Güncelleme Tarihi:
Tavuk etinin enerji değeri kırmızı etten çok daha düşüktür çünkü yağ oranı daha azdır. Tavuk etinin protein kalitesi yüksek olmakla beraber, içinde bulundurduğu vitaminler ve mineraller açısından insan sağlığına yararlıdır. Pişirmesi kırmızı ete göre daha kolaydır. Maliyeti açısından da daha kolay ulaşılabilir. Günümüzdeki üretim teknikleri ve bize ulaşmasınakadarki sürece baktığımız zaman tavuk etinin insan beslenmesindeki rolü paha biçilemezdir ve tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır
Beslenme listenize ekleyin
Kırmızı et, tavuk ve balık beslenmemizde mutlaka olmalı. Çünkü vücudumuzda yapamadığımız aminoasitleri onlardan alıyoruz. Demir ve B12 vitaminleri açısından da tüketmemiz gerekiyor. Tavuk eti C vitamini dışında her şeyi içinde bulunduruyor. Tavukların yetiştirilmesine yönelik konuşulan pek çok şey doğru değil. Türkiye'de şu anda tavuk yetiştiriciliğiyle ilgili AB yasaları neyse bizde de o uygulanıyor. Yeminde problem yok, hormon kullanımı söz konusu değil. Büyütülmesi ve sofralarımıza kadar gelen süreçte merdiven altı olmadıktan sonra tavuk etini gönül rahatlığıyla tüketebiliriz.
Tavuk etinin hastalıklarla ilişkisi
Besin öğelerine baktığımız zaman kırmızı ete göre protein kaynağı olarak aynı ama yağ oranı daha düşük olduğu için rahatlıkla zayıflamak isteyenler diyetlerinde kullanabilir. Doymuş yağ oranı düşük kalp, damar hastalıklarının tedavisinde ve korunmasında tavuk etinin önemli bir yeri var. Yaşların kolay sindirmesi açısından önemli. Tavuk etinin için tuz oranı az o yüzden tansiyon hastaları rahatlıkla tüketebilir.