Menekşe; renkli, bakımı kolay ve güzel bir çiçektir. Peki, birçok evi ve bahçeyi süsleyen menekşenin bakımı nasıl yapılır? Menekşe nasıl sulanır? Toprağı nasıl değiştirilir? Işığı sever mi? Tüm bu soruların yanıtlarını içeriğimizde bulabilirsiniz.
#Menekşe Çiçeği4 yaşından beri setlerde. Yıllardır farklı karakterlere hayat veriyor, bunun kendisini nasıl dönüştürdüğünü “Çok defa öldü sevdiklerim, çok defa öldüm sevenlerimin kolunda. Bunlardan çoğunu bir insan kaç defa yaşar? Ben onlarca kez yaşadım belki. Kör de oldum, dilsiz de” diyerek anlatıyor. Sadece işleriyle var oluyor, şöhrete tutunarak yaşamıyor: “Şöhret yakalanır, para da kazanılır ama gerçek itibar elinden bunlar gittikten sonra, başını dik tutup edebinle âşık olduğun mesleğini yaptıysan sana gelir.” Burçin Terzioğlu’yla buluşuyor, oyunculuğu, hayatı ve aşkı konuşuyoruz.
#Burçin TerzioğluKimi sokaklarda büyük boşluklar var. Sanki orada daha önce yaşam kurulmamış, o sokağın sakinleri hiç var olmamış gibi… Kimi binalar yerinde değil artık, kimileri de yıkılacağı günü bekliyor. O evlerin hayatta kalan sakinleriyse ya kırsaldaki evlerinde ya çadırkentlerde ya da göç ettikleri yeni bir şehirde yeni hayatlarına adapte olmaya çalışıyor. Hepsi, yıllardır aşina oldukları hayata yani şehrin eski canlılığına kavuşmasını bekliyor. Peki, bu nasıl mümkün olacak? 6 Şubat’ta depremden etkilenen kentleri sosyal ilişkileri ve kent kimliğini koruyarak yeniden inşa etmek için ne gerek? Uzmanlara sorduk.
#DepremAK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Aday belirlemek için 21 ay toplanıp dağılanlar kazara iş başına gelseler, bir acil durumda nasıl karar verecekler? Her kafadan bir ses geliyor. Ben bunlara Millet İttifakı değil, 'menfaat ittifakı' diyorum" dedi.
#Secim2023Erol Evgin yıllardır durmadan üretiyor. Dinleyicisine hep yeni bir şeyler vermek istiyor. Şimdilerde Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için ‘100 Yılda Yüz Akıyla’ isimli bir marş hazırladı. Bu marşın bir de turnesi olacak. Evgin’le buluştuk; hiç değişmeyen fiziğini, projelerini, aşkı ve günümüz müziğini konuştuk: “Akılda kalıcı ama çok günübirlik şeyler. Ömürlük şarkılar değil, mevsimlik bile değil yani.”
#Erol EvginCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da kış aylarında beklenen enerji krizine ilişkin "Avrupa öyle zannedildiği gibi rahat değil, huzurlu değil. Bu çok farklı bir yere gidiyor. Böyle bir durum var. Hamdolsun bizim şimdilik böyle bir sıkıntımız yok" dedi. Erdoğan, Yunanistan'a yönelik sözlerine ilişkin ise "Onların anlayacağı dil neyse biz parantez açarak o dille konuşuyoruz. Anlıyorum ki onlar da anlıyor" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanŞantiyelerde ve hafriyat alanlarında, iş yükünü hafiflet amacıyla birçok makine kullanılmaktadır. Bunlardan biri olan ekskavatör, kazmaç adıyla da bilinir. Bu makineleri sadece G ehliyeti olan kişiler kullanabilir. Kullanım alanlarına ve teknik özelliklerine göre birçok ekskavatör çeşidi bulunmaktadır. Ekskavatör ne işe yarar, nasıl kullanılır ve çeşitleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#EkskavatörYaprakları el parmaklara benzeyen sarı, yeşil, yeşil ve beyaz renklerde olan şeflera bitkisi, çok dayanıklı bir iç ve dış mekan bitkisidir. Şeflera bitkisi, aşırı aydınlık bir ortamı seven sabah ve akşam güneşi alabilecek olan mekanlarda oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyebilen bir salon bitkisidir. Şeflera Çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Karadeniz’in üzerine inşa edilerek dünyada ilk 5’e giren Rize-Artvin Havalimanı dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in de katıldığı törenle açıldı. Erdoğan “Bölgemiz büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin, 2053 vizyonumuzun aydınlık geleceğin lokomotiflerinden biri haline dönüşecektir” dedi. Erdoğan, açılışta özetle şunları söyledi:
#Rize-Artvin HavalimanıHeather Hawk Feinberg duyguları hava olaylarına benzettiği kitabıyla hem kendimizin hem de başkalarının duygularına yepyeni bir gözle bakabilmemizin yolunu açarken yok saydığımız, sakladığımız, olumsuz olarak nitelendirdiğimiz duygulara olan önyargılarımızı da yıkıyor.
#Öfke Yönetimi BecerileriMuhteşem güzellikteki çiçekleriyle görenlerin dikkatini büyük ölçüde çeken çiçekli bitkilerden biri de hiç şüphesiz leylak çiçeği olmaktadır. Bu bakımdan çok fazla merak uyandıran Leylak çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Leylak çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği şeklinde belirlenmiş soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Leylak ÇiçeğiHazeran çiçeğinin bir başka ismi; Delfinyum olarak belirtilmiştir. Hazeran çiçeğinin çiçek sayısı fazla bir çiçek türüdür. Peki hazeran çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hazeran çiçeği (Delfinyum) anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hazeran ÇiçeğiSarımsak, kültür sebzeleri arasında önemli bir yeri bulunuyor. Kokusu ve tadı pek ilgi çekmese de hemen hemen bütün evlerde günlük kullanılan bir sebzedir. Filizlenen, yeşeren sarımsaklarınızı toprağa ekerek, yeni sarımsaklar elde edebilirsiniz. Sarımsak tohumu hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Orkide dünyada yaygın olarak bulunan çiçekler arasında yer alır. 22 binden fazla türü bulunur. Bu türün en bilinen yanı görünüşlerinin dikkat çekici ve güzel olmasıdır. Bu çiçek türü, asaletin simgesi olarak tanımlanır. Tropikal iklimlerde büyüyen bu çiçek uzun gövdeye ve küçük yapraklara sahiptir. Gövdeleri çok dayanıklı ve uzun ömürlü özelliğe sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bilimsel adı Nigella olan çörek otu son yıllarda hamur işlerinde ve yemeklerde sıklıkla kullanılıyor. Kaynatılıp içildiğinde bağışıklık sistemine iyi gelir ve kış hastalıklarına karşı korur. Çörek otu Türkiye'de ve dünya genelinde en çok nerelerde yetişir? Hangi iklimi sever? İşte, tüm detaylar.
Efsanelerin çocuğu olarak doğdu ama hayatı kolay değildi. Hem 7 yaşındayken onların özlemini çekmek zorunda kaldı, hem onların gölgesinden sıyrılmak... Vazgeçmedi, “Pes edince tükenir insan” mottosuyla yürüdü. Annesi Çolpan İlhan’ı ve babası Sadri Alışık’ı utandırmadı. Sadri Alışık Çolpan İlhan Tiyatrosu’nu hem oyunculuğu hem genel sanat yönetmenliği ile zirveye taşıdı. Üç senedir oynadığı ‘Fekeli’ karakteriyle fenomen haline geldi. Kerem Alışık’la geçen hafta bir araya geldik. Tüm sorulara şiir tadında yanıtlar verdi.
#Sadri AlışıkCOVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#BURSAAzerbaycan-Ermenistan sınırında geçen haftadan beri devam eden çatışmalar gözlerin bu bölgeye çevrilmesine neden oldu. Ermenistan'ın Tovuz bölgesine yaptığı saldırılara Azerbaycan ordusu gecikmeden karşılık verdi. Bölgede yaşanan sıcak çatışmalarda Ermenistan sivilleri de hedef alırken Azerbaycan Ermenistan'a ait bir İHA'yı düşürdü. Azerbaycan ve Ermenistan arasında tansiyon yükselirken bölgede yaşanan gelişmeleri ve doğabilecek sonuçları uzmanlar değerlendirdi...
#Ermenistan“Bizim askerimiz Suriye’de savaşırken onlar nargile içiyor... Ucuza çalışıp Türkleri işsiz bırakıyorlar... Nitelikli olanları Avrupa’yı, eğitimsizler Türkiye’yi seçiyor... Bu kadar fakirlerse neden çok çocuk yapıyorlar...” TÜBİTAK ile birlikte ‘1003 Entegrasyon Projesi’nin startını veren Koç Üniversitesi Göç Araştırmaları Merkezi’nden Doç. Dr. Şebnem Köşer Akçapar’a göre bu düşüncelerin çoğu Türkiye’deki Suriyelilerle ilgili yanlış bir algıdan besleniyor ve suç oranları sanıldığının aksine çok düşük: “Büyük kısmı burada yaşamaya devam edecek. 5-9 yaş arası 478 bin çocuk var. Bunların bir kısmı burada doğdu, bir kısmı çok küçükken geldi. Suriye ile ilgili hiçbir hatıraları yok. Bir an önce entegrasyon şart.”
#Şebnem Köşer AkçaparSoya, faydaları kadar zararları ile de dikkat edilmesi gereken besinler arasında yer alıyor. Özellikle meme kanseri geçirmiş bireylerin kullanırken dikkat etmesi gereken soya bitkisinin varlığı, 13 asırdır bilinmektedir. Peki, soyanın ve soya yağının faydaları ve zararları nelerdir? İşte, protein kaynağı ve kalp dostu olarak nitelendirilen soya hakkında bazı bilgiler
#SoyaSöğüt Ağacı Kabuğu faydaları, baş ve sırt ağrısına ne iyi gelir sorusuna yanıt arayanlar için cevap niteliği taşıyor. Aspirinin hammaddesi olan salisik asidi içerisinde barındıran Söğüt Ağacı Kabuğu, ateş düşürücü ve iltihap kurutucu olarak kullanılmaktadır. İşte, baş ve sırt ağrısına iyi gelen alternatif tıp ürünü: Söğüt Ağacı ve faydaları hakkında detaylı bilgiler
#Söğüt AğacıŞerbetçiotu doğal yaşam alanı Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Amerika olan, solgun yeşil renkli koni şeklinde meyveleri olan dayanıklı ve kıvrımlı asmalı bir bitkidir. Peki özellikle uykusuzluk çekenler için tedavi edici etkisi olan Şerbetçiotu'nun başka hangi faydaları vardır?
#ŞerbetçiotuÖğretmenler Günü şiirleri 24 Kasım'a kısa bir süre kala gündeme geldi. Tarihi ülkelere göre farklılıklar içerse de benzer gelenekleri içeren 24 Kasım Öğretmeler Günü Türkiye'nin dört bir yanında şiirler ve hediyelerle geçecek. Başöğretmen Atatürk'e ve milletimize layık olacak bir anlayış içerisinde hizmetlerine devam eden öğretmenlerimi için 24 Kasım ile ilgili en güzel şiirleri derledik.
#Öğretmenler Günü