Sumak ekşisi en faydalı olan bitkisel ürünlerden bir tanesidir. Bitkisel olarak pek çok ürün tercih edilmektedir. Bundan dolayı en çok tercih edilenler arasında sumak ekşisi yer almaktadır. Sumak ekşisinin nasıl yapıldığı ve nerelerde kullanıldığı da merak edilmektedir. Sumak ekşisi ile ilgili birçok araştırma yapılmıştır. Peki, sumak ekşisi nasıl yapılır? Sumak ekşisi nerelerde kullanılmaktadır? Sumak ekşisi neye iyi gelir tüm detayları ile derledik.
#Sumak EkşisiAslında ormanlık alanlarda, çalılıklarda doğal biçimde yetişen sumak ağacı son yıllarda dış mekan süs bitkisi olarak ilgi görmeye başlamıştır. Çalı formundaki bitkilerden olan sumak ağacının meyvesi çok yararlıdır ve geniş kullanım alanına sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pandemi sürecinde özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme nedeniyle tercih edilen bitkisel ürünlerin tüketiminde dikkatli olunması gerekiyor. Bu dönemde en çok sumak, kekik, kara mürver, zerdeçal, zencefil gibi tıbbi ve aromatik bitkilere rağbet gösterildiğini belirten uzmanlar, bunların toplanmasından saklanmasına kadar pek çok noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmeSon günlerde sumak suyu ile gündemde yer alan sumağın faydaları saymakla bitmiyor. Kan şekerini dengeleyici bir etkiye sahip olan sumak bitkisi, idrar söktürücü, solunum sistemini rahatlatıcı ve ateş düşürücü etkilere sahiptir. Sumak faydaları arasında anti mikrobiyal özellik ise dikkat çeken unsurlardan birisidir. Adet düzensizliği olanlara da tavsiye edilen sumak, anne sütünü destekleyici özelliğe sahiptir. İşte, mucizevi bitki sumak faydaları ve sumak suyu ile yapılabilecek olan kür bilgileri
#SumakHepimiz formumuzu korumak, daha güzel görünebilmek, sağlığımızı düzeltmek ya da kaybetmemek için birçok şey tüketiyoruz, belki de ürünler kullanıyoruz. Peki, sumağın tüm bunlar için faydalı bir baharat olduğunu biliyor muydunuz? Diyetisyen Deniz Zünbülcan, geçmişten günümüze birçok hastalığın tedavisinde kullanılan sumağın yararlarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
#Sumak Nerelerde KullanılırEnginar, mart gelir gelmez hemen lokantamızın menüsüne giriyor. Ahtapotun yanına salatasını da yapıyoruz; kuzuyla da pişiriyoruz, levrekle de... Bazen de pilava katıyoruz. Senede sadece 3-4 ay misafir edebildiğimiz bu sebzeyi tabaklarımızda nasıl daha sık kullanabiliriz diye ekipçe düşünüyoruz.
#EnginarDoğal Tıp Uzmanı Şaduman Karaca ile 4 yıl önce Kars’ta Peynir Sempozyumu sırasında tanışmıştım. O dönemde bölgenin endemik bitkilerini araştırıyor, özel bir üniversitenin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümünde fitoterapi dersleri veriyordu. Bitkilere ilişkin bilgisinden çok etkilenmiştim.
#Müge Akgün“Boğa dikeni” öksürük kesici, idrar arttırıcı ve iştah açıcı olarak, “kuş ekmeği”nden yapılan çay kanamaları durdurmada ve idrar yolları enfeksiyonlarında etkin bir şekilde kullanılıyor. “Boy otu”ndan, modern bitkisel tedavilerde bağırsak çalıştırıcı, bronşit ve boğaz ağrıları ile mide sorunlarını çözmekte yararlanılıyor.