Köfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaTekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, tümülüslerde kaçak kazı yaparak define arayanlara tepki gösterip, "Buralar hazinelerin gömülü olduğu yerler değil ki. Buralarda yaşayanlar Traklar, gariban halk. Burada gömülü olanlar Mısır'ın firavunları değil ki, varlıklarıyla gömülsünler. Burada define aramak, hazine aramak beyhudedir, yanlıştır. İnsanlığa karşı işlenen bir suçtur" dedi.
#TekirdağTekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, tümülüslerde kaçak kazı yaparak define arayanlara tepki gösterip, "Buralar hazinelerin gömülü olduğu yerler değil ki. Buralarda yaşayanlar Traklar, gariban halk. Burada gömülü olanlar Mısır'ın firavunları değil ki, varlıklarıyla gömülsünler. Burada define aramak, hazine aramak beyhudedir, yanlıştır. İnsanlığa karşı işlenen bir suçtur" dedi.
#TekirdağTekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesindeki Heraion-Teikhos (Hera'nın Şehri) antik şehrindeki kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin de sergilendiği Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, ziyaretçilerini adeta geçmişe yolculuğa çıkarıyor.
#HeraTekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ndeki tarihi eserler, deprem ve afetlerde zarar görmemeleri için 'müze mumu' adı verilen özel bir malzeme ile yerlerinde sabitleniyor. Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, , "Müzemizde sikkeler hariç yaklaşık 2 bin 500 civarında arkeolojik ve etnografik eser var. Biz onlarcasını büyükşehir belediyemizin desteği ile sabitleyerek gelecek kuşaklara aktarma imkanına sahip olduk" dedi.
#Tekirdağ Arkeoloji Ve Etnografya MüzesiTekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA’ya yaptığı açıklamada, M. Ereğlisi’ndeki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan ‘Perinthos Bazilikası’ndaki yaklaşık 400 metrekarelik mozaik döşemesinin, bugüne kadar Trakya’da bulunan en büyük mozaik olduğunu açıkladı.
#YAZARTekirdağlılar kiraz mevsiminin başlangıcını geçen hafta beş gün süren festifalle kutladı. Sekiz ülkeden konukların katıldığı festivalde konserler, yarışmalar, sergiler düzenlendi. Kirazın hayatı güzelleştiren kırmızısı tüm şehre yayıldı. Bahçelerdeki kirazın toplanması 15 Temmuz’a kadar sürecek. Tekirdağ’a yapacağınız gezide, bu coşkuya tanık olabilirsiniz.
Dünyanın en eski bağlarının bazılarının bizim topraklarımızda olduğunu biliyor muydunuz? Hatta daha da ileri gidip bağcılığın anavatanındayız desek, hiç de yanlış bir şey söylemiş olmayız. Türkçeye önoturizm olarak çevrilen bağbozumu turizminin tam zamanı gelmişken bunun için yola çıkacaklara bir rehber hazırladık…
#HürriyetTürkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ile Batı Trakya Gazeteciler Derneği’nin düzenlediği Başkanlar Konseyi Toplantısı için iki gün Tekirdağ’daydık. Yılmaz Karaca başkanlığındaki TGF iki ayda bir ilde toplanıyor, yaklaşık 130 dolayında gazeteci, cemiyet başkanı ve yönetici basının sorunlarını tartışıyor, sonra bir bildiri yayınlıyor.
#GazeteciTekirdağ, Türkiye’nin en kalabalık 23. şehri olarak, tarihi, ekonomisi ve göz alıcı doğası ile en çok turist gelen en önemli şehirlerindendir. Trakya'nın en güzel şehirlerinden biri olan Tekirdağ’da gezilecek yerler nerelerdir? Tekirdağ'ın ilçeleri nedir? Tekirdağ hangi bölgededir? Tekirdağ'ın gezilip görülmesi gereken tarihi yerleri ve doğal güzellikleri nelerdir? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için hazırladık.
#Tekirdağ İlçeleriUzun zamandır tasarladığım bir yolculuktu, her koyda durarak, her şehrin sokaklarında dolaşarak, her ören yerine girerek Ege kıyılarını gezmek. Önceki yıllarda çoğu kez kalabalıklar içinde -görmek istediklerimin çoğunu yeterince göremeden- hep koşarcasına ziyaret ettiğim bu güzelim doğayı, bir kez de sadece kendim için gezmek istedim. Zaman kısıtlamalarına, programlara, resmiyetin içtensizliğine, meraklı kalabalıklarına tutsak olmadan.. Geçen haftalarda nihayet bu özlemimi gerçekleştirdim. Günü Asos’ta Athena Tapınağının ardında Güneş’in batışını izleyerek bitirdik. Güneş Körfez’in ufkunda sulara inerken, tapınağın sütunları sanki göğe yükseliyordu…
#Assos‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimari