Çocuklarda sıklıkla rastlanan ve yaygın bir şekilde görülen tırnak yeme, birçok durumla beraber ortaya çıkıyor. Kız çocuklarında erkeklere oranla daha sık görülen tırnak yeme, ergenlik döneminde artış gösterebiliyor. Her iki ergenden birinin tırnaklarını yediği görülüyor. Uzmanlara göre fiziksel ceza uygulayan ebeveynlerin çocuklarında sıklıkla görülen tırnak yeme, stresle başa çıkma yöntemi olarak gelişiyor.
#Tırnak Yemenin Asıl NedeniOMAD diyeti, "One Meal A Day" yani günde sadece bir öğün yemek yemenizi öneren bir beslenme yaklaşımı. Son dönemde çok popüler olan ve ünlü isimlerin de uyguladığı bu beslenme şeklinde, herhangi bir kalori kısıtlaması bulunmuyor. Hatta dilediğiniz gıdayı günün bir saatinde tabağınız taşana kadar tüketebiliyorsunuz. En ilginç olanı da diyetin metabolizmayı hızlandırma amacıyla yapılıyor olması. Peki OMAD diyeti ne kadar sağlıklı? Zamanla yeme bozukluğuna neden olabilir mi?
#SağlıkTırnak yeme alışkanlığının zararları Kovid-19 salgını ile el hijyeninin ön plana çıktığı bu dönemde daha önemli hale geldi. Bu davranışın aile içinde fark edilmemiş sorunların çözümü için bir sinyal ve şans olarak görülmesi gerektiğine dikkat çeken Klinik Psikolog Aylin İpek Timur, önlenmesi için tavsiyelerde bulundu.
#Tırnak Yeme AlışkanlığıTırnak yeme alışkanlığı pek çok kişide bulunuyor. Bu alışkanlığa sahip kişiler, tırnak yemeyi özellikle stresli ve endişeli zamanlarda yapıyor. Kötü görünmesinin yanı sıra tırnak yemek sağlık için de oldukça zararlı bir alışkanlık. tırnak yemeyi durdurmanıza yardımcı olacak 5 basit yolu anlatıyoruz.
#Tırnak YemekÖnce 9 yaşında bir çocuğun 5 buçuk yaşında bir çocuğu okul tuvaletinde dövdüğünü duyduk. Sonra 16 yaşındaki kızların arkadaşlarını mezarlığa götürüp işkence yaptığını... Çocuklar birbirine şiddet uyguluyor, zorbalık yapıyor, peki neden? Psikoloji İstanbul’dan Klinik Psikolog Pınar Mermer’e sorduk.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.