Topukta farklı nedenlerle ağrılar meydana gelebilir. Bunlardan biri de topuk dikeninin yol açtığı ağrılardır. Topuk dikeni, yüksek topuklu ayakkabılar giymekten sert zeminde ani ve sert hareketler yapmaya kadar pek çok nedenle meydana gelebilir. Topuk dikeninde ayak tabanında bir taş ya da çivi batma hissi oluşur. Peki topuk dikeni neden olur, belirtileri nelerdir? İşte topuk dikeni tedavisi...
#Topuk Dikeni Neden OlurAyak tabanı ve topuk bölgesinde yer alan ağrıların içinde en sık rastlanan topuk dikeni, hastanın günlük yaşamını ciddi şekilde etkiliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Turhan Özler, topuk dikeninin başlı başına bir sorun olabilmekle beraber altta yatan farklı sağlık sorunlarını gösterebildiğini de söyledi, bu hastalıkla ilgili merak edilenleri anlattı.
#Topuk DikeniSık görülen problemlerden biri olan topuk dikeni hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Topuk dikeni nedir, belirtileri nelerdir? Topuk dikeni nasıl oluşur, tedavisi nasıldır? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç.Dr.Ahmet İnanır topuk dikeni hakkında önemli bilgiler verdi.
#Topuk DikeniTopuk ağrısının farklı sebepleri olabilir fakat bunların büyük çoğunluğunun nedeni topuk dikeni (epin kalkanei, plantar fasit) denilen rahatsızlıktır. Bu problem ayak tabanında taş ya da çivi batıyormuş hissi yaratır. Peki topuk dikeni neden olur, tedavisi nasıldır?
#TedaviAyaklarımız bize sağlığımız hakkında şaşırtıcı bilgiler veriyor ama kaçımız bunun farkındayız? Kimler ayaklarını belli aralıklarla kontrol ediyor ve fark ettiği değişimleri önemsiyor? Tabii ki pek çoğumuz buna dikkat etmiyoruz. Peki hangi değişimleri önemsemeliyiz ve ayaklarımızın sesine kulak vermeliyiz? Alanında uzman isimlerle konuştuk.
#SağlıkAyak bölgesinde ayak arkları denilen bölümler yer almaktadır. Bu bölümler iç ve ön kısımda bulunarak toplamda 3 adettir. Bu bahsedilen ayak arkları düşük ya da fazlaysa ayak tabanında ağrılar olabilmektedir. Ayak tabanındaki ağrı noktaları tabandaki A ve C şeklinde isimlendirilen noktalarda yer almaktadır. Doğuştan gelen mekanik bozulma, ayak tabanını zorlama, şişmanlık, düz taban, topuk dikeni gibi nedenlerden dolayı ayak tabanında ağrı olabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Çocuklarda özellikle gelişim döneminde topuk ağrısı en sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Ancak bu ağrılar belirli medikal ürünler ile kolay bir şekilde giderilebilir. Ancak kullanılan ürünlere rağmen ağrının geçmemesi halinde mutlaka medikal bir destek alınarak, bu hastalığın tedavi edilmesi gerekir. Sizler için çocuklarda topuk ağrısı neden olur, topuk ağrısına ne iyi gelir ayrıntıları ile derledik.
#ÇocukTopuk dikeni çok sık görülen ve yaşam kalitesini doğrudan etkileyen rahatsızlıklardan birisidir. Kadınlarda ayakkabı kullanımı ve gebelik durumlarında daha sık görülen topuk dikeni, ayak yapısı, yaş faktörü, aşırı kilo ve sportif faaliyetlere göre de değişiklik gösterebilmektedir. Topuk dikenine iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemler sayesinde evde çare bulmak mümkün. Peki, topuk dikeni nasıl geçer? Evde topuk dikenine ne iyi gelir? Limon topuk dikenine iyi gelir mi? Topuk dikeni neden olur? Karbonat topuk dikenini çeçirir mi? İşte topuk dikenine iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Topuk Dikenine Ne İyi GelirNasır ya da diğer adıyla topuk dikeni genellikle ayak tabanında yanlış basma alışkanlığı, sert tabanlı ayakkabılar giymek, ayakta çok kalmak, çok yürümek, çok spor yapmak gibi nedenlerle oluşabilir. Çok ağrılı olabilen bu durum zaman zaman şiddetli boyutlarda yaşam konforunu ciddi bozabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın konu hakkında bilgiler verdi.
#NasırUzun yıllardır uyguladığımız enjeksiyon teknikleri Pandemi döneminde çok daha sıklıkla tercih edilen tedavi yaklaşımı haline geldi. Kısa sürede etkinlik sağlaması tercih sebebidir. Peki enjeksiyonlar nelerdir ve hangi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır?
#Fizik Tedavide EnjeksiyonlarAyak bileği, vücudun en ilginç, en fazla ağırlık taşıyan eklemidir. Artrit gibi enflamatuar durumlar, yaşlanma ve osteoartroz gibi dejeneratif durumların kıkırdak yüzeyini bozabileceğini ve sinovyal sıvının kalitesini değiştirebileceğini ifade eden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, topuk ve ayak bileğinde görülen ağrıların nedenlerini anlattı.
#SağlıkTıp alanında travmatoloji terimi çok fazla kullanılır. Çünkü çoğu hastanede ortopedi ile birlikte travmatoloji dönemi de bulunmaktadır. Travmatoloji nedir ve neyi inceler? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Travmatoloji NedirNöral terapi; ağrı şikayetiyle başvuran hastalarda, otonom sinir sistemi bozuklukları olanlarda tedavi için etkili ve güçlü bir yöntemdir. Tedavide iyileşme mekanizmasını harekete geçiren bir enjeksiyon uygulanır. 19. yüzyılın başlarında yöntem oluşmaya başlamış ve gelişmiştir.
#Nörol TerapiAğrı bandı, yani orijinal adıyla ‘’kinesio’’bant pamuk ve naylondan oluşan özel bir karışım banttır. Cildin elastik yapısını taklit etmek gibi bir özelliği vardır. Bu sayede vücut hareketlerini de kısıtlamaz. Ağrı bandı yapıştırıldıktan sonra su geçirmez özelliği, egzersiz sırasında hatta duş alırken bile çıkmaz. Ağrı bandı, vücutta yaklaşık olarak 5 gün dayanabilecek yapıya sahiptir.
#Ağrı Bandının FaydalarıKuru iğneleme tedavisi, tetik noktasının tedavisi için çok ince bir iğnenin deriden itildiği bir tedavidir. Tamamlayıcı tedavi olan kuru iğne tedavisi tetik noktayla ilişkili olan ve geniş bir alana yayılan ağrıya sebep veren gergin kas bantlarının gevşemesi için kullanılır. Bazen bu tetik noktalar günlük işleri yapmayı zorlaştırır çünkü alana her dokunulduğunda ağrı olur ve ağrı vücudun yakın bölgelerine yayılır.
#Kuru İğnelemeGirişimsel Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Aşkın Nasırcılar, yapısı bozulmuş, yıpranmış, zedelenmiş, tendon, eklem ve bağlara yapılan bir enjeksiyon tedavisi olan ve son dönemde kullanımı oldukça artan ‘Proloterapi Tedavisi’ hakkında merak edilenleri yanıtladı.
#ProloterapiOp.Dr.Esin Kayaoğlu Üstünova, en zor mesleklerin başında gelen hekimlikte yine zor kabul edildiği için kadınların nadir seçtiği ortopedi bölümünde uzmanlaşarak Türkiye’nin sayılı ortopedistlerinden biri oldu. Hayatın harekette olduğunu ve hastanın dinlenildiğini hissettiği anda iyileşmeye başladığını anlatan Op. Dr. Kayaoğlu Üstünova, hasta ve hekim için yeterli zaman ve mekan koşullarının tartışılmaz bir hak olduğunu savunuyor.
#Bursa