Hayatının en kötü krizlerinden birini yaşayan Deborah Menzies, arabasını park edecek bir yer bulup bulamayacağını merak ediyordu. Park yeri bulduğu an ise aklında hayatına son vermek vardı. Onu bu noktaya sürükleyen ise yaklaşık 50 yılın ardından ne olduğu ortaya çıkacak olan hastalığıydı...
#Hipotalamik HamartomUzun süredir duyulan gizemli ‘gök depremleri’, bilim insanlarını düşündürmeye devam ediyor. Belçika’dan Japonya’ya kadar geniş bir alanda hissedilen bu tuhaf sesler, silah atışları ve araba patlamalarıyla karıştırılabiliyor. Peki, bu seslerin ardındaki gerçek ne?
#Doğa Olaylarıİlk kez 2016'da ortaya çıkan ve bunca yıldır sebebi de kaynağı da bir türlü açıklanamayan 'Havana Sendromu' ABD'nin gündeminden düşmüyor. Washington yönetimine bağlı yedi istihbarat kurumunun işbirliğiyle hazırlanan ve bugün yayımlanan bir rapor tartışmayı yeniden alevlendirdi. İşte tüm ayrıntılar...
#Havana Sendromuİstanbul Şirinevler’den metrobüse binen genç bir kadın, taciz edildiğini iddia ederek yanında oturan kişiye tekmeler attı. Darp anları kameralara yansırken kayıplara karışan şüpheli, Çağlayan Polis Merkezi Amirliği ekipleri tarafından yaklaşık 25 günlük çalışma sonucu tespit edilerek yakalandı.
#İstanbulHelezon, burgu şeklinde olan ve üç boyutu olan bir şekil olarak bilinir. Sarmal şekilde olan ve günlük hayatta görülebilen vida, silindirik şekilde olan yay, minare merdiveni gibi nesneler örnek gösterilebilir. Biyolojide de kullanılmasının yanı sıra pek çok anlam taşımaktadır. Çoğu protein yapısında alfa sarmal olarak tanımlanan sarmal yapılar bulunmaktadır. Tanımı için de helisel, helikal gibi sözcükler kullanılmaktadır. Peki, helezon nedir, nasıl yapılır? Helezon yay arızası nasıl anlaşılır tüm detayları ile sizler için derledik.
#Helezonİnternetten virüs bulaşmasına alışmıştık... Peki sosyal medyadan gençlerin birbirine tik bulaştırmasına ne demeli? Ya da ‘Zoom dismorfisine’, yani özellikle Z Kuşağı’nın düşük çözünürlüklü bilgisayar, telefon kameralarda kendini gördüğü hali bir süre sonra beğenmemeye başlamasına... Hepsinin nedeni yine dönüp dolaşıp stres ve belirsizliğe dayanıyor. Bu nedenle teknolojiyi yasaklamak da aslında bir çözüm değil.
#YazarÇok sevdiğimiz ya da belki de hiç tanımadığımız birinin hayatını saniyeler içinde kurtarabiliriz. 1-7 Mayıs Trafik ve İlkyardım Haftası… Bu vesileyle fiziksel ilkyardımın temel prensiplerine, psikolojik ilkyardımın ne olduğuna ve bunları öğrenebileceğimiz kurslara bakalım...
#GazetehaberleriCitrix adına OnePoll tarafından yapılan yeni bir araştırma sonuçlarına göre dünyanın her yerinde insanların evden çalışmanın getirdiği gerçeklere uyum sağlamalarıyla birlikte, çalışma yepyeni bir boyut kazandı. Yataklar çalışma masası, banyolar konferans odası haline geldi, çocuklar ve evcil hayvanlar sanal toplantıların davetsiz misafiri oldu ve kapalı olduğu düşünülen kameralar tuhaf sesleri ve anları yakaladı. Ancak çalışanlar üretkenliğini, her zamankinden daha fazla olmasa da sürdürüyor.
#TeknolojiKediler, köpekler, yunuslar, balinalar... Dünyamızı paylaştığımız hayvanları ne kadar tanıyorsunuz? Mesela nasıl yas tuttuklarını biliyor musunuz ? İngiliz antropolog Barbara J. King’in Türkçeye çevrilen ‘Hayvanlar Nasıl Yas Tutar?’ kitabında “Dünyayı hayvanlar için daha güzel bir yer haline getirmek ancak onların yas tuttuğunu görebilirsek mümkün olur” diyor.
#WompaKediler, köpekler, yabanıl kuşlar, yunuslar, balinalar, maymunlar, bufalolar, ayılar, kaplumbağalar... Dünyamızı paylaştığımız hayvanları ne kadar tanıyorsunuz? Mesela nasıl yas tuttukları konusunda bir fikriniz var mı? İngiliz antropolog Barbara J. King’in Türkçeye çevrilen ‘Hayvanlar Nasıl Yas Tutar?’ kitabında “Bu dünyayı hayvanlar için daha güzel bir yer haline getirmek ancak onların yas tuttuğunu görebilirsek mümkün olur” diyor.
#AntropologVeri depolamada hız ve performans konusunda daha iyi olan SSD’ler, veri kaybı yaşandığında ise HDD’lere (Sabit Disk) göre daha fazla zorluk yaratıyor. Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, bu zorluğun sebeplerini sıralayarak SSD disklerdeki verilerin nasıl korunabileceğine dair ipuçları paylaşıyor.
#SsdAntalya’da 3 gün önce bir çiftçinin vahşice parçalanarak telef olan koyunlarının ardından aynı mahallede oturan komşusunun 2 koyunu bilinmeyen canlıların saldırısına uğradı. Koyunlar yaralanırken, o anlara şahit olan hayvan sahipleri ise, “Odun almaya bile çıkamıyoruz” diyerek korkularını dile getirdi.
#KOYUNBerlin’de yaşayan Ali Menteşoğlu, altı hafta içinde eşini kaybetti. Biri otizm hastası, diğeri asperger sendromlu iki çocuğuyla hayata tutunmaya çalışırken, bir darbe de kızının gittiği okuldan yedi. Okul yönetimi, ‘tehlikeli’ diye 9 yaşındaki İremnaz’ı okuldan attı. İki çocuğuyla baş başa kalan Menteşoğlu, “Çaresizim” diyor.
#Avrupadan Haberlerİskoçya’da yapılan yeni bir araştırma, katil balinaların (orka), insan sesini taklit edebildiğini ortaya koydu. İngilizce ‘Merhaba’ anlamına gelen ‘Hello’ ya da ‘Hoşçakal’ anlamına gelen ‘Bye bye’ kelimelerini taklit eden katil balinaların ses kayıtları, duyanları hayrete düşürüyor.
#Balina4 Aralık’ta Zorlu PSM’de sahneye çıkacak elektronik müziğin sıkı grubu Lamb’in solisti Lou Rhodes, “Yeni müzikler keşfetmenin artık çok daha kolay yolları var ama bunların içinde duygu yok. Bir noktada müziğin de bunun acısını çekeceğini düşünüyorum” diyor.
#KitapsanatDağda ayıyla karşılaşan adam büyük panik yaşadı. Görüntülerin adresiAmerika Birleşik Devletleri. Gezinti için dağa çıkan adam, karşısındaayı görünce birden paniğe kapıldı.Tuhaf sesler çıkartarak ayıyı uzaklaştırmaya çalışan adam daha sonra derin bir nefes çekti.
#Dağda