İçerisinde yolcusu bulunan Japonya Havayolları'na ait yolcu uçağı Tokyo'nun Haneda Havalimanı pistinde başka bir uçak ile çarpıştı. Yolcu uçağının hareket ettiği anda alevler içinde kaldığı belirtildi. İşte Japonya uçak kazası son durum gelişmeleri...
#Japonya Uçak KazasıEkonomi sınıfı sendromunun tıbbi adı toplar damar trombozu. En önemli nedenlerinden biri ise uzun süren, hareketsiz oturulan seyahatler. Business class’da seyahat edenlerde de görülüyor. Ancak ekonomi sınıfının dar koltuklarında daha sık rastlanıyor. Yılda bin kişi bu nedenle uçak şirketlerini dava ediyor.
Önce Hatay Havalimanı’na gittim. Sonra Antakya ve Arsuz. Hüzünlü bölgelerde dolaştım. Yeniden doğuşla ilgili başarı hikâyelerini dinlerken söz, bir zamanlar Arsuz’a zorunlu iniş yapan Fransız kadın pilota geldi. Hikâyeyi Sayek ailesinden dinledim. Aradan çok uzun yıllar geçmesine rağmen Arsuz’a zorunlu inen uçağın bıraktığı 10 günlük anılar hâlâ anlatılıyor. Kadın pilotun zorunlu indiği Arsuz’da nasıl da el üstünde tutulduğu ve heyecanla karşılanıp yolcu edilişinin öyküsü çok etkileyiciydi.
#Hatay HavalimanıParis 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek Artistik Cimnastik Erkek Milli takımı, Antalya Havalimanı'nda düzenlenen törenle Fransa'ya yolcu edildi. Kafile, İstanbul'dan aktarmalı şekilde Fransa'ya gidecek.
#Paris 2024Havacılıkta bir ülkeden başka bir ülkeye giderken aradaki üçüncü bir ülkeye inişler yapılabilir. Bunun için 5. trafik hakkı gerekir. THY de Avustralya’ya uçarken bu hakkı kullandı. Ben de bu haktan yararlandım. İlk seferine katıldığım Melbourne uçuşunun dönüşünde Singapur’da indim. 7 saat 22 dakika süren Melbourne-Singapur uçuşunda bir ara vermek iyi bir deneyim oldu.
#THYUçak yolculuğu sırasında dünyaya gelen bebekler çok ama çok nadir vakalar olsa da haklarında pek çok şehir efsanesi dolanır durur. Peki bunların ne kadarı doğru? Uçakta doğan çocuklar dünya vatandaşı oluyor mu, ömür boyu ücretsiz yolculuk ediyor mu? İşte o bebeklerden birinin hikâyesi ve çok şaşırtıcı rakamlar...
#Uçak YolculuğuJaponya’daki A350 kazasından sonra çıkan yangın güçlükle söndürüldü ve uçaklarda yoğun kullanılmaya başlayan kompozit malzemenin güvenilirliği tartışmaya başlandı. Tamam, bütün yolcular kurtarılmıştı ama yangın sonrası uçaktan kalanlar neredeyse süpürge ile toplanacak kadar da azdı. Güçlü kompozit malzeme nasıl oluyor da kömür tozu haline geliyordu? Kompozit uçaklar ne kadar güvenli? Bu soru, cevabını uzun süre arayacak.
#JaponyaDünya iki uçak kazasında yaşanan iki müthiş tahliyeye şahitlik etti. İki önemli kazada da can kaybı olmadı. Yolcuların hayatta kalmasını uçaktaki ekipler sağladı. Pilotların başarılı yönetimleri ve kabin ekiplerinin paniksiz organize olmaları, yolcuların talimatlara tam uyumu hayata tutunmalarını sağladı. İki olayda da özellikle kabin ekiplerinin çok ciddi eğitim aldıkları, yaşları ile tecrübelerinin önemi ortaya çıktı. Elbette kelimenin tam anlamıyla söz dinleyen, kurallara uyan, birbirlerini itip kakmayan ‘çantamı alacağım’ diye tutturmayan yolcular tahliyeyi kolaylaştırdı.
#JAL 516Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko ile bir araya geldi. Bakan Fidan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bu yıl faaliyete geçecek olmasından memnuniyet duyduklarını belirterek "Eğitim alanındaki iş birliğimizin nişanesi olacak olan bu üniversite aynı zamanda Japonya’yla iş birliğimizin de çeşitlilik kazanmasına imkan sağlayacaktır" dedi.
#Bakan Fidan516 sayılı uçuşun yolcuları için kabus bir çarpışma sesi ile başladı... Japonya'nın Başkenti Tokyo'da yer alan Haneda Havalimanı'ndaki uçak kazası nasıl gerçekleşti? Uçaktaki 379 kişi alev topuna dönen uçaktan nasıl çıkarıldı? İşte dikkat çeken detaylar...
#JaponyaTokyo Haneda Havalimanı’ndaki kazada uçaklar alev topuna döndü. Neyseki Japon disiplini ile alınan hızlı önlemler sonucunda büyük bir facia önlendi. Tahliye kuralları 90 saniyeyi geçmiş olsa da mükemmel işledi. İşte havacılık kurallarının nasıl hayat kurtardığını ortaya koyan disiplinin hikâyesi...
#Tokyo Haneda Havalimanı