Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin detaylarını anlattı. Yargı Reform Strateji Belgesi’nin kapsamının oldukça geniş olacağını belirten Tunç, cezasızlık algısını değiştirecek düzenlemeler yapılacağına dikkat çekti. 2 yılın altında ceza alanların da cezaevine gireceğine işaret eden Tunç, Trafik güvenliğini ihlal, ruhsatsız silah taşıma gibi toplumda rahatsızlık oluşturan suçların da ceza alt ve üst sınırlarının caydırıcılık açısından tekrar değerlendirilebileceğini söyledi. Tunç ayrıca, “Suç kaydının savcı tarafından görülebilmesini sağlamak lazım. Savcı sadece sabıka kaydı görüyor. GBT’yi de görürse ona da imkan vermek gerekebilir” dedi.
#Adalet BakanlığıGaziantep'te, avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu, otomobiliyle trafikte ilerlerken telefonla konuştuğu gerekçesiyle fahri trafik müfettişinin bildirmesi üzerine kesilen idari para cezasına, herhangi bir görüntü veya fotoğraf bulunmadığı için itiraz etti. Mahkeme heyeti de somut delile dayanmadığı gerekçesiyle cezanın iptaline karar verdi.
#Trafik CezasıTutulmaları yavaş yavaş geride bırakırken bu dönemde hayatınızın hangi alanları daha çok öne çıktı? İlişkiler, aile, maddi konular, kariyer ya da sağlık mı? Tutulmalar her zaman hayatımızdaki bazı konuları aydınlatır, bize bu alanlarda sorumluluk almamız gerektiğini hatırlatır. Kısacası bu hafta üzerimize düşen görevlere odaklanacağız.
#BurçBu hafta Mars İkizler burcuna geçecek, sözlerimiz daha da önem kazanacak. Başaklar yöneticileriyle nasıl konuşacaklarına dikkat etmeli. Balıkları ev ve iş arasında yoğun bir tempo bekliyor. Yengeçlerse karar alırken zorlanabilir, fikirleri sürekli değişebilir.
#Dinçer GünerBodrum’da emniyet kemeri takmayan sürücüler trafik uygulamasını 100 metre öteden görünce emniyet kemerlerini taktı ama cezadan kaçamadı. Havadan drone çekilen emniyet kemeri takmayan sürücüler kemer taktıklarını söyleyerek itiraz edince havadan çekilmiş fotoğraflar ile kanıtlandı.
#BodrumDünya çapında yapılan bir ankete göre direksiyon başında cep telefonuyla konuşmak yüzde 69’la yapılan eylemlerin en başında gelirken, bunu bir şeyler içmek ve yemek izliyor. Türkiye’de de sürücülerin otomobil kullanırken ilgilendiği uğraşların başında telefonla konuşmak yüzde 65 ile ilk sırada yer alıyor. Türkiye’de bu eylemi sigara içmek, sürekli sosyal medyaya girmek ve mesajlaşmak takip ediyor.
#Sürüş Alışkanlıkları