Ahmet Büke zaman zaman destansılaşan, esas olarak anlatıya dayalı gerçekçi bir roman yazmış. ‘Deli İbram Divanı’ İzmir’in tam göz önünde olan ama bilinmeyen, gidilemeyen bir adasından yola çıkarak yakın tarihimize ayna tutuyor ve bugünkü düzenin nasıl kurulduğunu kavramamızı sağlıyor.
#Ahmet BükeBazı insanlar deniz tatili ile tarihi kültür turizmini beraber yaşayacağı turistik yer arayışı içindedirler. Bu insanlar için eski yerleşim yeri olarak da kullanılmış adalar muhteşem bir seçim olmaktadır. Kekova Adası bu anlamda seçilebilecek en muhteşem yerlerden biridir. İşte sizin için Kekova Adası hakkında tüm detayları derledik.
BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde yaşayan Nahit Eyigün, oğlu Talha ile birlikte yaklaşık 10 yılda tekne inşaa etti. Teknenin boyama ve motor aşamasının kaldığını belirten Eyigün, "Oğlum 13 yaşındayken başladığımız tekne yapımının sonuna geldik. Teknemiz yaklaşık 1.5 ton ağırlığında, 7.5 metre uzunluğunda, 10 kişiyi rahatlıkla ağırlayacak kapasitede. Vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölüne indireceğiz" dedi.
#TekneBİTLİS'in Tatvan İlçesi'nde yaşayan Nahit Eyigün, oğlu Talha ile birlikte yaklaşık 10 yılda tekne inşaa etti. Teknenin boyama ve motor aşamasının kaldığını belirten Eyigün, "Oğlum 13 yaşındayken başladığımız tekne yapımının sonuna geldik. Teknemiz yaklaşık 1.5 ton ağırlığında, 7.5 metre uzunluğunda, 10 kişiyi rahatlıkla ağırlayacak kapasitede. Vinçle bahçeden alıp dar sokaklardan geçirerek Van Gölüne indireceğiz" dedi.
#Tekne YapımıORDU’NUN FATSA İLÇESİNDE KENDİ KURDUĞU TERSANEDE BALIKÇI TEKNESİ, YAT VE KAYIKLAR YAPAN AHMET KOÇAN, “BALIK AV SEZONUNUN BİTMESİNİN ARDINDAN ÇOK SAYIDA BALIKÇI TEKNESİNİN BAKIM VE TAMİR İÇİN TERSANEMİZE GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. SEZONUMUZUN İYİ GEÇECEĞİNİ UMUYORUM” DEDİ.
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde komşusuna ait evin balkonunda, 5 metre uzunluğunda ve 160 santimetre genişliğinde tekne yapan 70 yaşındaki Yener Vicir, şimdi yarım ton ağırlığındaki tekneyi denize nasıl indireceğini kara kara düşünüyor.Fıkra gibi olay, Akdeniz sahillerinin tatil merkezi Fethiye'de meydana geldi. Karagözler Mahallesi 30 Sokak oturan deniz tutkunu emekli marangoz Yener Vicir, kendisine tekne yapmaya karar verdi. Vicir, denize 300 metre uzaklıktaki yan komşusunun 2 katlı evinin zemin kattaki balkonunda tekne imal etmeye başladı. Mayıs ayında başladığı tekne yapımı için hiçbir makine kullanmayan Vicir, tamamen el emeğiyle 5 ayda tekneyi yüzebilir hale getirdi. Ancak Vicir, 5 metre uzunluğunda ve 160 santimetre genişliğindeki tekneyi balkondan alıp denize nasıl indireceğini hesaplamadı.HABER -KAMERA: Ergün TOS DHA
#HtvhaberOnlar ne mayın, ne devriye, ne keşif gemisi; yat dünyasının en özgün dizaynı, explorer tekneler. Bu yatların Türkiye’deki öncü mimarı Rıza Tansu, ‘Bartender’ adlı teknesiyle dünyada yat sektörünün Oscar’ı sayılan Gold Neptun ödülünü aldı. Tansu, explorer yani keşif tekneleriyle hikayesini anlattı.
İki amatör tek başlarına 12 metrelik bir tekne inşa edebilir mi? Her ikisi doktor olan Cem Hızlan ile Aytül Kızaran; Kartal Oto Sanayi’deki dükkanlarında hafta sonları, bayram tatilleri, yıllık izinlerinde harıl harıl çalışarak tekneleri Mojo’yu inşa ediyor. Hedefleri sadece gezinti değil, ileride teknelerinde yaşamak.
Antalya E tipi Açık Cezaevi’nin mahkûmları Türkiye’de bir ilke imza atıyor. Çünkü cezaevinde tekne ve yat yapıyorlar. İşe cezaevi müdürü için yaptıkları sekiz metrelik tekneyle başlayan mahkûmlar ilk yat siparişlerini Antalyalı bir işadamından almış. Şİmdi üç işadamı da sırada bekliyor. Cezaevine girdik, yat üretimini yerinde inceledik
İzmir'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında karton tekneler yarışı düzenlendi.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen ``3´üncü Karton Tekneler Yarışması', Pasaport İskelesi yanında gerçekleşti. TMMOB'ye bağlı mühendis odalarının İzmir şubelerinin üyeleri katıldığı yarışmada öğlen saatlerinde başlayan tekne yapımı yaklaşık dört saat sürdü. Teknelerin yapılmasının ardından yarışmacılar, Pasaport İskelesi önünde bulunan parkurda bir tur attı.(Haber: Turan GÜLTEKİN-Kamera: Hakan GÜNGÖRDÜ / İZMİR, (DHA)
#HtvhaberMUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ve ‘son süngerci’ olarak bilinen ‘Aksona’ lakaplı 61 yaşındaki Mehmet Baş, ‘İki kıta arasında Ege’nin Mancornaları’ adını verdiği deniz yolculuğuna çıktı. Dört ay sürecek yolculuğa dostları tarafından uğurlanan Aksona Mehmet, amaçlarının sünger avcılığının yazılı ve görsel kayıt altına alınması olduğunu söyledi.