Pandemi nedeniyle çok zorlu geçen 2020 yılına veda etmeye sayılı günler kaldı. Bütün bir yılın yorgunluk ve stresini yılbaşı programında atmak, yeni bir yıla eğlenerek girmek isteyenler, o gecenin ardından genellikle büyük pişmanlık yaşar. Bu pişmanlığın sebebi ise yılbaşı sofrasında sınırsızca tüketilen sağlıksız yiyecek ve içeceklerdir. Ancak 1 Ocak gününde uygulayacağınız detoks ile yeni yıla daha enerjik başlayabilirsiniz.
#DetoksHicri takvimin ilk ayı olan ve halk arasında “aşure ayı” olarak da bilinen muharrem 31 Ağustos Cumartesi günü başladı. Muharrem ayının 10’uncu gününe denk gelen aşure günü ise 9 Eylül günü idrak edilecek. Şimdiden birçok evde kazanlar kaynamaya, mis kokulu aşureler komşularla paylaşılmaya başladı bile. Peki iyi bir aşure nasıl yapılır? Lezzetli aşure yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte nefis aşureler yapmak isteyenlerin bilmesi gerekenler…
#Aşure Nasıl YapılırFırında sütlaç nasıl yapılır sorusunun yanıtı, yemek sonrasında canı tatlı çeken vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Oldukça lezzetli ve pratik bir yapımı olan fırında sütlaç tarifini sizler için derledik. Peki, fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeler.
#Fırında Sütlaçİftar menüleri ‘Ramazan’ ayının en çok araştırılan konularından olmaya devam ediyor. Bugün ne pişirsem? sorularına yanıt bulmak isteyen ev hanımları, örnek menüleri inceliyor. Günün çorbası, ana yemek, salat ve tatlıdan oluşan iftar menüsünü derledik. İşte, Ezogelin çorbası, kaşarlı köfte, kabak tarator ve trileçe tatlısından oluşan iftar menüsü!
#İftar Menüsüİftar öncesi 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen hanımlar örnek menüleri araştırıyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüsünü tarifleriyle derledik. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, Domates çorbası, sebzeli bulgur pilavı, semizotu salatası ve şekerpare tatlısı tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüsüBaklavaların bazılarının fruktoz şekeriyle yapıldığını biliyor musunuz? Baklavanın içine şekerden daha ucuz olan fruktoz koyarak maliyeti düşürüyorlar. Üstüne de tereyağı “aromasını” basıyorlar. Sonuç olarak kan şekeriniz yükseliyor, insülin üretiminiz patlıyor ve karaciğeriniz yağlanıyor...
#Kelebek