Prof. Dr. Nazmi Narin, Omicron varyantının yayılmasıyla birlikte çocuklarda da görülmesi gittikçe artan Kovid-19 enfeksiyonu sonrası kardiyolojik muayenenin önemli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Narin, “Kovid-19’un en çok etkilediği organlarımızdan birisi kalbimiz. Bu yüzden özellikle çocuklarda hastalık sonrası kardiyolojik muayene önem arz etmektedir” dedi.
#1‘Covid-19 pandemisi ne zaman ve nasıl sona erecek?’ sorusuna cevap arayan bilim insanları, koronavirüsün atası olmasından şüphe edilen Rus gribini mercek altına aldı. İçinde bulunduğumuz salgınla benzerlikler taşıyan ve tarihin ilk modern grip salgını olarak anılan Rus gribinin seyri, içinde bulunduğumuz pandeminin nasıl ilerleyeceği ve sona erip ermeyeceğine ilişkin ipuçları sunuyor. "Bitti" denen virüs 133 yıl aradan sonra Covid-19'la yeniden mi aramızda? İşte Rus gribinin bilinmeyenleri...
#Rus GribiAvrupa’da Omikron varyantına bağlı yaşanan vaka artışlarının Türkiye’de de ocak ayından itibaren etkili olabileceği ihtimaline karşı hazırlıklar başladı.Tat ve Koku alma duyusunun kaybı, sadece basit birer rahatsızlık değildir. Altta yatan sebeplere bağlı olarak ciddi hastalıkların habercisi de olabilirler. Soğuk algınlığı, alerji veya kronik rinitle ilgili olmayan aniden gelişen koku veya tat alma kaybı yaşanması durumunda, mutlaka en kısa süre içinde bir doktorla görüşülmesi gerekir. Bu semptom ayrıca çağın yeni salgını koronavirüste de sıklıkla görülünce vatandaşlar değişen mevsim ile birlikte rahatsızlığının ne olduğunu merak ediyorlar. Bilindiği üzere Koku ve tat almaya bağlı gelişen ciddi sağlık sorunlarından biri de COVID-19'dur enfeksiyonudur. İşte konu hakkında detaylı bilgiler.
#Kovid 19Covid-19'un en yaygın belirtilerini şimdiye kadar şiddetli öksürük, yüksek ateş, tat/koku kaybı ve nefes darlığı olarak biliyorduk. Ancak yeni varyantlarla beraber yepyeni belirtiler de ortaya çıkıyor. Dominant varyant olma hızında ilerleyen Omicron'un semptomları ise deltadan daha farklı. Peki insanlar yeni semptomları ayırt edebiliyor mu ve en önemlisi bu semptom değişimi pandemi sürecini nasıl etkiliyor?
#KoronavirüsTat ve Koku alma duyusunun kaybı, sadece basit birer rahatsızlık değildir. Altta yatan sebeplere bağlı olarak ciddi hastalıkların habercisi de olabilirler. Soğuk algınlığı, alerji veya kronik rinitle ilgili olmayan aniden gelişen koku veya tat alma kaybı yaşanması durumunda, mutlaka en kısa süre içinde bir doktorla görüşülmesi gerekir. Bu semptom ayrıca çağın yeni salgını koronavirüste de sıklıkla görülünce vatandaşlar değişen mevsim ile birlikte rahatsızlığının ne olduğunu merak ediyorlar. Bilindiği üzere Koku ve tat almaya bağlı gelişen ciddi sağlık sorunlarından biri de COVID-19'dur enfeksiyonudur. İşte konu hakkında detaylı bilgiler.
#Kovid 19DSÖ, COVID-19 atlatan 220 milyon kişinin yüzde 10’unda virüsün neden olduğu hasarın devam ettiğini duyurdu ve tüm ülkelere ‘Korona Sonrası İzlem Klinikleri’ açılmasını önerdi. Sağlık Bakanlığı da hazırlığa başladı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, korona hasarlarını ve bu kliniklerle ilgili detayları Hürriyet’e anlattı...
#KoronavirüsTat ve Koku alma duyusunun kaybı, sadece basit birer rahatsızlık değildir. Altta yatan sebeplere bağlı olarak ciddi hastalıkların habercisi de olabilirler. Soğuk algınlığı, alerji veya kronik rinitle ilgili olmayan aniden gelişen koku veya tat alma kaybı yaşanması durumunda, mutlaka en kısa süre içinde bir doktorla görüşülmesi gerekir. Bu semptom ayrıca çağın yeni salgını koronavirüste de sıklıkla görülünce vatandaşlar değişen mevsim ile birlikte rahatsızlığının ne olduğunu merak ediyorlar. Bilindiği üzere Koku ve tat almaya bağlı gelişen ciddi sağlık sorunlarından biri de COVID-19'dur enfeksiyonudur. İşte konu hakkında detaylı bilgiler.
#GripKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, okulların açılmasıyla çocuklar arasında sıkça görülmeye başlanan Norovirüs hakkında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, ishal ve kusma ile ortaya çıkan Norovirüs hastalığının da tıpkı koronavirüs gibi hızla bulaşabildiğine dikkat çekti.
#Koronavirüs Bilim Kurulu ÜyesiKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, okulların açılmasıyla çocuklar arasında sıkça görülmeye başlanan Norovirüs hakkında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, ishal ve kusma ile ortaya çıkan Norovirüs hastalığının da tıpkı koronavirüs gibi hızla bulaşabildiğine dikkat çekti.
#HaberKoronavirüs salgını devam ederken, yapılan araştırmaların sonucunda belirtilerin değişkenlik gösterdiği ortaya çıktı. Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan koronavirüsü (Kovid-19) inceleyen bilim insanları yeni belirtileri açıkladı. Bazı semptomlar listeden çıkarılırken, ölümcül Hint varyantı sonrası yenileri listeye eklendi. İşte Kovid-19 geçiren hastalarda görülen en yaygın belirtiler...
#KoronavirüsKoronavirüsü yenen hastaların aylar sonra bile baş ağrısı, beyin sisi, yorgunluk ve tat-koku kaybı şikâyetleri olabiliyor. Uzmanlar koronavirüsü atlattıktan sonra hasar kalmaması için sigarayı bırakmayı, daha iyi beslenip spor yaparak sağlıklı yaşam kurallarına harfiyen uymayı öneriyor.
#GazetehaberleriKoronavirüs belirtileri uzmanların yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini göstermeyi sürdüren salgında mutasyon virüsün ortaya çıkmasının ardından Covid-19 belirtilerinde çarpıcı araştırmalar dikkat çekti. Son yapılan araştırmaya göre ise koronavirüs hastalığında ani görme kayıplarının yaşandığı belirlendi. Sinir ve kalp sistemi başta olmak üzere tüm vücudu etkilediği belirtilen korona virüsün en bilinen semptomları arasında ateş, nefes darlığı, öksürük ve tat koku kaybı yer alıyor. İşte, gün gün koronavirüs (corona virüs) belirtileri ile ilgili ayrıntılar...
#Gün Gün Korona BelirtileriÇocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özyurt, özellikle bronşit, ağır astım gibi kronik solunum yolu hastalıkları ile kistik fibrozis hastalığının, bağışıklık sistemi ve immün tedavisi alma zorunluluğunun çocuklarda koronavirüs için risk faktörü olduğunu söyleyerek aileleri uyardı.
#ÇOCUKEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, koronavirüs ile diğer kış aylarında sıklıkla karşılaşılan grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklar arasındaki belirgin özellikleri açıkladı.
#GripHavaların soğumasıyla birlikte mevsimsel grip vakalarının sayısı artmaya başladı. Aynı anda koronavirüs ve mevsimsel gribe yakalananların sayısında da artış olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Merda Erdemir Işık, belirtilerin aynı olsa da dirençli ve yüksek ateşin ayırt edici olabildiğini söyledi.
#COVID-19HAVALARIN soğumasıyla birlikte mevsimsel grip vakalarının sayısı artmaya başladı. Aynı anda koronavirüs ve mevsimsel gribe yakalananların sayısında da artış olduğunu ifade eden Medicana International İzmir Hastanesi'nde görevli Uzm. Dr. Merda Erdemir Işık, belirtilerin aynı olsa da dirençli ve yüksek ateşin ayırt edici olabildiğini söyledi.
#Uzm. Dr. Merda Erdemir IşıkCOVID-19’un “Tedavi oldum, bitti” türünden bir hastalık olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Koronayı atlatıp testi negatife dönse de eski sağlığına kavuşamayan; hayatına nefes darlığı, baş ağrısı ve unutkanlık gibi sağlık sorunlarıyla devam edenler var. Uzmanların ‘Long COVID’ (Uzayan COVID) dediği bu durumu radyoloji uzmanı Prof. Dr. Güner Sönmez ve hastalarla konuştuk. Sönmez’e göre bu belirtileri gösterenler için rehabilitasyon merkezi kurulması şart.
#Gazetehaberleri