Google ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye yanıtladı.
#Siber GüvenlikŞarkı söylerken kalp krizi geçirerek vefat eden 52 yaşındaki Metin Arolat’a sahne öncesi evinde serum takıldığı ortaya çıkınca, gözler ‘evde sağlık hizmeti’ adı altında damardan yapılan takviyelere çevrildi. Uzmanlar, bilinçsiz kullanılan serum takviyelerinin tehlikeli olabileceği konusunda uyardı: “Kalbe direkt etkisi var, kalp krizine neden olabiliyor.”
#Metin ArolatNe yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.
#Uzun YaşamDünyanın en yaşlı insanlarından biri, sıkı bir diyet, pahalı takviyeler ve belirli bir egzersiz rutini olmadan yüzyılı aştı.114 yaşına kadar yaşayan Pearl Berg, dünyanın en yaşlı insanlarından biriydi. Uzun yaşama sahip olmak için çoğumuz sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, düzenli egzersiz ve uyku, sigara ve alkolden uzak durma gibi etkenlerin etkili olduğunu biliriz ama Pearl’in uzun yaşamasının sırrı bambaşka... Pearl’in doktorlarından biri Business Insider’a uzun yaşamının sırlarını anlattı.
#Uzun YaşamUçuğa iyi gelen yağlar arasında hindistancevizi yağı, çay ağacı ve karanfil yağı vardır. Eğer hassas bir cildiniz yoksa bu yağları bir pamuk yardımı ile uçuğun üzerine uygulayabilirsiniz. Uçuğu bağışıklık sisteminizi güçlendirerek de atlatabilirsiniz. Uçuğa iyi gelen şeyleri ayrıntıları ile derledik.
#Uçuğa İyi Gelen Şeyler"Bırak artık şu elindeki ekmeği", "Sen yine mi kilo aldın?", "Sana evde yemek vermiyorlar mı?", "Sınıf arkadaşın senden daha uzun, büyümüyorsun..." Bu cümleler arasında size de tanıdık gelenler var mı? Ebeveynlerin çocukluk döneminde kurduğu 'beden' ve 'yemek' baskıları, bireylerde ciddi yeme bozukluklarına yol açıyor. Kimisi hayatı boyunca diyet yapıyor, kimisi zorla yedirilen bir yemeği ömrü boyunca görmek istemiyor, kimisi ise sürekli "Daha fazla yemeliyim, kilo almalıyım, boyum uzamalı" diye çabalıyor. İşte çocukluk döneminde yemek baskısına maruz kalan ve bu durumu bir 'travma' haline gelen insanların hikayeleri...
#Yeme BozukluğuHPV TİP 6 ve 11’in genital siğillere neden olduğunu belirten Batı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, genital siğilllerin kanser riski taşımadığını, ancak HPV’nin en yüksek kanser riski taşıyan tiplerinin HPV 16 ve 18 olduğunu açıkladı.
#1Bademcik iltihabı hem çocuklarda hem de erişkinlerde ortaya çıkabilen bir durumdur. Bademcik iltihabı en önemli iltihap hastalıklarından bir tanesi olarak bilinmektedir. Bademcik iltihabını doğal yollardan tedavi etmek isteyen kişiler konu ile ilgili bir araştırma serüvenine girmektedirler. Peki bademcik iltihabına ne iyi gelmektedir? Bademcik iltihabı nasıl geçer? Bademcik iltihabının nedenleri nelerdir? Bademcik iltihabı nasıl tedavi edilir? İşte bademcik iltihabı ile ilgili tüm detaylar.
#Bademcik İltihabına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Yanlış pişen besinlerin vitamin ve mineral değerini kaybettiğini ifade eden Uzman Diyetisyen Ecem Ocak, uzman tavsiyesi olmadan tüketilen takviye gıdaların zararlarından bahsetti ve doğru beslenme önerilerinde bulundu.
#KoronavirüsYapılan araştırmalara göre Morina Balığı'nın karaciğerinden elde edilen Omega 3, bağışıklık sistemini güçlendirerek koronavirüs ile savaşta etkili rol oynuyor. Bilim insanları, günlük bin miligram kullanılması önerilen omega 3 ve vitaminlerin, hekim kontrolünde tüketilmesi konusunda ise vatandaşları uyarıyor. Pediatrik Allerji-İmmünoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç Akkoç, omega 3'ün koronavirüsle savaşta etkili rol oynadığını belirtti.
#Omega 3Yapılan araştırmalara göre Morina Balığı'nın karaciğerinden elde edilen Omega 3, bağışıklık sistemini güçlendirerek koronavirüs ile savaşta etkili rol oynuyor. Bilim insanları, günlük bin miligram kullanılması önerilen omega 3 ve vitaminlerin, hekim kontrolünde tüketilmesi konusunda ise vatandaşları uyarıyor.
#Prof. Dr. Tunç AkkoçDünyadaki en güçlü anaantioksidan olan glutatyonu oral olarak verirken şimdilerde damar yolundan da sık olarak takviye etmekteyiz. Vücutta oksidanlar ile antioksidanlar denge halindedir. Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor, glutatyon hakkında bilgiler verdi.
#GlutatyonBütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadelede bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemli. Peki, bunun için nelere dikkat etmeli hangi takviyeleri almalıyız? Eczacı Selman Alimoğlu, konuyla ilgili çok önemli bilgiler verdi, bağışıklığı artıran gıda takviyelerini sıraladı.
#KoronavirüsKoronavirüsle mücadelede alınacak önlemlerin yanı sıra dengeli ve doğru beslenmenin önemine işaret eden uzmanlar, bağışıklık sistemin güçlendirilmesi için tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için demir, çinko, Omega 3, B12, probiyotik ve sirke kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlara göre, demir içeren kırmızı et, yumurta, kuru meyveler, kuru baklagillerin yanı sıra Omega 3 içeren uskumru, somon, sardalye ile ceviz badem ve yeşil yapraklı sebzeler bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
#KoronavirusMarketlerde konuşan etiket dönemi başlıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın akıllı etiket uygulaması 31 Aralık 2015’ten itibaren yürürlüğe giriyor. Yeni yıldan itibaren market raflarındaki ambalajlar, tüketiciye ürünü anlatacak. Tüketici fahri müfettiş gibi ürünleri denetleyebilecek.
#MarketTakviye edici gıdalar onay alınmadan üretilemeyecek, işlenemeyecek, ithalatı yapılamayacak ve piyasaya arz edilemeyecek.Onaylanan takviye edici gıdaların listesi ile bu gıdaları üreten, işleyen ve ithal eden gıda işletmeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının resmi internet sitesinde güncellenerek yayınlanacak.
Ramazan ayı dolayısıyla doktorlar beslenme konusundaki uyarılarını artırıyorlar. Hastalığına yeni teşhis konan hastaların oruç tutmamalarını öneren Gastroenroloji uzmanı Doç. Dr. Gürden Gür "Genellikle hastalarımıza oruç tutmamalarını ya da ilk bir kaç gün tutmayı denemelerini öneriyoruz" dedi.
2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral Charles