Sağlığımıza dikkat etmek bazen zor ya da zahmetli gibi görünebiliyor. Ancak kendisini 20 yaş gençleştirmeyi başardığını söyleyen bir doktora göre, sadece 6 temel noktaya odaklanmak bile daha uzun süre sağlıklı yaşamamıza yardımcı olabilir.
#SağlıkDünya genelinde yaş ortalamaları yükseliyor, insanlar artık eskiye çok daha uzun yaşıyor. Bu noktada belli bir yaşın üzerinde olup sağlıklı ve hareketli kalmak çok önemli. Bunu yapabilenlerden biri, en önem verdiği üç faktörü anlattı.
#SağlıkSağlıklı ve genç bir görünüm için göz çevresi bakımı ve dikkatli bir yaşam tarzı gereklidir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların ve erkeklerin daha dinç bakışlara sahip olması için neler yapmasını gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.
#Göz EstetiğiUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Bunu başarabilmiş kişilerin genetik yapıları, nasıl bir hayat yaşadıkları, ne yiyip ne içtikleri bilim insanları tarafından sürekli mercek altına alınıyor. Yıllardır 100 hatta 110 yaşını aşmış kişilerle araştırmalar yapan bir bilim insanı da tespit ettiği 9 ortak noktayı anlattı...
#SağlıkUzun ömür denince akla teknoloji zengini Bryan Johnson gibi teknoloji zenginlerinin çılgın projeleri geliyor ama çok daha basit şekilde de ömür uzatmak mümkün. Nasıl mı? Gelin 100 yaşındaki Joyce Preston'ın bu konudaki tavsiyelerine kulak verelim.
#Uzun ÖmürKızının üstün zekalı olduğunu öğrenince eğitim sektörüne girmeye karar veren iş insanı Süheyla Akdere, İzmir Menemen’de kurduğu Uluslararası ICS Okulları’yla Kanada sisteminde yeni bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Çocuklara öğrenmeyi öğreten, ezberlemeyen, projelerle yaratıcılığını geliştiren ve tüm derslerde OXFORD müfredatını uygulayan okulda öğrencilerinin yarısından fazlası ise burslarla destekleniyor.
#1Bilim dünyasında 15 yıldır devam eden bir tartışma, sonuçları hafta başında açıklanan bir oylamayla noktalandı. Bilim insanları 2009'dan bu yana gezegenimizdeki insan etkisinin yeni bir çağ başlatacak kadar güçlü olup olmadığını değerlendiriyordu. Bunun için pek çok araştırma yapıldı, deliller toplandı, oylamalar yapıldı. Ve nihayet karar verildi. İşte ayrıntılar...
#Antroposen ÇağıŞöyle bir baktığımızda Oscar adaylıklarından da belli olduğu üzere sezonun en iddialı filmlerinden biri Oppenheimer... Tam 13 dalda Oscar'a aday gösterilen film, eleştirmenlerden de "yıldızlı" puanlar aldı.
#OppenheimerAralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke standının yer aldığı ve eğitim ile teknolojiyi buluşturan dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı olarak kabul edilen BETT (British Educational Training and Technology), İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi. Fuara, Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz ile Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı da katıldı.
#BETTŞöyle bir bakıldığında aşkların ve evliliklerin çok da uzun ömürlü olmadığı gösteri dünyasının gerçekten mutlu çiftlerinden biri onlar. İlk eşini erken kaybettikten sonra hayatın verdiği şansla ikinci kez büyük aşka düşen ünlü oyuncu ve karısı 2001 yılında başlayan evliliklerinde kelimenin tam anlamıyla bir uyum tablosu çiziyorlar. Ama aşlarının geçmişi 1994 yılına kadar uzanıyor.
#Pierce BrosnanFIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında London Lions Women ile temsilcimiz Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı karşı karşıya geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'da oynanan müsabakada spor tarihine geçen ilginç bir olay yaşandı. Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, 5 oyuncusu hariç kulüpten herhangi birine vize çıkmaması sonucunda sıra dışı bir durumla karşı karşıya kaldı. İşte detaylar...
#BASKETBOLSakız yutmak özellikle çocuklukta çok yaygın bir durum. Bunu önlemek isteyen ebeveynlerin, “Sakın yutma yoksa bağırsaklarını tıkar, midene yapışır kalır” gibi korkutucu uyarıları da hâlâ çoğumuzun aklında. Peki bu söylenenler ne kadar doğru? Yutulan sakızlara ne oluyor? Sakızın sindirilmeden mideye yapışıp 7 yıl boyunca kalması, bağırsakları tıkaması mümkün mü? Sakız yutmaya bağlı gelişebilecek rahatsızlıklar nelerdir? Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Aladağ ile konuştuk.
#Sağlık‘The Lady in Red’, ‘Don’t Pay the Ferryman’, ‘Missig You’ ve 'The Traveller' gibi klasikleşmiş şarkılarıyla geçtiğimiz 50 yılın en önemli müzisyenlerinden birisi olarak gösterilen aşk şarkılarının unutulmaz bestecisi Chris de Burgh, 26 Ekim Perşembe gecesi Vigor Sanat organizasyonuyla Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da romantizm rüzgarı estirecek.
#Chris De BurghBu sezonun en iddialı filmlerinden biri gösterime girdi. Üstelik yine kendisi gibi iddialı başka bir filmle de gişede büyük bir rekabet içinde. Şimdilik dünya çapında biraz geride kalmış olsa da ilerleyen zamanda değişiklikler olması son derece mümkün.
#OppenheimerChristopher Nolan ‘Oppenheimer’da ‘atom bombasının babası’ olarak da anılan, barış adına yola çıkıp onca kişinin ölümüne sebep olan J. Robert Oppenheimer’ın çalkantılı hayatını perdeye taşıyor. Film Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan bombaların inşa aşamasıyla birlikte 1950’lerde söz konusu biliminsanı hakkındaki komünizm suçlamasıyla açılan soruşturma sürecine odaklanıyor.
#Uğur VardanSinema dünyasının bazı yıldızları vardır, bilirsiniz... Fiziksel görüntüleri bozulmasın diye bazen ünlerini ikiye hatta üçe katlayacak ya da çok büyük paralar kazandıracak belki de ödüllere boğacak projeleri reddederler.
#Cillian MurphyOppenheimer filmi ile birlikte gündeme gelen ünlü fizikçi Robert Oppenheimer'ın hayatı merak ediliyor. Oppenheimer 'ilk atom bombasının babası' olarak biliniyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, nereli, neden öldü? İşte, Robert Oppenheimer hayatı ve biyografisi...
#Robert OppenheimerSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#Sağlık