MasterChef testi kebabı tarifi, programı takip eden izleyiciler tarafından merak ediliyor. Testi kebabı, Kapadokya bölgesine özgü lezzetlerden biri. Başlangıçta tandır kültürü etrafında oluşsa da günümüzde fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılabiliyor. Geleneksel testi kebabı, testi veya çömlek adı verilen toprak kapların içine, et ve diğer malzemelerin eklenerek hazırlanıyor. Peki Testi kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Testi Kebabı TarifiTesti kebabı günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. Özel testisinde hazırlanan bu kebabın bir özelliği de resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır. Peki, testi kebabı hangi yöreye ait, nasıl yapılır? İşte, testi kebabı tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Testi KebabıTesti kebabı, mutfağımızın enfes kebaplarından biri. Et ve sebzeleri bir testiye yerleştirilip ağzının hamur ile kapatılmasıyla hazırlanan testi kebabı, Yozgat'ın tescilli bir lezzeti. Peki testi kebabı nasıl yapılır? Sizin için testi kebabının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Testi Kebabı Nasıl YapılırTesti kebabı Yozgat ilinin tescilli yemeğidir. Bir özelliği de, resmi davetlerde testiyi kıracak olan kişinin kırmadan önce, yapacağı bir işe dair bir söz vermesinin gelenek haline gelmiş olmasıdır. Peki, ismini yapılış şeklinden alan testi kebabı nasıl yapılır? İşte, adım adım testi kebabı tarifi…
#Testi Kebabı Nasıl Yapılır?