Diyetisyen Canan Aksoy, tavuk etinin beslenmedeki yerine dikkat çekerek, "Tavuk etini gönül rahatlığıyla tüketebiliriz" dedi. Birçok hastalığın tedavisi ve korunmasında tavuk etinin tüketilmesi gerektiğini söyleyen Aksoy, yağ oranının düşük olmasından kaynaklı diyetlerde de kullanılacağını belirtti.
#Diyette Tavuk YemekPerşembe Ramazan Bayramı’nın ilk günü. Bayram, bu yıl da kısıtlamaların gölgesinde geçecek. Ama sofranın tadını ailemizle çıkarabilir, uzaktaki sevdiklerimize çevrimiçi bağlanabiliriz. Tanınmış şefler masalarımıza lezzet katacak menüler ve tarifler verdi. Beslenme uzmanı Elif Nida Zafer’e ramazanda değişen alışkanlıklarımızdan sonra dikkat etmemiz gerekenleri sorduk.
#GazetehaberleriBu soğuk havalarda gezmek için en iyi fikir ailecek bir termal tesisine gitmektir dedim ve bizimkileri alıp bol kaymaklı bir Afyon tatiline gittim. Daha önceki yazımda size Eskişehir’i anlattım. Afyonkarahisar’a gelmeden önce bir gece Eskişehir’de konakladık ve yaklaşık bir buçuk saatlik bir araba yolculuğuyla Afyon’a ulaştık.
#AfyonProf. Dr. Canan Karatay insan ömrünün uzadığı iddiasına karşı çıkarak "Nereye uzuyor insan ömrü Allah aşkına? Kandırılıyorsunuz efendim. Kan-dı-rı-lıyor- su-nuz! İnsan ömrünün uzadığı falan yok. İngiltere, Amerika, Fransa hepsi endişe içinde, “Çocuklarımız bizden daha kısa ömürlü olacak” diye. Neredeyse bütün çocuklar, gençler hasta. Gençlerin hepsi sorunlu" şeklinde konuştu.
#Canan KaratayAhmet Maranki üniversitede okurken yaşadığı mide yanması şikayeti dışında hiçbir sağlık sorunu olmadığı söylüyor ve bunu da uyguladığı sağlıklı beslenme ve yaşam programına bağlıyor. Yemeği yemeyi de yapmayı sanat olarak gören Maranki’nin severek yaptığı 145 yemek tarifi var
Ramazan ayı sonunda kilo alanların sayısı hiç de az değil. Oysa bu ayı daha hafif ve sağlıklı geçirmenin de püf noktaları var. İşte bunlardan biri: Tam da bu mevsimde pazarlarda satılan dikenucu (melocan) bitkisiyle yapılmış yemekler yemek. Dikenucu, mideye iyi geldiği için özellikle sahurda öneriliyor.
Kasaplar yaptığı yemeğin lezzetini önemseyenler için çok önemli bir adres. İstanbul’un en ünlü et lokantaları da malzemelerini en iyi kasaplardan alıyor. Kentin tanınmış kasapları, belli yörelerden özel etler getirtiyor ve sadece et satmakla yetinmiyor, danışmanlık da yapıyorlar.