Ürettiği Ekmek Görenleri Hayretler İçinde Bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Ürettiği Ekmek Görenleri Hayretler İçinde Bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 11:31

ÜRETTİĞİ EKMEKLERLER GÖRENLERİ HAYRETLER İÇİNDE BIRAKIYOR

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesindeki fırıncı Erkan Taşkara, ürettiği yaklaşık 1,5 metre boyunda ve 3,5 kilo ağırlığındaki ekmekle görenleri hayretler içinde bırakıyor.
Taşkara, 8 sene önce geldiği Kırka mahallesinde açtığı fırında kaliteli ve lezzetli ekmekler ürettiğini anlattı. Erkan Taşkara; ’’Ürettiğimiz ekmekler Trabzon ekmeği ve bunu ekşi maya ile yapıyoruz. Tamamen doğal olan bu ekmekler kolay kolay bayatlamaz. Ekmeklerimiz çevreden çok talep görüyor. Özellikle üretiğim 3,5 kiloluk ekmekler, fırınımız Afyonkarahisar Eskişehir yolu üzerinde olduğu için gelip geçerler tarafından da çok rağbet görüyor" dedi.
Trabzon ekmeğine ayrıcalık katan en belirgin özelliğin ekşi maya olduğunu anlatan Taşkara, "Ekşi maya ile yoğrulan ekmek, belli bir süre dinlenmeye bırakılır ve daha sonra taş ve ateş tuğlasından yapılan fırında pişirilerek vatandaşların beğenisine sunulur" diye anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!