Aksaray'da 3 katlı iş hanındaki dükkanlarda et ve sakatat ürünlerinin özensizce muhafaza edildiği, işletmelerin hijyen koşullarına uymadığı öne sürülerek sosyal medyada tepki oluştu. Manav ve kasapların yan yana yer aldığı çarşıda yerlerde çöp, kir ve kan lekeleri bulunduğu; ürün kesme, tartma ve taşımada kullanılan ekipmanların kirli bir şekilde tutularak, dışarıda bırakıldığı görüldü. Çarşının üst katında dükkanları bulunan esnaf da koku ve hijyen koşullarına dair şikayetlerini dile getirdi. Esnaf Metin Kabakkaya, "Esnaf arkadaşların kendilerine şikayetimizi dile getiriyoruz, ciddiye almıyorlar. Belediyenin, bakanlığın burayı denetlemesini istiyoruz. Burada tavuk satıyorlar ama kim bilir kaç günlük? Buradan şahsen ürün almam, kimseye tavsiye de etmem. Kokudan aşağı inilmiyor. Burası hastalıklara uygun bir ortam. Denetlenmesini, temiz olmasını istiyoruz" dedi.
#SakatatTavuk üretim tesislerine sahip olan Gedik Piliç, Çin ve Filipinlerden dünyaca ünlü tatil merkezi olan Şeysel Adalarına kadar dünyanın dört bir köşesine Türk tavuğu ihracatı yapıyor. 50 ülkeye ihracat yapan ve Çine de özellikle tavuk ayağı ihraç eden firma son 7 yılda cirosunu, 1 milyar 357 milyon liraya ulaştığını duyurdu.
#Gedik PiliçSeyahate çıkarken gideceğiniz ülkede farklı dünya mutfaklarının tadına varacağınızı düşünüp heyecanlanıyorsunuzdur. Belki de şu an bile düşününce ağzınızın suyu akmıştır. Dikkat, bu yazıyı okuduktan sonra iştahınız kaçabilir. İşte dünyanın en garip 20 yemeği...
#İlginç YemeklerYer, İstanbul Bayrampaşa’daki Mega Center. Yurtdışından Türkiye’ye kaçak sokulan etlerin otel ve restoranlara buradan pazarlandığı iddiası üzerine bir et toptancısıyla temasa geçiyoruz. Toptancı otel işletmesi için ihtiyaç duyduğumuz etleri Brezilya’dan gelen kaçak etlerle karşılayibeleceğini, alım miktarına göre kg fiyatında 20 TL’ye kadar indirim de yapabileceğini söylüyor.
#İstanbul- Beyaz et sektörünün 2009 yılında 150 milyon dolar seviyesindeki çiğ kanatlı eti ihracatı, geçen yıl sonunda 653 milyon dolara ulaştı - Sektörün ileri işlenmiş kanatlı eti ürünleriyle toplam ihracatı, önceki yıla göre yüzde 6,7 artarak, 2014 sonunda 699 milyon 558 milyon dolar olarak gerçekleşti
- Rusya'daki son ekonomik gelişmeler bazı sektörlerde ihracatçıları olumsuz etkilemesine karşın beyaz et sektörü temsilcileri, önümüzdeki yıl için 150 bin tonluk kota talebinden vazgeçmiş değil - Sektör, Rusya'nın kotasız ihracatta yüzde 85 gümrük vergisi uygulaması nedeniyle üçüncü ülkelerin kotalarını kullanmasına rağmen yılın 11 ayında bu ülkeye ihracatını, geçen yıla göre yaklaşık 30 kat artırdı - BESD-BİR Başkanı Koca: "Önümüzde çok karamsar tablo yok. Temennimiz, 150 bin tonluk kota talebimizin kabul edilmesi"
Almanya’da lojistik eğitimi görüp, 1992’de Alman lojistik şirketi Birkart’ın İzmir Bölge Müdürü olan Ercan Ataman, annesinin iki daire satıp verdiği sermayeyle şirketini kurdu. Birkart’ın çoğunluk hissesini 2001’de alıp, 2006’da 8 kat fiyata tekrar Almanlara sattı. Şimdi ‘yatırım malı lojistiğinde uzman’ 100 milyon Euro cirolu Logwin’le 30 milyon Euro cirolu Kıta Lojistik’i büyütüyor.
İhracat temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5.97 yükseldi ama tek haneye dönerek 9 milyar 417 milyon dolar oldu. 12 aylık ihracat 109 milyar 596 milyon dolara çıktı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatçıların cirolarının düştüğünü, ancak kârlılığın arttığını belirterek, “Verimlilikte artık gidecek yer kalmadı” dedi.