Lokum kıvamındaki dokusu, balığın tazeliğini tabağa yansıtan tadı ve gösteriş istemeyen sunumuyla meze sofralarının en zarif üyesi. İri toriklerden yapılanı makbul, hazırlaması da epey zahmetli. İstanbul yeme-içme kültüründe önemli yere sahip lakerdanın en iyisini hangi adreslerde yiyebiliriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞRestoranların kapalı olduğu şu günlerde birçoğumuzun aklında tabak tabak mezeler var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı, ülkemizi tanıtan Go Turkey sitesi de geçen hafta bir meze listesi yayımladı. Biz de jürimize sofralarımızı donatacak bu lezzetleri nereden sipariş edebileceğinizi sorduk...
#MezeYeni kısıtlamalar çerçevesinde restoranlar müşterilerine bir süre içeride hizmet veremeyecek. Ama müdavimi olduğunuz mekânların lezzetlerinden ayrı kalmanıza gerek yok. Lüks restoranların bile birçoğu kepenk indirmemek için paket servise geçti. Jürimiz üç büyük şehirde, farklı fiyat skalalarından paket servis yapan 30 mekân seçti.
#GazetehaberleriYandaki iki fotoğraf, kısıtlamaların kalkmasının ardından İstanbul’un iki yakasında çekildi. Oysa kendimizi ve normalleşmeyi korumanın yolu sosyal mesafeden geçiyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’de daha güvenli hissedeceğiniz adresler derledik, yeni normalin kent trendlerini uzmanlarıyla konuştuk.
#YazarTrilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez, denizlerin ve deniz ürünlerinin korunması amacıyla ‘Mavi Vatan’ adlı bir kampanya başlattıklarını belirterek balıkçılara, “Tuttuğunuz balık normal ebatının altındaysa denize geri bırakın. Videosunu, faturasıyla birlikte gönderin, ben ödeyeceğim” çağrısında bulundu. Üzmez, ‘Mavi Vatan’ kampanyasının detayını Hürriyet Ankara’ya anlattı:
#ANKARABalık restoranları arasında büyük bir üne sahip olan Trilye Restoran, 2014 yılı “Uluslararası Otel ve Restoran Kalite Ödülü”nü aldı. Trilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez, “İspanyollar bizden habersiz müşteri gibi gelip restoranı incelemişler ve kaliteli bulmuşlar” dedi.