İstanbul’da düzenlenen First Robotik Yarışması’nda, 4 yıldır prefabrik barakalarda eğitim gören Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin takımı birinci oldu. Tasarlayıp ürettikleri robotla 49 takım arasından birinci olan öğrenciler, ABD’nin Houston şehrindeki şampiyonaya katılmaya hak kazandı.
#Şişli MTALYenilenebilir enerji, havacılık ve bilgisayarlı makine bölümlerinde gençleri geleceğe hazırladıklarını söyleyen Özel Samsun Teknokent Koleji kurucusu Serdar Şahin, “Öğrencileri farklı kültürel ortamlarda iletişim kurabilen, problem çözme yeteneğine sahip, inovatif düşünen ve üretken bireyler olarak hayata hazırlıyoruz” dedi.
#Özel Samsun Teknokent KolejiİTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren ile birlikte Doğa Koleji Ataşehir-1 Kampüsü’ne ziyaret etti. Rektör Karaca, öğrenci ve öğretmenlere, ikinci dönemin başlaması dolayısıyla başarı dileklerini iletti.
#İtüÜniversite tercih dönemi 26 Temmuz’da sona eriyor. Üniversite ve bölüm tercihlerini yapacak olan öğrenciler aslında mesleklerini de seçmiş oluyorlar. Bu, tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri. Ancak, göz önüne alınması gereken bir başka önemli nokta daha var. O da üniversitenin iş dünyasına hazırlanılan ve hatta iş dünyası ile tanışılan bir dönem olduğu.
#Üniversite-Sanayi İşbirliğiHürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#AnkademiEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 6’ncı oturumu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (AYBÜ) gerçekleşti. Üniversite kampüsünün, kente örnek olabilecek projelerinde de bahseden Rektör Metin Doğan, “İnsanların yürüyeceği bölgeye araç trafiğini sokmadık. Üniversite inşasında önce bina mimarisini seçtik sonra yerleşim planını yaptık” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#BilkentHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’nden sonra Hacettepe Üniversitesi’ne konuk oldu. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Öğretim üyesinin, öğrenci temsilcisinin her konuyu rahatlıkla konuşabildiği Ankademi projesindeki bu iklime Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.
#AnkademiMarmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, 14 yerleşkesi bulunan üniversitede dağınıklığı gidermek amacıyla şehrin merkezinde 3 bin 200 dönümlük alanda insan merkezli yeşil kampüs projesi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Akıllı binalara sahip kampüs, doğayla uyumlu, güneş ve rüzgar enerjisinin yanı sıra yağmurdan da yararlanacak sistemlerle donatılacak. Kampüs, atık ayrıştırma üniteleriyle ekolojik bir model oluşturacak" dedi.
Üniversiteye kapağı attık, artık rahatız deme dönemi biteli çok oluyor. Üniversite lise sonrası rahatlama değil iş hayatına adım atma süreci olarak görülüyor. Kariyer planlamasının üniversitenin ilk yıllarında yapılması ve harekete geçilmesi gerekiyor. Üniversite hayatını hem akademik hem de sosyal olarak iyi bir şekilde geçirmek; derslere girmenin yanında seminer ve sertifika programlarına katılmak, iş ve staj fırsatlarını değerlendirmek gerekiyor. Bu aynı zamanda sektörler hakkında fikir vereceği için iş dünyasına da giriş yapılmış olunuyor. Şirketlerin de istediği bu: İş hayatını biraz da olsa bilen genç mezunlar.