Tavuklar özellikle gıda sanayi için oldukça önemli hayvanlardır. Gıda sanayinin temelini oluşturan etleri, protein deposu olarak bilinen yumurtası ile insan yaşamı için önemli olan tavukların beslenmelerine de yetiştiricileri tarafından dikkat edilmektedir. Tavuk ne yer? Tavuklar nasıl beslenir ve en çok sevdiği besinler neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tavuk Ne Yer?Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor'u 4-0 mağlup ederek milli araya 2. sırada giren Fenerbahçe'de son dönemdeki performansıyla dikkat çeken orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat, kulübün YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.
#FENERBAHÇEAlmanya’da yaşayan Türk iş insanı Cem Bakırtepe, Eifel bölgesindeki 125 yıllık çiftliği Sünnen Ailesi’nden satın aldı. Çiftlikte, geleneksel tüm etkinlikleri devam ettireceklerini belirten Bakırtepe, “Uzun yıllardır olduğu gibi bölge halkına ve turizme yönelik en güzel şekilde hizmet vereceğiz” dedi.
#Cem BakırtepeToplumları var eden ve birbirlerinden ayıran özellikleri kültürleridir. Kültürün en önemli unsurlarından biri de mutfaktır. Türkler; sağlığa ve beslenmeye önem vermişler, sahip oldukları damak zevkini de sanatla birleştirmişlerdir. Ayrıca çok geniş coğrafyalara yayılmış olduklarından çeşitli kültürlerle etkileşim içine girmişler, büyük medeniyetler kurmuşlardır. Yayıldıkları geniş topraklarda, farklı iklimlerin ve kültürlerin de etkisiyle zengin bir mutfağın eşsiz ürünlerini büyük bir ustalıkla sergilemişler, Orta Asya’dan getirdikleri mutfak kültürünü zirveye çıkarmışlardır. Yemek, sadece karın doyurmak anlamına gelmez. Savaşta ve barışta, varlıkta ve yoklukta, düğünde ve toyda, her zaman en büyük ihtiyaçtır ve bir emeğin eseridir.
#Türk MutfağıBir süredir kalp rahatsızlığı yaşayan oyuncu Vural Çelik, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun vefat haberini yakın dostu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven duyurdu. Vural Çelik, 3 gün önce hastane odasından paylaşım yapmış, 'Bu hastaneye geldiğim kadar dizi çekseydim şu anda yatım katım villam olurdu' demişti...11 yaşında babasının terk ettiği Vural Çelik'i annesi büyütmüş... Çelik, yaşadığı bu travma yüzünden baba olmaya hep mesafeli bakmış...
#Vural ÇelikArtık herkes biliyor bazı Hollywood ünlülerinin gözlerden uzak ve doğayla baş başa bir hayat sürmeyi sevdiğini... Hatta bunun için büyük şehirlere, önemli merkezlere yakın kırsal bölgelerde ev satın alıp ya da yaptırıp orada yaşadıklarını.
#Amanda SeyfriedBir süredir kalp rahatsızlığı yaşayan oyuncu Vural Çelik, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun vefat haberini yakın dostu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven duyurdu. Vural Çelik, 3 gün önce hastane odasından paylaşım yapmış, 'Bu hastaneye geldiğim kadar dizi çekseydim şu anda yatım katım villam olurdu' demişti...11 yaşında babasının terk ettiği Vural Çelik'i annesi büyütmüş... Çelik, yaşadığı bu travma yüzünden baba olmaya hep mesafeli bakmış...
#Vural ÇelikOnkoloji alanında uzmanlaşmış Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Nichole Andrews, kanser riski hakkındaki yanlış bilgilerle mücadele etmek için bir uzak durulması gereken besinler listesi hazırladı.
#Kansere Neden Olan BesinlerBüyük olasılıkla sizin de dikkatinizi çekiyordur... Son dönemde birçok kişi büyük kentlerden olabildiğince kaçmaya çalışıyor... Kimi tası tarağı toplayıp doğanın kollarında yeni bir yaşam kuruyor, kimi de geçici sürelerle toprakla bütünleşerek günlük hayatın derdinden tasasından uzaklaşıyor.
#Jennifer GarnerSaf tahin sadece susamdan üretilir ve içinde susamdan başka hiçbir şeyin olmaması gerekir ancak piyasada içine susam haricinde ne ararsan katılmış tahinler satılıyor. Öğütülmüş bulgur, tavuk yemi, soya ve soya yağı, yer fıstığı ve ayçiçek yağı… Hepsi var ama tahinin hammaddesi susam yok. Bazıları da gözümüzün önünde değirmende çekilerek sıcak sıcak satılıyor ama içinde yerli susam mı var, Çin susamı mı, hatta içinde susam var mı bilmiyoruz. Peki tahinin hileli olup olmadığını nasıl anlayacağız?
#TahinDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzUzun bir yaz tatilinin ardından yarın okullar açılıyor ve milyonlarca öğrenci ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Ancak anne ve babaların çocuklarının okul başarısı kadar dikkat etmeleri gereken çok önemli bir konu daha var.
#Buğra BuyrukçuSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzGençlik de güzellik de gelip geçici elbette. Bu, hayatın herkes tarafından kabul edilen bir gerçeği. Ama gösteri dünyasının kadın yıldızları bunu tecrübeleriyle herkesten çok daha iyi biliyor.
#İsabella RosselliniYaklaşık 52 milyon nüfuslu Güney Kore’de, evlerden ve restoranlardan çıkan yemek artıklarının neredeyse tamamı kompost, hayvan yemi ve hatta enerjiye dönüştürülüyor. Peki gıda atıklarının yüzde 98’inin geri dönüştürülmesini sağlamak nasıl mümkün olabiliyor? En önemlisi bu model dünyada uygulanabilir mi?
#Güney KorePotasyum deposu patatesi çoğumuz çok seviyoruz ama bir o kadar da patates tüketmekten korkuyoruz. Patatesin tüketme şekli sağlığımıza etkisini önemli ölçüde değiştiriyor çünkü zararlı olan patatesin kendisi değil içine ilave edilen şeyler ve pişirilme şekli… Peki sağlıklı patates tüketimi nasıl olmalı? Patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürmek için neler yapılabilir?
#PatatesPatates dost mu düşman mı? Nasıl daha sağlıklı hale gelebilir? İçeriğindeki nişastadan korkmalı mıyız? Kızartmadan önce suda bekletmek neden önemli? Airfryerlarda yapılanlar daha mı sağlıklı? Hangi yöntemlerle patatesin nişasta oranını ve akrilamid miktarını düşürebiliriz?. Diyetisyen Gülçin Işık ile konuştuk.
#PatatesGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal Kanser