Süzme yoğurt, çorbalarda, dondurma yapımında, ayran yapımında ve daha pek çok alanda kullanılan besin maddelerinden biri olarak ifade edilmektedir. Süzme yoğurt, yoğurt formundan fazla suyunun alınması ile elde edilen ve yoğurt miktarı daha fazla olan bir besin olmaktadır. Bir kalsiyum deposu olan süzme yoğurt kemik sağlığı açısından oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır. Peki, süzme yoğurt besin değerleri nelerdir? 100 gr süzme yoğurt kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Süzme YoğurtYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodÖnce kısa bir “yeni yıl kutlaması” yapalım ve yazımıza “2017’de hepimize, herkese daha çok huzur ve sağlık” dileği ile başlayalım. Bugün sayfamızın üç misafiri var. Yaşasın Hayat beslenme uzmanları Nilüfer Bayram, Müge Başer Bozok ve Gözde Ateş. Bu ekip size yeni yıl için özel bir yılbaşı ve “ertesi gün” menüsü hazırladı. Ben pek beğendim. Umarım siz de beğenirsiniz.
#Osman MüftüoğluBirleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Kodeks Alimentarius'a uyum için bu yıl Şubat ayında yoğurt tebliğini değiştiren Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, sektörden ve tüketicilerden gelen itirazlar üzerine, şimdi, “Geleneksel Türk Yoğurdu”nun karakteristik özelliklerini belirleyip, patentini almak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.