Ülkemiz farklı bitki örtüsü, değişik ot türleri ile şifa kaynağı sunmaktadır. Otların pek çoğunun faydası hatta ismi bile bilinmemektedir. Oysa doğru ellerde pek çok ot mutfaklarda birer sağlık yiyeceği haline dönüşmektedir. Tirşik otu da adı pek durulmayan otlar arasında yer almaktadır. Her yörede bu ota verilen isim değişebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tirşik OtuYerel lezzetleri kaybetmemek amacıyla başlatılan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl 10-13 Nisan arasında beşinci kez düzenlenecek. Bu yılın teması rezene. Yemek yarışmasından ot toplama gezilerine, sergilerden atölye çalışmalarına kadar pek çok aktivite ziyaretçileri bekliyor.
Pişirilme yöntemleri, öyküleri ve tatlarıyla birbirinden şaşırtıcı yedi Anadolu lezzeti. Çoğumuz ne adını biliyor ne de tadını. Bir süredir Amerika’da gurmelere yönelik önemli toplantılarda, dergilerde bu yemeklerden bahsediliyor. Aşçı ve yemek araştırmacısı Musa Dağdeviren, ilk kez 2004’te Amerikan Mutfak Enstitüsü’nün (CIA) davetlisi olarak Kaliforniya’ya gidip Anadolu’dan derlediği bu tarifleri anlatmış, bazılarını izleyiciler önünde pişirmişti.