Günlük yaşamımızın yoğun akışına kapılıp birçok ihtiyacımızı göz ardı edebiliyoruz. Enerjik bir bedene ve dinamik bir zihne sahip olmak istiyoruz ama iş hayatında kendimizi bazen gereğinden fazla yorabiliyoruz. Mevsim de kış olunca çok daha kolay tükenmişlik hissi yaşıyoruz. Oysa rutinimize bazı alışkanlıkları dahil ederek enerjimizi koruyabiliriz.
#Melis YILMAZHaliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ekiplerinin sudan aldığı numunelerin incelemesi sürerken, bölge sakinleri balık ölümlerinin derenin uzun yıllardır temizlenmemesinden kaynaklandığını öne sürdü.
#Alibeyköy DeresiHaliç'e ulaşan Alibeyköy Deresi'nde toplu balık ölümleri yaşanıyor. Balıkların yanı sıra deredeki diğer canlıların da öldüğü belirtiliyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nden (İSKİ) yapılan açıklamada, "Dereden alınan numunelerin incelenmesi neticesinde suda herhangi bir endüstriyel kirliliğe rastlanmamış sudaki çözünmüş oksijen seviyesinin de Yer Üstü Su Kalitesi Yönetmeliği limitlerine uygun olduğu gözlenmiştir" denildi.
#BalıkSuyun en fiziksel hem de kimyasal özellikleri bulunur. Özellikle yaşamın temel taşı olarak öne çıkan su, dünyanın da yine önemli bir kısmını kapsar. Herhangi bir gezegende yaşam olabilmesi için mutlaka suyun bulunması önemlidir. Peki, suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri nelerdir? İçindeki çözünmüş maddeler nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Suyun Fiziksel Ve Kimyasal Özellikleri Nelerdir?Suyun bağırsak fonksiyonlarını düzene sokma özelliği ile sindirim sistemini rahatlattığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, beslenmenin temel taşı olan suyun, doğru kaynaktan ve yeterli miktarda alındığında yenileyici ve arındırıcı etkisiyle cildi de beslediğini belirtiyor. Bu anlamda özellikle pH değeri 7.4’ün üzerinde olan alkali suların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.
#Su İçmekBeslenmenin temel taşı ve vücudun en önemli kimyasal bileşeni olan su, sağlık ve vücut açısından önemli faydalar sağlıyor. İçtiğimiz suyun miktarı kadar sahip olduğu özellikler de sağlığımız için büyük önem taşıyor. Dışarıdan aldığımız sularda belirtilen pH değerleri suyun içerisinde bulunan hidrojen miktarına işaret ederken yüksek pH'a sahip sular daha çok oksijen tutuyor ve tazeliklerini daha uzun süre koruyor.
#İçme SuyuHer yıl Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen IFA fuarı tüm hızıyla başladı. Teknoloji şirketleri basın toplantılarıyla geliştirdikleri inovatif ürünleri tüketicilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin teknoloji şirketleri ise sağlık ve israf üzerine odaklanan ürünlerle farklı bir bakış açısı sergiledi.
#GazetehaberleriSu arıtma cihazları giderek yaygınlaşsa da tüketicilerin aklında pek çok soru var. Su arıtma cihazları, damacana suya göre gerçekten hesaplı mı? Suyu yeteri kadar iyi arıtıyor mu? Filtre fiyatlarından dolayı astarı yüzünü geçiyor mu? Bu sorulardan yola çıkarak su arıtma cihazlarını masaya yatırdık.
#GazetehaberleriAdından sıkça bahsettiren ve bir çok yararı olduğu söylenen alkali su, özellikle kilo vermek isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, sağladığı birçok faydayla mucizelere imza attığından söz edilen alkali su nedir, evde nasıl yapılır? Söylendiği kadar yararlı mı? İşte, alkali su hakkında en çok merak edilenler ve yanıtları!
#Alkali SuMakine Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi, yaz günlerinde oteller başta olmak üzere birçok yerde yoğun olarak kullanılan havuzlarda ortaya çıkabilecek tehlikelerin önüne geçebilmek için gereken tedbirleri ve bakım koşullarını açıkladı.
#Makine Mühendisleri Odasıİyi ve kaliteli su, yaşamın sağlıklı bir şekilde idame ettirilebilmesi için çok önemli bir unsurdur. İçme suyunun temiz olması kadar, sertliğinin de insan bedeni üzerinde önemli rol oynadığı bilinmektedir. Peki, iyi ve kaliteli su nasıl olmalıdır? İşte, İç hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya'nın konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmeler ve PH değeri hakkında detaylı bilgiler
#İyi Su Nasıl OlmalıdırHaziran ayına erdik. Kimi şimdiden deniz keyfine başladı, kimileri de okulların tatil olmasını bekliyor. Bazıları ise şehirden uzaklara pek gidemiyor. Onların bu sıcaklarla başetmek için tek çareleri havuzlar. Gerçi, tatilde kalacağı oteli seçerken havuzu bir kriter olarak görenler de var. Kiminin açık deniz korkusu var çünkü, kimilerinin de hijyenle ilgili sorunları. Bu ve çeşitli sebeplerle insanların çoğu denizin dibinde bile olsa havuza girmeyi tercih ediyorlar.
KAYSERİ'de cilt denge uzmanı Zeliha Köksal, az su tüketen kadınların ciltlerinin kuruduğunu ve bozulduğunu öne sürdü. Köklas, az su tüketen ve yanlış bakım ürünleri kullanan Türk kadınlarının, önümüzdeki 5 yıl içinde ciddi cilt problemleriyle karşılaşabileceklerini de vurguladı.