Türkiye'nin dört bir yayından gelen yüzlerce peynir geçtiğimiz hafta 2. İstanbul Peynir Fuarı'nda toplandı. Türk mutfağının önemli besin kaynaklarından yüzlerce peynirin arasında, sırrı sadece üretildiği bölgede gizli olanlar da vardı. İşte Türkiye'nin 'tescilli peynirleri'nden bazıları ve onların sırları...
#Coğrafi İşaretTürk mutfağına 18’inci yüzyıl sonrası giren fasulye, hem yetiştirdiğimiz İspir, Çandır ve Kelkit gibi çeşitleri hem de lezzetiyle hızla arayı kapatmış ve milli lezzetlerimiz arasına girmeyi başarmış. Atatürk’ün en sevdiği yemek olarak da bilinen kuru fasulyenin esnaf lokantalarındaki geleneksel halinin yeri ayrı ve onun da çoğu yemeğimizde olduğu gibi kendine has bir seremonisi var: Pilav, cacık, soğan, turşu... Tabii artık kuru fasulyenin de yeniden yorumlanmış lezzetli hallerini bulmak mümkün. Misal soğan turşusuyla sunulan, kebaplık kuzu kaburgadan pastırmayla pişeni gibi...
#KurufasulyeEuro 2020'de tarihi bir final yaşlanacak. Bir tarafta tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda finale kalan İngiltere, diğer tarafta Wembley'de güçlü rakibine karşı 33 maçlık yenilmezlik serisi ile gelen İtalya...Taraflı tarafsız herkesin bir favorisi var. İskoçlar ise İngilizleri değil İtalyanları destekliyor. İşte her yönü ile ilginç final...
#Football's Coming HomeKahvaltı deyince bende akan sular durur. Günün en sevdiğim öğünüdür. Kahvaltı masası ne kadar zengin olursa o kadar fazla yediğim doğrudur. Bir çok kişi de şu an içinden “Aynı ben” diyordur. Bol çeşitli peynirler, ballar, tereyağları, kaymaklar et ürünleri... Neyse ben daha fazla iştihanızı açmadan konuya gireyim. Bu hafta size kahvaltı soframın 3 yıldızından bahsetmek istiyorum. Bunlardan biri peynir; Şırdan mayalı... Diğeri kavurma; 1 asırlık tecrübenin ürünü... Bir diğeri ise leziz mi leziz zeytinler. İşte benim kahvaltıdaki favorilerim.
#PeynirciSüt ve süt ürünlerinde yapılan hilelere çamaşır suyu da eklendi. Bu akılalmaz haber ajanslara düştüğünden beri herkesin kafasında aynı soru var: 'Çamaşır suyu gibi kendi başına son derece tehlikeli bir madde, nasıl süte girebilir?' 'İçiyoruz, bir şey olmuyor' yaklaşımın yanlış olduğunu belirten uzmanlar tek tek anlattı...
#Sütte Hileİsveçli sıvı gıda işleme ve paketleme şirketi Tetra Pak’ın CEO’su Dennis Jönsson, bu yıl Türkiye’de yüzde 20 büyüdüklerini ve 2009’da büyüme hedeflerinin yüzde 10 olduğunu belirterek, "Türkiye’deki büyümemiz sonrasında baskı makinelerinin hacminin yetmemesi üzerine kriz döneminde 10 milyon Euro’luk makine yatırımı yaptık" dedi.