Tatlı haberleri sayfasında Tatlı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 49852 Tatlı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tatlı, şekerle veya şekerli şeylerle yapılan yiyecek.
Şanlıurfa’da, baklava üretimi yapan bir işletmenin deposunda gerçekleştirilen denetimde, 11 ton küflenmiş ve kurtlanmış ceviz içi ele geçirildi. Tüketilmesi insan sağlığı açısından sakıncalı olan yaklaşık 11 ton bozuk ceviz içi, imha edilmek üzere belediye ekiplerince kamyonlara yüklenerek depodan çıkarıldı.
#BaklavaGüllü, fıstıklı, cevizli, meyveli, kaymaklı ve çikolata kaplı... Kültürümüzün en özel tatlarından. Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bu lezzet pek çok çeşidiyle her damağa hitap ediyor. Geleneksel reçetelerden modern okunuşlara kadar Türkiye’nin dört bir yanından bayramda ağzınızı tatlandıracak en iyi lokum adreslerini sıraladık.
#LokumGünlerdir süren bayram temizliği, alışverişi bitti; bugün mutfaklarda apayrı bir telaş var. Üç gün boyunca gelen misafirlere sunulacak ikramlıklarınızı hazırlarken size ilham verecek önerilerimi derledim. Kimi yöresel, çoğunlukla pratik bu tariflerle ziyarete gelenlere gerçek bir bayram ziyafeti verebilirsiniz.
#BayramRamazan Bayramı öncesi fıstıklı ve ucuz satılan tatlıların aslında ıspanak, yer fıstığı ve gıda boyalı olabileceğini belirten Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, tatlıda ucuz kullanılan kalitesiz malzemelerin zehirlenmelere yol açabileceğine de dikkat çekti.
#BaklavaBursa’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan helvası, her yıl olduğu gibi bu sene de kente özgü bir lezzet olarak, satışa sunuldu. Bursalıların en çok rağbet gösterdiği tatlılardan olan ve sadece ramazan ayında üretilen ramazan helvasını, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak müşterilerine sunmaya devam eden Güven Baba (35), 3’üncü kuşak olarak, 65’inci yılda da tatlının satışına devam ettiğini, tarifini aile olarak bildikleri tatlıyı günde 300 kilo ürettiklerini söyledi.
#Ramazan HelvasıBursa’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan helvası, her yıl olduğu gibi bu sene de kente özgü bir lezzet olarak, satışa sunuldu. Bursalıların en çok rağbet gösterdiği tatlılardan olan ve sadece ramazan ayında üretilen ramazan helvasını, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak müşterilerine sunmaya devam eden Güven Baba (35), 3’üncü kuşak olarak, 65’inci yılda da tatlının satışına devam ettiğini, tarifini aile olarak bildikleri tatlıyı günde 300 kilo ürettiklerini söyledi.
#BursaGeleneksel tarifleri yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılan az malzemeli ve bol lezzetli ‘chiacchiere’ tatlısı bir kültürün, bir yaşam tarzının ve neşenin simgesidir. Siz de sofranıza bu neşeden biraz katmak isterseniz, aile tarifimi yapmak için haydi mutfağa!
#ChiacchiereTatlı, her sofranın vazgeçilmez bir parçası. Ama bazıları var ki sadece lezzetiyle değil, hikâyesiyle de sizi etkiler. İşte panpepato, tam da böyle bir yiyecek. İtalya’nın ortaçağ mutfağından günümüze kadar taşınmış olan bu baharatlı tatlı, beni hem tarihiyle hem de karakteriyle büyülemiştir. İsterseniz, bir zamanların zenginlik simgesi panpepato’nun derinliklerine birlikte bir yolculuk yapalım...
#Danilo ZannaTatlı isteği, çoğumuzun sıkça deneyimlediği bir durum. Beynimiz, tatlılarla ilişkili olarak dopamin gibi mutluluk hormonları salgılıyor, bu da tatlılara karşı doğal bir çekim oluşturuyor. Ancak bu isteği kontrol altında tutmak mümkün. İşte sağlıklı tatlı tüketimi için bazı ipuçları ve 5 sağlıklı tatlı…
#SağlıkAniden gelen misafire ya da akşam yemeğinden sonra bastıran ‘bir tatlı olsa da yesek’ krizlerine deva olacak harika iki reçeteyle geldim bu hafta. Elinizin altındaki malzemelerle her an yapabileceğiniz bu tarifler kuplarda servis edildiği ve dolapta birkaç gün saklanabildiği için de çok pratik.
#KutSosyal medyayı esir alan Antep fıstığı ezmesi ve kadayıf dolgulu çikolata videolarına mutlaka rastlamışsınızdır. Kimine göre fazla tatlı olsa da herkesin bir kez denemek istediği Dubai çikolatasının hem hikâyesini araştırdık hem de evde denemek isteyenler için şef Nur Aktı’dan tarif aldık.
#Dubai Çikolatasıİtalya’nın gastronomik zenginliğinin en parlak örneklerinden biri Toskana mutfağıdır. Bölgenin tarihi, kültürü ve doğal kaynakları onu özgün kılar. Bölgenin öne çıkan lezzetlerinden biri olan ‘schiacciata con l’uva’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda Toskana’nın köklü bağcılık geleneğinin ve köy yaşamının bir yansımasıdır.
#Danilo ZannaFransız restoran listeleme sistemi olan La Liste’te pastacılık dalında yılın inovatif şef ödülünün sahibi olan Antonio Bachour, Espressolab’e ikinci kez danışmanlık vermek üzere İstanbul’daydı. Bachour’un marka için yarattığı bu yılki göz alıcı lezzetler arasında Antep fıstıklı bir tatlı da var.
#Antonio BachourBu fotoğraftaki küçük kızı büyük olasılıkla birçok kişi hemen tanıdı... Çünkü aradan geçen bunca yıla rağmen yüzünün hatları neredeyse aynı kalmış durumda. Ayrıca bu ciddi bakışlı küçük kız, günümüzün en ünlü simalarından biri.
#Ünlülerin KüçüklüğüHayatın en güzel anıları, sevdiklerimizle paylaştığımız sofraların etrafında şekillenir. O sofralarda sadece yemekler değil, kahkahalar, sohbetler ve en kıymetli duygular da paylaşılır. İşte tam da böyle bir akşam hayaliyle mutfağa girdim bugün. Konuklarım için hazırlayacağım, geleneksel Amerikan mutfağının o kendine has, sıcakkanlı ve lezzetli temsilcisi: Jambalaya!Bu yemeğin adını ilk duyduğumda, egzotik bir melodi gibi tınlamıştı kulağımda. Louisiana'nın kalbinden, New Orleans'ın rengarenk sokaklarından sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğu, aslında bir "tencere yemeği" olmanın çok ötesinde. Jambalaya, farklı kültürlerin, İspanyol paellasının, Fransız mutfağının ve Afrika baharatlarının muhteşem bir sentezi adeta. Tıpkı New Orleans gibi, canlı, enerjik ve her bir lokmasında ayrı bir sürpriz barındırıyor.
#Jambalaya TarifiŞanlıurfa’da, baklava üretimi yapan bir işletmenin deposunda gerçekleştirilen denetimde, 11 ton küflenmiş ve kurtlanmış ceviz içi ele geçirildi. Tüketilmesi insan sağlığı açısından sakıncalı olan yaklaşık 11 ton bozuk ceviz içi, imha edilmek üzere belediye ekiplerince kamyonlara yüklenerek depodan çıkarıldı.
#BaklavaTürk televizyon tarihine damga vuran yapımlardan “Hayat Bilgisi”nin Afet Öğretmen’i Perran Kutman, dizide öğrencisini canlandıran Gökçe Bahadır’ı övdü: “Her sahneyi bir daha çalışmak isterdi. İnanılmaz bu işi seven ve hırslı bir çocuktu.”
#Hayat BilgisiYönetmenliğini Togan Gökbakar’ın üstlendiği, başrollerini Şahan Gökbakar ve Seda Türkmen’in paylaştığı “Erdal ile Ece” filmi, 15 Nisan Salı akşamı televizyonda ilk kez izleyici karşısına çıkıyor. Now Tv’de ekranlara gelen film, günümüz evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan acı tatlı çatışmaları ve bu sırada ortaya çıkan birbirinden mizahi bir dille ele alıyor. Peki, Erdal ile Ece konusu nedir, oyuncuları kimler?
#Erdal İle EceEkranların sevilen gündüz kuşağı programı Müge Anlı ile ATV canlı yayın izle 2025 bugün programın takipçileri tarafından araştırılıyor. Hafta içi her gün Müge Anlı canlı yayın ile kayıpları, sırrı çözülmemiş cinayetleri ekrana taşımaya devam ediyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert yayını ile Programda yer alan gelişmelerde son durum merak ediliyor. Evlerinden takip edemeyen vatandaşlar Müge Anlı canlı izle ekranı araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki Müge Anlı canlı yayın nasıl izlenir? İşte, atv canlı yayın izle 2025 bugün günlük atv yayın akışı ve Müge Anlı canlı izle bilgisi...
#Müge AnlıHitler iktidarının en karanlık figürlerinden Hermann Göring’in gençlik yıllarında yazdığı aşk mektupları, Almanya’da açık artırmaya çıkıyor. 29 Nisan’da Hermann Historica Müzayede Evi’nde satışa sunulacak olan belgeler arasında, Göring’in 1920’li yılların başında evli bir soylu kadına yazdığı aşk tutkulu mektuplar da yer alıyor.
#Hermann GöringPortekiz Ligi'nde evinde Arouca'yı ağırlayan Benfica'da milli futbolcu Orkun Kökçü'nün 1 gol 1 asistlik performansı büyük yakın uyandırdı. Orkun'un tüm çabasına rağmen 90+5'te gelen gol Benfica'yı yıkarken Orkun'un oyunu büyük övgü topladı.
#BenficaBahar geldi; güneşte terleme gölgede üşüme, birden yağan yağmurla ıslanıp soğuk algınlığına yakalanma zamanı. Bu nedenle mutfaktaki sihirli değneği çıkarın! Hastalanma riskini azaltmak, hastalanınca da hızla iyileşmek için dengeli beslenmeye özen gösterin ve 5 önerimi deneyin.
#Dr. Ayça KayaYaz aylarında hafif ve ferahlatıcı yemekler hem mideyi yormaz hem de sıcak havalarda daha rahat hissetmeni sağlar. Chef Rüzgar SÜNBÜL İşte yaz için mükemmel hafif yemek önerileri "Rubins Özgün tarifler ise bir yemek kültürünün en özel parçalarından biridir. Geleneksel damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. bir Özenle seçilmiş malzemeler, özgün tarifler Özellikle mevsiminde toplanmış taze sebzeler, doğal yollarla beslenmiş et ürünleri ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı malzemeler yemeklerin gerçek tadını ortaya çıkarır.
#Yaza Fit Girme TarifleriO, bir zamanlar spot ışıklarının altında sürüp giden yaşamın en çok dikkat çeken, en çok sevgili değiştiren, her anlamda en hızlı isimlerinden biriydi... Şöhretinin ve kazandığı paranın keyfini sonuna kadar çıkardı.
#Adrian GrenierBuz mavisi, pudra pembesi, tereyağı sarısı ve mint yeşili radarımıza girmiş durumda. Yumuşak başlı, romantik ve bir o kadar da narin havası olan bu pastel tonlar sezonun en popüler renklerinden. Peki, bahar güneşiyle birlikte bu tatlı tonları gardırobunuza taşımaya hazır mısınız?
#Neslişah AygörenEnginar tezgâhlara düşünce baharın geldiğini anlıyoruz. Hem sağlık açısından faydalı hem de ana yemekten başlangıca yapılabilecek çok fazla tarif var. ‘Enginar Tarihi l Tarifi’ ve ‘Çanak-Enginar Hasanağa’ kitaplarının yazarı şef Aydan Üstkanat enginarla lezzetlendirilen farklı reçetelerini paylaştı, yazarımız Ebru Erke ise sipariş verebileceğimiz favori enginar üreticilerini listeledi.
#Melis YılmazBaharın müjdecisi çağla çıktı. Yeşil kadife dokusu sertleşip bambaşka bir mucizeye dönüşmeden önce, kısacık mevsiminde tuza banıp çıtır çıtır yediğimiz çağlayı en çok cacığa yakıştırıyorum. Cacık da ayran gibi Türk mutfağının alameti farikası olabilecekken nedense öne çıkarılmayan bir lezzetimiz olageldi. Salatalıkla yapılanın yeri ayrı ama çağla ve marulla yapılabilen cacıklardan da bahsedeceğim bu hafta size.
#Gülay Barbaros AltanElma, üzüm, zencefil ve ananas gibi farklı sirke çeşitlerini hem sağlıklı yaşam hem de lezzet açısından sofralarımızda bulundurmalıyız. Sirkeyle bağışıklığınızı güçlendirebilir, metabolizmanızı destekleyebilir ve yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Sağlığınız ve damak tadınız için organik sirkeyi sofranızın yıldızı yapın!
#Berrin Yiğit86 yıl önce İtalya’nın Cenova şehrinde Belloni ailesi tarafından kurulan Zeffirino, Monte Carlo ve Paris’ten sonra İtalya dışındaki üçüncü şubesini İstanbul’da açtı. Mekân Ortaköy’de, Boğaz’a nazır ve çok şık. Taptaze makarnaları ve alameti farikaları pesto soslarından fındık kremalı anneanne turtasına geleneksel Cenova mutfağını layıkıyla sunan bu restoran, İstanbul’un gastronomi şehri olmasına da eminim büyük katkı sağlayacak.
#Ebru Erke