Hem kültürü hem de doğası çokrenkli. Mutfağıysa benzerlerinden daha güçlü. Okyanusun cennet adalarında balayı için adı akla ilk gelen Maldivler’den daha uygun fiyatlı otel seçenekleriyle öne çıkan Seyşeller, turizm için yaşamıyor ve bu nedenle çok samimi.
#Ebru ErkeTarım ve Orman Bakanlığı, son dört yılda Türkiye’ye adaptasyon sağlayan 7 tropik meyve çeşidini tescil ettirdi. Başta kahve olmak üzere, carambola, sapodilla, mamey sapote, black sapote, soursoup, cherimoya ve wampee türlerinin adaptasyon çalışmaları ise devam ediyor.
#PitayaPandemi sonrasında patlayan Rusya-Ukrayna savaşı dünyanın dengesini değiştirmeye devam ediyor. Avrupa’dan gelen haberler birbiri ardına sıralanmış durumda. “Işığı açık bırakana hapis cezası, çimentocular zorda, marketler karartmaya gitti, gübreciler üretim kısmaya hazırlanıyor.” Rusya’nın gazı kısmasıyla birlikte Avrupa sanayisini kıskaca alan enerji krizi tarıma da sıçramış durumda: “Avrupalı çiftçiler üretimi durdurdu, seralar kapanıyor.”
#SebzeBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinYer fıstığı ağacı en çok yetiştirilen ağaç türleri arasındadır. Ülkemizde de yine yer fıstığı yetiştiriciliği oldukça yayındır. Yer fıstığı ağacı ılıman iklimlerde daha iyi yetişen bir ağaç türüdür. Bundan dolayı yer fıstığı ağacı Türkiye'de birçok bölgede görülmektedir. Son günlerde ise yer fıstığı ağacı ile ilgili yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Peki yer fıstığı ağacı nedir? Yer fıstığı ağacı nerede yetişir? Yer fıstığı ağacı nasıl yetişmektedir? Yer fıstığı ağacı özellikleri nelerdir? Yer fıstığı ağacının bakımı nasıl olmalıdır? İşte yer fıstığı ağacı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
Almanya’nın Stuttgart kentine bağlı Markdorf şehrinde yaşayan, inşaat işi ve sendika başkanlığı yapan Muzaffer Bilkoç, passifloraya yatırım yapmak için Türkiye’ye gitti. Bölgede tropikal meyve üretimi yapan Mustafa Ezici’yle birlikte Alanya’nın İmamlı Mahallesi’nde ilk etapta 15 dekar passiflora bahçesi kuran Bilkoç, gelecekte bu bölgeye yatırımların artabileceğini söyledi.
#Muzaffer BilkoçAntalya Valisi Münir Karaloğlu, 2019'da kente gelen 16 milyon yabancı turistin her birine tek tek ulaşılıp 'Stayhome, dream Antalya: Evde kal, Antalya'yı hayal et' mesajı gönderileceğini söyledi. Corona Virüsten en çok etkilenen sektörün turizm olduğunu aktaran Karaloğlu, "Ama herkes şunu bilsin ki bu krizden en hızlı çıkacak sektör de turizm olacak" dedi.
#AntalyaZarif bir şekilde gökyüzüne yükselen palmiyelere bakarak, ‘’Biliyor musun, hindistancevizi ağacı seni hiç yarı yolda bırakmaz’’ dedi Lia, ‘’Kölen gibidir, kessen de büyümeye devam eder. Kafana düşmez, kendisi yiyecek, yaprakları evine çatı, kabuğu kap kacak, düğme olur. İnsanlar birbirini kandırabilir ama bu ağaç hiç hayal kırıklığına uğratmaz.’’