Tansiyon yüksek ve düşük olarak ikiye ayrılır. Tansiyonun dengede tutulması için süt ve süt ürünlerini sıkça tüketmek ve aynı zamanda sebze, meyve tüketimini de dengede tutmak gerekir. Kronik bir tansiyon sorunu olmayan kişiler sağlıklı beslenerek bu durumun önüne geçebilir. Yüksek ve düşük tansiyona iyi gelen tüm besinleri sizler için derledik.
#Tansiyona İyi Gelen YiyeceklerGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#SağlıkTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzVitamin ve mineral zengini aynı zamanda antioksidan deposu kırmızı pancar; yaprakları da yenebilen, ıspanakgiller ailesinden gelen bir kök sebzedir. Yemeği, çorbası, salatası ve turşusuyla sofralarımıza lezzet ve sağlık getiren kırmızı pancar, rengi dolayısıyla da doğal gıda boyası olarak kullanılır.
#Kırmızı Pancar