Başkentli sanayici yeni bir göç yasası çıkarılarak nitelikli niteliksiz göçmen ayrımı yapılmasını istedi. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Düzensiz göç sorunu Göç İdaresi ile idare edilmekten vazgeçilmeli, ivedi bir şekilde Göç Bakanlığı kurulmalıdır. Ülke ihtiyaçlarına göre hedef sektör, ülke ve barınma alanı tespit edildiği takdirde yabancı işçi çalıştırılabilir” dedi.
#SanayiSanayicilere yapay zekâ ve dijitalleşme çağrısı yapan ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, “Dijital dönüşüme yatırım yapmayı planlayan firmaların oranı maalesef arzu ettiğimiz düzeylerden çok uzak. Dijitalleşmeyi konuşuyoruz ama konuşmaktan daha fazlasını yapamıyoruz” dedi.
#Murat YILMAZMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk YazarÜniversite tercih döneminde geleceğin meslekleri üzerine yol gösterici açıklamalarda bulunan Açık Holding İnsan Kaynakları Koordinatörü Derya Tuncer, “Yeni teknolojiler yeni meslek ve iş modelleri oluşturuyor. Etkinliği azalan ve önemini yitiren mesleklerin yerine, yeni teknolojileri geliştirecek ve yönetecek insan kaynağına ihtiyacımız artıyor” dedi.
#Üniversite9. Eğitim Teknolojisi Zirvesi, konuşmacıların çevrimiçi katıldığı platformda düzenlendi. Dijitalleşen dünyanın ve yeni internet sisteminin, insanların ve toplumların geleceğine etkisinin konuşulduğu zirve “Sosyal Etki” temasıyla düzenlenirken, eğitimin geleceği de gündem maddelerinden biriydi.
#9. Eğitim Teknolojisi ZirvesiÇağın bilgi ve becerilerine sahip yarınlarımız olan yavrularımız, yakın gelecekte eğitim ve öğretimdeki hızlı dönüşüme şahit olacak. Önümüzdeki yıllar, hayat tarzımızı salgın hastalıkla birlikte çok farklı bir yapıya dönüştürmeye aday gibi görünüyor. Elektrik-elektronik ve bilişim alanındaki gelişmelere paralel olarak iletişimde de baş döndürücü bir ilerleme gözleniyor. Yapay zeka ve robotik gibi üst düzey sayısal teknolojilerin kullanılması ve yayılması, toplum hayatında önemli değişiklikler meydana getirmektedir.
#Prof. Dr. Hüseyin Toros KimdirHayatımızla ilgili merak ettiğimiz neredeyse her konudaki araştırmayı; sağlıktan, eğitime, genel kültürden pratik bilgilere dair gelişmelerin araştırmasını ve takibini uzun zamandır internet ve sosyal medya üzerinden yapıyoruz. Özellikle de hemen yanımızda duran cep telefonlarımız bize her konuda sınırsız kaynak sunuyor. İlaveten sosyal medyanın günlük akışında ilerlerken bize ilginç gelen, hemen birileri ile paylaşmak istediğimiz birçok içerikle karşılaşıyoruz. Peki bu sırada karşılaştığımız verilerin doğruluğundan ne kadar eminiz? Edindiğimiz bilgilere inanmadan, onları savunmadan, çevremizdeki diğer kişilerle veya sosyal medya ağlarında bu bilgileri paylaşmadan önce dikkate almamız gereken noktalar neler?
#Ecehan ErsözPandemi dijital dönüşümü daha da hızlandırdı. Çevrimiçi eğitim ya da uzaktan çalışmaya süratle adapte olduk. İnsanlığın bu baş döndürücü hızla nereye evrileceğini dijital antropolog ve yazar Rahaf Harfoush’a sorduk. Teknolojinin iyi ve kötüyü beraber getirdiğini artık kabullenmemiz gerektiğini söyleyen Harfoush “Değişim yaklaşıyor, robotlar ilk adımlarını atıyor” diyor.
#TeknolojiKanaat Önderleri anlatıyor Hürriyet Bursa aktarıyor yazı dizimizde bu kez söz TÜGİAD ve DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel’de. Yazısının başlığını “Yeşil dönüşümde geç kalmamalıyız” diye atan Çevikel, “Bursa sanayisi, uygun teknoloji ve temiz üretim uygulamalarıyla çevresel tehditleri fırsata çevirerek rekabet gücünü geliştirebilme potansiyeline sahipken acilen bu konulara eğilmeli ve gereken aksiyonu almalıyız. Kapasitemiz doğrultusunda dijitalleşmenin yardımıyla daha emin adımlar atarak geleceğe daha güvenle bakabiliriz” mesjaını verdi.
#BURSAUyguladığı eğitim ve öğrenme sistemleriyle yeni çağın okul modelini şekillendiren İzbilim Koleji, Endüstri 4.0’ın ihtiyaç ve gücünü kullanarak Toplum 5.0’ın yaklaşımlarına dayalı yepyeni bir okul modeli olma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.
#İzmirEndüstri 4.0’dan akıllı topluma geçişi ifade eden büyük toplumsal dönüşüm planı Toplum 5.0, yaşlı dünya nüfusuna karşı çözümler geliştirmeyi, sanal dünya ile gerçek dünyanın iç içe olabilmesini sağlamayı, nesnelerin internet teknolojisinin toplum çıkarları için kullanılmasını, çevre kirliliği ve doğal afetler için çözüm yolları üretilmesini hedefliyor.
#Endüstri 4.0Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 6 Mart’ta 8’nci kez yapılacak. Zirvenin bu yılki ana teması ise eğitimde dijitalleşme çerçevesinde bilgi toplumundan süper akıllı topluma geçiş olarak da ifade edilen Toplum 5.0 olacak. ETZ, pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl katılımcılarını zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla çevrimiçi ortamda buluşturacak.
#EtzSON bir yılda üçüncü kez ulusalda ödüle layık görülen Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, 4. İstanbul Ekonomi Zirvesi Altın Değerler Ödül Töreni'nde, ‘Yılın En Başarılı STK Kadın Başkanı Ödülü’nü geçmiş dönem devlet bakanı Kürşat Tüzmen'in elinden aldı.
#BursaBu yıl 4’üncü kez yapılan İstanbul Ekonomi Zirvesi’nin (İEZ) açılış konuşmasını yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Pandemi krizinden en çok etkilenen sektör turizm oldu. Ama krizinden sonra V çıkış, sayılarda yüzde 100’lük bir büyüme bekliyoruz. En hızlı daralan pazar turizm olmakla birlikte kriz sonrası en hızlı çıkan pazar yine turizm olacak.” dedi.
#TurizmElon Musk'ın Neuralink projesi uzun bir zaman sonra nihayet meyvesini verdi; geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen etkinlikte çok konuşulacak proje, ete kemiğe büründü. Peki Neuralink gerçekten de kaçırılmaması gereken büyük bir fırsat mı sunuyor? Yoksa sakıncaları var mı?
#NeuralinkMüstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD'ın hazırladığı "Dijital Dönüşümün İş Süreçlerine Etkileri" raporu ile ilgili yaptığı açıklamada, pandemi süreci ile tüm dünyada yaşanan krizin, orta ve uzun vadede fırsata çevrilebilmesi adına yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
#Yapay ZekaMÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan "Dijitalleşme süreci, iyi değerlendirildiği takdirde birçok avantajı da beraberinde getirecektir. Bilhassa KOBİ'lerimizin dijitalleşmeye yönelik ilgi ve iştahlarının artması durumunda üretimde ciddi bir verimlilik artışı sağlanacaktır" dedi.
#Abdurrahman KaanTürkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesine yeni eğitim modülleri eklendi. Dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile yapılan işbirliği kapsamında 14-17 yaş arasındaki gençlere Yapay Zeka eğitimleri verilecek. Türkiye’de bir ilk olan bu işbirliğiyle İstanbul, Ankara ve Trabzon’da toplam bin gence ulaşılması hedefleniyor.
#TeknolojiGeçen hafta Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü Sayın Sadık Piyade Paşa’yı ve ekibini ziyaret etme şansım oldu. Ziyaretim sonrasında kendisinden aldığım mektupta vakıf hakkında detaylı bilgiler vardı. Sizlerle paylaşmak isterim.
#ASELSANTeknoloji geliştikçe ve hayatımızın merkezine yerleştikçe batı dilleri terimleri ve kavramları da Türkçe kelime karşılığını bulamadığı için dilimize yerleşmeye başladı.Türkiye Bilişim Derneği Onur Kurulu Başkanı İlker Tabak, bu sorunu çözmek adına, “Dijitalde Türkçe terimler yaygınlaşırsa teknolojik gelişime de olumlu etkileri olur. Aksi takdirde ise teknoloji gelişir ve ilerler, biz sadece bunun tüketicisi oluruz” dedi.
#Alfabe