İstinye Üniversitesi öğrencileri tarafından organize edilen “Dünyanın Ekmeği: Tadım ve Sunum” adlı etkinlikte, 180 öğrenci sabah saat 06:00’da İstinye Üniversitesi Mutfağına (MATBAH) girerek, hazırladıkları 53 çeşit uluslararası ve yöresel ekmeği, etkinliğe katılan konukların ve uzmanların tadımına sundular. Katılımcıların ve uzmanların oylarıyla, en beğenilen üç ekmek ve ekibi ödüllendirildi.
#Üniversiteİstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencileri, "Dünyanın Ekmeği: Tadım ve Sunum" etkinliği düzenledi. İstinye Üniversitesi Mutfağında (MATBAH) hazırlanan dünyanın farklı yerlerinden 53 çeşit ekmek, lezzetleri ve sunumlarıyla büyük beğeni topladı.
#İstinye ÜniversitesiGeçmişi MÖ 8’inci yüzyıla kadar uzanan Trabzon, insana tam bir medcezir yaşatıyor. Bir yandan şehrin sahip olduğu tarihe ve doğaya hayran oluyor, öte yandan koruyamadıklarını görüp üzülüyorsunuz. Yine de sakladığı tarih ve doğa harmanı arasında yolculuk yapmak keyifli. Özellikle de her yolculuğu Trabzon mutfağının adı da tadı da markalaşan lezzetleriyle bitirmek...
#TRABZONSeferihisar, Ege de lezzettin ilmek ilmek örüldüğü, Türkiye’nin sakin beldesi. Yamaçların ovalarla flört ettiği bereketli toprakların ve denizin birlikte var ettiği Seferihisar mutfağı bu şirin ‘Ege kasabasını’ ziyaret etmek için başlı başına bir neden. Hele bir de ‘ekmek dolması’ var ki eşi benzeri hiçbir yerde yok. Tek sorun ise “Keşke bu kadar yemeseydim” diyen cümlelerle başlayan kalori pişmanlığı.
#Ekmek DolmasıAşk düğümleri ile ünlü Trabzon’da horonlar, Çatalhöyük’ten yola çıkan Kelt tarihine kadar iner. Gelinler, damatlar rüzgârda savrulan yelkenliler gibi sallanıp durur. Trabzon, orada yaşamayanlar için bir sürü sırla doludur.
#Trabzon Gezi RehberiEvde ekmek yapımının tüm incelikleri. En sağlıklı ve en lezzetli ev yapımı ekmekleri evinizde kolaylıkla hazırlamanız mümkün. Temel teknikleri takip ederek adım adım uyguladığınızda kendi sağlıklı tam buğday ekmeğinizi yapabilirsiniz. Tam buğday ekmeği hazırlamanın detaylı ipuçları.
#EkmekYurt dışında ve ülkemizde yapılan araştırmalarda, 120 santigrat derecenin üzerinde sıcaklıkta kızartılan, kavrulan, ızgara edilen veya fırında pişirilen ürünlerde, insan vücudunda kötü huylu tümöre neden olan akrilamid maddesinin oluştuğunun tespit edildiği belirtildi.