Sucuk kahvaltı sofralarımızın ve tost, sandviç, pizza gibi atıştırmalıklarımızın olmazsa olmazıdır. İnanılmaz yoğun lezzetiyle, yumurtadan kuru fasulyeye her şeyi bir ziyafete dönüştürme gücüne sahiptir. Bunca lezzetli olmasına karşın işlenmiş bir et ürünü olduğu için sağlıklı beslenmek isteyen birçok kişinin mecburen uzak durduğu sucuğu evinizde yapıp gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se içeriğimizi dikkatle okuyun. Çünkü bağırsak kullanarak sucuk yapımı ve bağırsak kullanmadan sucuk yapımı üzerine birçok ince detayı burada bulabileceksiniz. Lafı daha fazla uzatmayalım, huzurlarınızda evde sucuk yapımının püf noktaları ve tarifi…
#Evde Sucuk YapımıDaha önce ‘Dina’nın Mutfağı - Türk Sefarad Yemekleri’ kitabı yayımlanan Deniz Alphan, yeni kitabı ‘Mutfakta Erkek Var!’da değişik meslekten 28 erkeğin mutfağına konuk oldu. Lezzetli sohbetler ve sohbet aralarına sıkıştırılmış 100’ü aşkın yemek tarifini sunan kitaptaki özel mutfak sırlarını sizin için seçtik.
GAZETECİ, halkla ilişkiler uzmanı Aynur Tartan’ın yazdığı, “Bak Mutfakta Kim Var” adlı kitabın imza günü Alsancak D&R’da yapıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın eşi Aynur Tartan’ın yazdığı “Bak Mutfakta Kim Var kitabı yayınlandığı günden buyana büyük ses getirdi.
1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı