Sulu köfteyi neredeyse sevmeyen yoktur. Minik köfteleri çocukluğumuzu hatırlatan sulu köfte, birkaç püf noktasıyla birlikte aslında pratik bir akşam menüsünde yer alabilir. Peki dağılmayan sulu köfte nasıl yapılır? İşte, püf noktalarıyla sulu köfte tarifi…
#Sulu KöfteÖzellikle çocuklar hamburgere bayılıyor ancak anne-babalar da çocukların fast-food’dan uzak durup sağlıklı beslenmesini sağlamak için ellerinden geleni yapıyor. Tabii büyükler kendileri de sağlıklı beslenmekle hamburger keyfi yapmak arasında kalabiliyor. Ancak bu krizi hamburgeri evde kendi mutfağınızdan yaparak aşmanız mümkün. Böylece hem yediğiniz burgerin içinde ne olduğunu bildiğinizden gönül rahatlığıyla tüketebilir hem de beslenmenizden ödün vermeden lezzetin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte evde hamburger yapmak isteyenler için hamburger köftesinin tarifi ve püf noktaları…
#Hamburger Nasıl YapılırAdından da anlaşılacağı gibi Akhisar köfte, Manisa'nın Akhisar ilçesinde özgü bir yemektir. Akhisar Köfte 09.01.2018 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır. Peki, evde Akhisar köfte nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte Manisa Akhisar köftesi tarifi ve malzemeleri...
#Akhisar KöfteTrigladae familyasının en popüler üyeleri arasında kırlangıç Balığı yer alan alır. Avcılığın zevki, lezzetli beyaz eti ve genellikle de iri balık bir olması nedeni ile kırlangıcı amatörler tarafından en çok aranan balık yapmıştır. Kırlangıç Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Türk mutfağında birbirinden farklı tarifler ve lezzetli yemekler bulunmaktadır. Türk mutfağında neredeyse her yörede sulu yemekler bulunur. Sulu yemeklerin de çok sayıda çeşidi yer almaktadır. Sulu yemekler nelerdir? Etli ve etsiz sulu yemek çeşitleri listesi ve isimleri nedir tüm detayları ile derledik.
#Sulu Yemeklerİzmir köfte, domates sosuyla birlikte bütünleşen ve Ramazan’da iftar menülerinin olmazsa olmazı ana yemeklerindendir. Peki İzmir köfte nasıl yapılır? Türk- Yunan mutfağının enfes karışımı olan bu pratik ancak en çok aranan sulu yemeklerden İzmir köftesinin tarifini püf noktalarıyla haberimizde bulabilirsiniz.
#İzmir KöfteMutfakta yemek yaparken bazen hız, bazen de lezzet konusunda eksikliklerimiz olduğunu fark ediyoruz. Elbette bu çok normal çünkü neredeyse hiçbirimiz profesyonel aşçı değiliz, bu işin okulunu okumadık. Aşağıdaki ipuçları aşçılık okullarındaki öğrencilere öğretilen ve hayat kolaylaştıran incelikler. İşte et pişirmeden tavuk suyu hazırlamaya mutfakta çok işinize yarayacak püf noktaları…
#Püf NoktalarıSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan lazanya, dünyanın en eski makarna çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Düz tabakalar halinde açılan hamurların arasına eklenen çeşit çeşit malzemeler lazanyanın temelini oluşturuyor. Arasına malzeme eklenen makarna yaprakları fırında pişirilerek son haline getiriliyor.
#Lazanya Nasıl YapılırKöfte tariflerine yeni bir alternatif yaratmak isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sumaklı ekşili köfte. Görüntüsü itibariyle sulu köfteyi de andıran sumaklı ekşili köfte tarifinde malzemeler çok daha çeşitli. Peki, sumaklı ekşili köfte nasıl yapılır, gerekli malzemeler hangileri? İşte, adım adım sumaklı ekşili köfte tarifi
#Sumaklı Ekşili KöfteHerhalde hamburger sevmeyen yoktur. Çocuklar kadar büyüklerin de bayıldığı bu lezzet bombasının her türlüsünü yiyebileceğiniz çok sayıda mekan mevcut. Ancak siz derseniz ki “Ben hamburgerimi evde yapmak istiyorum” o halde bilmeniz gereken her şeyi bu içeriğimizde bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Özellikle hamburger köftesini evde yapmak isteyenler için tarifimiz ve ipuçlarımız içeriğimizde…
#Hamburger Köftesi Nasıl YapılırKayısı kenti Malatya’nın anılarımda özel yeri var.İlk ABC’yi burada öğrendim, sinemayla burada tanıştım. Son gidişimde bir yandan bol bol yeşil çağla yedim, buğulu anılarımın peşinde koşturdum, muhteşem lezzetlerle tanıştım. Dünün ve bugünün Malatya’sını bir kez daha çok sevdim.
Çocukluğunda yemek yedirebilmek için ailesinin peşinde koştuğu Metin Akpınar yıllarla birlikte hormonal dengesinin geliştiğini ve hızla kilo aldığını söyledi. Ünlü sanatçı her şeyi fazla fazla yediğinin altını çiziyor ve parayla yemek arasındaki ilişkiye dikkat çekiyor: Gurme değilim ama damak zevkim gelişmiştir. Yemek yeme işi paraya da bağlıdır. Parayı kazandıktan sonra iyi yerde yemek yersiniz
Çetin Ercengiz tam 75 yaşında. Kadınların göğüsleriyle tanıştığında ilkokul öğrencisiydi. Yaşı küçüktü, çalıştığı tuhafiyeciye gelen çarşaflı kadınlar bile çarşafın altından ölçü almasına izin verirdi. Bütün hayatı sutyen üzerine yaptığı yeniliklerle geçti. Bunun için sinek telini, kauçuğu, potin bağlarını, süngeri, paraşüt formunu denedi, yani tam bir mucitti.