Vodafone Business, Inbusiness Dergisi iş birliğiyle, teknolojinin geleceğinin konuşulacağı ‘Future of Technology’ webinar serisini düzenliyor. Yıl boyunca farklı dönemlerde gerçekleşecek olan webinarlarda Bulut Teknolojinin Önemi ve Faydaları, IoT’nin Geleceği ve Önemi, 5G ve Yeni Nesil Teknolojilerle Sektörlerin Dönüşümü, Tarımda Dijitalleşme, Siber Güvenlik ve Önemi başlıklı konular ele alınacak. 24 Şubat’ta düzenlenecek ilk webinarda ise ‘Dijital Dönüşümün Anahtarı: Bulut’ta İş Yapmak’ başlığı altında şirketlerin dijitalleşme yolculuğu konuşulacak.
#Vodafone BusinessDeloitte’un hazırladığı Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri raporuna göre 2022’de Wi-Fi 6 teknolojisiyle donatılmış cihazların satışı 5G uyumlu cihazlara büyük fark atacak. Wi-Fi 6 teknolojisi, kablosuz bağlantının geleceğinde büyük rol oynayacak.
#DeloitteDeloitte Kanada Araştırma Direktörü Duncan Stewart, bu yıl robot satışlarında patlama yaşanmasını beklediklerini ifade ederek, "2020’de 1 milyon robotun satılmasını bekleniyor. Bu rakamın yarısından fazlasını profesyonel hizmet robotları oluşturacak. Bu robotlar, 2019’a kıyasla yüzde 40’lık artışla 17 milyar dolarlık gelir yaratacak." dedi.
#Deloitte KanadaDeloitte Kanada Araştırma Direktörü Duncan Stewart, bu yıl robot satışlarında patlama yaşanmasını beklediklerini ifade ederek, "2020’de 1 milyon robotun satılmasını bekleniyor. Bu rakamın yarısından fazlasını profesyonel hizmet robotları oluşturacak. Bu robotlar, 2019’a kıyasla yüzde 40’lık artışla 17 milyar dolarlık gelir yaratacak." dedi.
#Yapay ZekaDeloitte tarafından 2011 yılından bu yana yapılan ‘Global Mobil Kullanıcı Araştırması’ yayınlandı. 6 kıtada gerçekleştirilen araştırmaya Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 33 ülkeden 53 bin 150 kişi katılım gösterdi. Tüketicilere ve bu alanda hizmet veren şirketlere mobil cihaz kullanımının geldiği nokta hakkında önemli veriler sunan araştırma; Cihaz Sahipliği, Cihaz Kullanımı, Erişim Tercihleri ve Teknoloji Farkındalığı olarak 4 ana başlığı ele aldı.
#DeloitteDeloitte’un raporuna göre Türkiye’deki kullanıcılar günde ortalama 70 kez, yani her 15 dakikada bir cep telefonu ekranına bakmaktan kendini alamıyor. Türkiye, sosyal medyada fotoğraf paylaşımında başı çekiyor; her iki kullanıcıdan biri sosyal medyada günlük fotoğraf paylaşımında bulunuyor. Bunun yanında her 5 kişiden biri de araba kullanırken ya da karşıdan karşıya geçerken telefonuna baktığını itiraf ediyor.
#TelefonTürk Telekom’u Oger’in, Telsim’i de Vodafone’un almasının ardından planlarını bu sektörde rekabetin daha da artacağı üzerine kuran IBM, Türkiye’ye olan ilgisini artırdı. Yapılacak yatırımlardan pay almayı planlayan IBM’in Global Telekomünikasyon Endüstrisi Müdürü Micheal G. Hill, "Hızlı büyüyen Türkiye bizim için önemli, pazarda etkin olacağız" dedi.
Bu hafta başında, <B>Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım</B> ile sohbet etme olanağı buldum. Dünyanın en büyük telekom fuarı ve forumu olan <B>ITU Telekom Dünyası</B>'na katılmak amacıyla Cenevre'deydim. Ulaştırma Bakanı'nın da fuardaki Türkiye standında bir resepsiyonu vardı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sözlü ve yazılı mülakat yapılmaksızın 91 personel alımı yapıyor. Mühendis, büro personeli, tekniker, koruma ve güvenlik görevlisi, aşçı, bahçıvan, boyacı, garson, kaloriferci, tesisatçı, temizlik görevlisi alımı yapacak olan Ulaştırma Bakanlığı, ilan detaylarını yayımladı. İşte, Ulaştırma Bakanlığı 91 personel alımı için başvuru detayları
#Sözlü MülakatUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) internet ülke üst seviye alan adı '.tr Ağ Bilgi Sistemi'ne (TRABİS) ilişkin, "TRABİS öncesi süreçte belgeli olarak tahsis edilen 'com.tr', 'org.tr' ve 'net.tr' uzantılı alan adları, belgesiz olarak tahsis edilmeye başlandı. Böylece alan adı tahsis işlemi de kolaylaştırılmış oldu. Bugün itibarıyla ülkemize ait '.tr' uzantılı alan adı sayısı, yaklaşık yüzde 67 artışla 750 bin seviyesine çıktı" dedi.
#Adil KaraismailoğluTİSK ya da bilinen adıyla Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, asgari ücret tespit komisyonunun göreve başladığı dönemde araştırılan konu oluyor. Bu sendikalar arasında TÜRK-İŞ de merak edilenler arasında yer buluyor. Peki, TİSK ve TÜRK-İŞ nedir ve görev alanları nelerdir? İşte, o detaylar
#TiskİSKİ 223 personel alımı için son güne girdi. Mühendis, tekniker, peyzaj mimarı, mimar, restoratör, kimyager, laborant, ekonomist, biyolog ve tercüman kadroları için pozisyon açan İSKİ, iş başvurusu ile istihdam sağlamaya hazırlanıyor. Yapılacak olan başvurunun akabinde alım sürecine girecek olan İSKİ, adaylarda bazı özel şartlar da arayacak. Peki, İSKİ iş başvurusu ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte, o detaylar
#İskiİSKİ 223 personel alımı ile bünyesine pek çok pozisyonda kadrosunu genişletmeyi hedefliyor. Bazı pozisyonlarda yapacağı alımlar için yabancı dil şartı arayacak olan İSKİ, sözlü ve yazılı sınav ile alımı tamamlayacak. Peki, İSKİ 223 personel alımı başvuru şartları ve detayları neler olacak? İşte, o detaylar
#İskiABD'de yeni yılın ilk haftası devreye girmesi planlanan 5G teknolojisi, havacılık ile iletişim sektörlerinin arasını açtı. İki federal kurumun bürokratik güç savaşı olarak da yorumlanan kriz çözülemezse Türkiye'den bu ülkeye gidecek yolcular da dahil milyonlarca kişinin hayatı etkilenecek. 5 soru 5 cevapla 5G krizini masaya yatırdık...
#5G TeknolojisiHuawei'in her yıl gerçekleştirdiği Küresel Mobil Geniş Bant Forumu – Global Mobile Broadband Forum (MBBF), 13 Ekim’de Dubai'de başladı. Bu yıl 12. kez düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Huawei Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ken Hu, 5G’nin gelişimindeki mevcut durumu değerlendirdi ve gelecekteki fırsatlardan söz etti.
#HuaweiÇip tedarikinde yaşanan sıkıntı çoğunlukla otomotiv ve tüketici elektroniği sektörlerinde değişen arz ve talep dengesi ile açıklanıyor. Pandemi sırasında üretim bantlarını durduran otomotiv sektörünün bir girdi olarak kullandığı çipler tüketici elektroniği sektörüne kaydı. Ancak beklenenden hızlı bir toparlanma ile üretime geri dönen otomotiv sektörü kısa bir süre sonra çip bulamamaya başladı.
#ÇipTürkiye’de yerli üretimin gelişmesini hedefleyen Vodafone, genişbant yatırımlarında tedarik zincirine katılabilecek KOBİ’lerle işbirliği yapmaya devam ediyor. Vodafone; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu katılımı ve TOBB ortaklığında düzenlenen “Teknolojide Yerli Üretim ve KOBİ’lerin Gücü” etkinliğinde KOBİ’lerle üçüncü kez bir araya geldi. 300’ü aşkın KOBİ temsilcisinin katıldığı etkinlikte, Vodafone’un devreye alınan ihalelerinin duyurulacağı Tedarik Zinciri Portalı da tanıtıldı.
#VodafoneGünümüzde mekatronik mühendisliği bölümü yaygın olarak tercih edilen bir meslek dalıdır. Mekatronik Sistemler Mühendisliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Mekatronik Sistemler Mühendisliği Bölümü Nedir?