Günlük hayatımızda farklı sebeplerden dolayı yakıtlardan faydalanırız. Bunlar içerisinde ısınma, ısıtma, pişirme ve eritme ile sıcak su gibi unsurlar söz konusudur. Depolanmış enerji kaynakları yakıt olarak bilinmektedir ve gün içerisinde yoğun şekilde kullanılır. Şimdi kullandığımız yakıt çeşitlerini inceleyeceğiz ve bu konu hakkında bilgi alacağız. İşte 6. sınıf fen bilgisi yakıtlar konu anlatımı.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Yakıtlar Konu AnlatımıMERHUM Sabri Ülker’in cenaze namazından dönerken düşündüm: Bizim kültürümüzde çocuklarımıza anlatılan rol modelleri genellikle asker kahramanlarla büyük devlet adamlarıdır. Neden başarılı işadamları, sanatçılar ve sporcular da yetişen yeni nesiller için rol modelleri olmasın?
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği Lise Öğrencileri Arası Proje Yarışması'nda dereceye girenler açıklandı. Okullarına depremin şiddetini hesaplayan sismograf yapan İstanbul Lisesi öğrencileri ‘Yılın En Genç Araştırmacı’ ödülüne layık görüldü.
Dünyada ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada gelen KOAH, Türkiye’de de en sık görülen akciğer hastalıkları arasında yer alıyor. Ülkemizde 40 yaş üstü nüfusta yaklaşık her 5 kişiden birinin KOAH hastası olduğu kabul edilse de, tanı alamayan vakalar düşünüldüğünde gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) üyesi hekimler; KOAH’ın genel özelliklerinden hastalığın seyrine, KOAH ile diğer hastalıkların arasındaki ilişkiden pulmoner rehabilitasyonun tedavideki yerine kadar önemli konularda bilgi verdi.
#Sponsorlu İçerikDaha İyi Yargı Derneği, adli yılın başlangıcı nedeniyle bir bildiri yayınladı. Siyaseten tarafsız düşünce kuruluşu olan Daha İyi Yargı Derneği; hukukçular, emekli hâkimler, öğretim üyeleri, avukatlar, işinsanları ve hukuk alanında öğrenim görmekte olan öğrencilerden oluşan 160 üyesiyle, Türk yargısının sorunlarını ve kök sebeplerini tespit etmek, evrensel kabul gören çözümler geliştirmek, politik, ekonomik ve toplumsal taraflar arasında mutabakat sağlamak ve daha demokratik ve kalkınmaya hizmet edecek ilke, yasa ve yöntemlerin hayata geçirilmesi için çalışıyor ve şu önerilerde bulunuyor:
#Daha İyi Yargı DerneğiTürkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret eden AK Parti Kars Milletvekili ve TBMM Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, balıkçılıkla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, “Dünyada Çipura ve Levrek’te üretimde birinci sırada Alabalıkta ise dünyada ikinci sıradayız. Bu yıl 1.4 milyar dolarlık ihracat yaptık” dedi.
#BalıkAlmanya'dan gelen hediye su ısıtıcısıyla başlayan hikaye şimdilerde tüm dünyanın dört bir yanında insanlara sıcak mekanlar sunuyor , Trabzon'daki 6 bin metrekarelik tesisinde ürettiği Veito ve Cemsan markalı elektrikli su ısıtıcıları ve elektrikli sobalarla adından söz ettiriyor, Trabzon'dan dünyaya yayılan bu başarı hikâyesi üretim üssü Çin’i bile etkiliyor.
#1TİM Başkanı İsmail Gülle, Egeli ihracatçılarla bir araya geldi . Gülle, “Ege İhracatçı Birliğimizin ihracatı yıl başından bu yana, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 40 arttı” dedi. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise yıl sonu için hedeflerini 16 milyar dolar olarak yukarı yönlü güncellediklerini 2022’de 18 milyar dolar ihracatı hedeflediklerini dile getirdi.
#GazetehaberleriBilgiye ulaşmanın her geçen gün biraz daha kolaylaştığı çağımızda insanlar arasındaki farkın bilgileri ile iradeleri arasındaki bağlantıdan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Çünkü sınırsız bilgi ve iletişim olanakları bireyi çıkmaza sürükler, birey doğru olanı seçmek konusunda da çoğu zaman kişilerin yahut grupların etkisi altında kalır.
#Prof. Dr. Nesrin KARACAHANİ hepimiz iyi insan olmaya gayret ederiz. Bu bir anlamda kendimizle mücadelemizdir. Toplum içerisinde olumlu algılanmak hoş bir şeydir hiç şüphesiz. Ama çok nadir de olsa bir başka tür insan hali daha vardır. Onlar böyle bir gayret içerisine girmezler. Zaten doğuştan iyidirler. Fıtratlarında hiçbir arka plan, küçük hesap yoktur. Biz onlara “yeryüzü meleği” deriz.
#İzmir