Süt alerjisi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde ortaya çıkabilen bir alerji türüdür. Süt alerjisinin nedenleri günümüzde de en çok araştırılanlar arasına girmiştir. Süt alerjisi çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Süt alerjisine nelerin iyi geldiği merak edenler araştırma yapmaktadırlar. Peki süt alerjisine ne iyi gelir? Süt alerjisi neden olmaktadır? Süt alerjisi belirtileri nelerdir? Süt alerjisinin tedavisi nasıl yapılır? İşte süt alerjisi ile ilgili her şey.
#Süt Alerjisi Nedirİnek sütü protein alerjisi, ülkemizde bebeklerde en sık görülen besin alerjisidir. Bu alerji bağışıklık sistemimizin inek sütü proteine karşı anormal bir şekilde tepki vermesiyle ortaya çıkar. Sıklıkla 1 yaşından küçük bebeklerde görülür. Çocuklar büyüdükçe görülme sıklığı azalır. Peki inek sütü protein alerjisi nedir ve bu alerjiye karşı ne yapmalıyız? Alerji Diyetisyeni Ecem Tuğba Özkan tüm yönleriyle açıkladı...
#İnek Sütü Protein Alerjisiİnek sütü alerjisi, süt ya da sütten elde edilen gıdalar tüketildiği zaman bağışıklık sisteminin normal olmayan bir şekilde cevap vermesi durumudur. Normal şartlarda ise, bağışıklık sistemi bu gıdalara karşı çeşitli reaksiyon göstermezken, inek süt alerjisi olan kişilerde oldukça güçlü bir yanıt görülür. Belirtiler ise, orta ya da ağır bir şekilde seyredebilir. Bebeklerde inek sütü alerjisi neden olur, nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir sizler için derledik.
#BebekYüz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yüz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri içeriğimizde okuyabilirsiniz. Yüz alerjisi nedir ne gibi komplikasyonlara sahiptir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yüz Alerjisi NedirSon zamanlarda yapılan araştırmalarda şekerin oldukça fazla zararı olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle bağışıklık sistemi sorunları, kolesterol ve kalp krizi gibi olumsuz durumlara sebep olduğu bilinen şeker, aynı zamanda eklemlerin yaşlanmasını da hızlandırmaktadır. Peki, Tatlı alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Tatlı alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizler için derledik.
#Tatlı AlerjisiŞeker alerjisi nedir? Şeker alerjisi neden ve nasıl olmaktadır? Şeker alerjisi nasıl anlaşılır? Şeker alerjisinin belirtileri nelerdir? Şeker alerjisine ne iyi gelir? Şeker alerjisi nasıl tedavi edilir? Şeker alerjisi tedavi edildikten sonra tekrarlar mı? Şeker alerjisi nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Şeker Alerjisi NedirGünlük hayatımızda kahvaltılarda tükettiğimiz peynirler zaman zaman alerjiye neden olabilir. Alerjinin nasıl olduğu, belirtileri ve tedavisi gibi konular merak edilen konular içerisindedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Peynir AlerjisiHalk arasında süt şekeri olarak bilinen laktoz, sütte ve süt ürünlerinin tamamında bulunur. Bunların başında yoğurt, kaymak ve kefir yer alıyor. Süt şekeri normalde vücut için faydalı olsa da bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara yol açar. Buna laktoz duyarlılığı ya da laktoz intoleransı da denir. Laktoz alerjisi neden olur ve nasıl geçer? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Merak eden okurlar için tüm yönleriyle derledik.
#Laktoz AlerjisiKafein alerjisi, kahve içerisinde yer alan kafenin bazı bünyelerde ortaya çıkardığı alerji türü olarak bilinir. Kahve alerjisi kahve tükettikten sonra meydana gelebilir. Bazı alerjiler uzun yıllar sonra gelişme gösterebilir. Kahve alerjisi, kahve içerisinde bulunan duyarlı maddeleri vücuda alındığı zaman, vücut bu maddeyi vücuttan atmak için harekete geçer. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kafein Alerjisi Nedirİnek sütü alerjisi, inek sütünün içerisinde bulunan protein yapısının immünolojik mekanizma ile meydana gelen reaksiyonlara verilen addır. İnek sütünün içerisinde insanların antikor üretmesine sebep olan 20 tane protein çeşidi yer alır.
#İnek Sütü Alerjisiİncir alerjisi, kuru ya da yeşil incirden olan posa ya da kabuğunun, incir özü ya da taze incirin tüketiminden dolayı ortaya çıkabilir. İncir ağaçlarından çıkan polenlerin solunumu halinde de ya da meyveye dokunmaktan da alerjinin meydana gelmesi mümkün olan bir durumdur.
#İncir Alerjisi NedirGöz kapağı alerjisi, göz kapağı üzerinde ya da çevresinde cildin tahriş, kuru ve kaşıntılı olması durumudur. Göz kapağı alerjisi, göz kapaklarında lokalize olarak görülen ve egzamaya benzeyen bir çeşit enflamatuar cilt hastalığı olarak tanımlanabilen bir rahatsızlıktır. Göz kapağı alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Göz Kapağı AlerjisiGluten alerjisi en sık karşılaşılan alerji çeşitlerinden bir tanesidir. Gluten alerjisi ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler bu hastalığın alerji nedenlerini ve nasıl geçtiğini araştırmaktadırlar. Gluten alerjisi toplumda da sık görülen bir alerjik hastalıktır. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülmektedir. Peki gluten alerjisi nedir? Gluten alerjisi nasıl geçer? Gluten alerjisinin belirtileri nelerdir? Gluten alerjisine ne iyi gelir? İşte gluten alerjisi ile ilgili her şey.
#Gluten Alerjisi NedirÇikolata, çeşitli tatlılarda ve atıştırmalıklarda yer alan popüler ve oldukça lezzetli bir besindir. Ama bazı kişilerde kimi zaman alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Çikolatanın çeşitli bileşenleri olduğu için alerjik reaksiyon bu nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çikolata alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çikolata Alerjisi NedirAnanas alerjisi, ananas yedikten sonra vücutta görülen bir alerji türü olarak bilinir. Ananastan çıkan suyu ya da ananas içeren besinler ve yiyecekler tüketildiğinde de belirti gösterir. Çok yaygın görülen bir alerji türü değildir. Ananas alerjisi, diğer gıda alerji türlerinde de olduğu gibi, vücutta bulunan bağışıklık sistemi ile ananas içinde bulunan proteinin uyuşmazlık ve anlaşmazlık yaşamasından doğan bir alerji türü olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ananas AlerjisiAlerjik reaksiyonların sebep olduğu anafilaksi olarak adlandırılan ve bilinen tabiriyle alerjik şok, tıbbi müdahale edilmediği durumlarda hayati risk oluşturur. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay alerjik şok nedenlerinin moleküler alerji testleri ile çok ayrıntılı belirlenebileceğini ve oluşabilecek riskler için önlem alınabileceğini belirtti.
#Alerjik ŞokBebeklerde besin alerjileri sık yaşanan problemlerin başında gelir. Özellikle ek gıdaya geçiş döneminde görülen besin alerjileri tedavi edilmediğinde tehlikeli tablolara dönülebilir. Peki, her bebekte besin alerjisi riski var mı? Bebeklerde besin alerjisi diğer hastalıkları tetikleyebilir mi? Hangi besinler alerjiye yol açar? Alerjiye yatkınlık anne karnında mı başlar? Besin alerjileri nasıl tedavi edilir? İşte bebeklerde besin alerjisi ile ilgili tüm merak edilenler…
#BebekSöz konusu yiyecekler olduğunda taviz vermek, uzaklaşmak ve yasaklı listesine koymak her zaman zor olur. Ancak bazı durumlarda vücudunuz çok sevdiğiniz besinlere karşı bir savunma mekanizması geliştirebilir. Bu bazen her gün tükettiğiniz süt veya ekmek bile olabilir. Besin alerjisi olarak adlandırılan bu durumu Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Işık anlattı. Besin alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir? Besin alerjisi nasıl anlaşılır?
#Alerji Yapan BesinlerBesin alerjileri son yıllarda en yoğun artış gösteren alerji türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde büyük şehirlerde daha sık, kırsal kesimde daha nadir görülmekle birlikte, besin alerjili çocuk oranı %6 olarak bildirilmektedir. Besin alerjilerinde en sık gördüğümüz alerji türü inek sütü alerjisidir.
#İnek Sütü AlerjisiÇocuklarda kansızlık; kırmızı kan hücrelerinin (alyuvar) sayısının ve içerisindeki hemoglobinin yaşa göre normal değerlerin altında olmasıdır. Bir diğer adı da ‘anemi’dir. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, ülkemizde özellikle bebeklik döneminde de sıkça görülen bu hastalık hakkında detaylı bilgi verdi.
#Bebeklerde Kansızlık