Milli Eğitim Bakanlığı il ve ilçe şube müdürlükleri 2023 yılı Yer Değiştirme Kılavuzu yayımlandı. Başvuru yapmaya hazırlanan adaylar takvim doğrultusunda hareket edecek. Yer değiştirme başvuruları belirlenen takvim doğrultusunda MEBBİS başvuru ekranı üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru yapılırken elektronik başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurulması gerekmektedir. Peki MEB yer değiştirme başvuruları ne zaman, nasıl yapılacak? İşte, konuyla ilgili bilgiler…
#MEBMEB şube müdürü yer değiştirme başvuru kılavuzu yayınlandı. Şube müdürleri başvuru işlemlerini MEBBİS üzerinden gerçekleştirecek. Yönetmelik’te öngörülen çalışma sürelerini tamamladıkları hizmet bölgeleri dışında olmak üzere, iki alt ve iki üst hizmet bölgesine yer değiştirmek üzere 20 tercihte bulunabilecek. Atama işlemleri de belirlenen takvime göre yürütülecek. Ayrıca Yer değiştirme işlemleri elektronik ortamda Millî Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilecek. Peki MEB Şube müdürü yer değiştirme başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? İşte MEB yer değiştirme kılavuz bilgileri...
#MEB Yer Değişikliği Tarihi 2024Öğretmenlik meslek kanunu maddeleri yürürlüğe girmesinin ardından gündeme geldi. Öğretmenlik mesleğini kariyer mesleği haline getiren öğretmenlik meslek kanunu hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Yarın yönetmelikte bahsi geçen uzman öğretmenlik ve başöğretmenlikle ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyuyla paylaşacağız ve 2022 yılı bitmeden süreci nihayete erdireceğiz." dedi. Kanun kapsamında öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak. Peki, öğretmenlik meslek kanunu nedir, neleri içeriyor? İşte, öğretmenlik meslek kanunu hakkında ayrıntılar...
#Öğretmen Meslek KanunuMEB aynı ilde fakat uzak ilçelerde görev yapan öğretmen eşlerin birleşmesi için harekete geçti. Bakanlık tarafından illere bir yazı gönderilerek 19 Ocak’ta il içi mazerede bağlı yer değiştirme işlemlerinin tamamlandığı hatırlatılarak, bu süreçte istediği ilçeye tayin olamayan öğretmenler için kararı valiliklere bıraktı. Bakanlığın yazısını değerlendiren Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “İl milli eğitim müdürlükleri isterse çok uzak ilçelerdeki eşleri birleştirme formülü bulabilir. Ama il milli eğitim müdürlerinin de sağlam bir talimat vermesi gerekiyor” dedi.
#ÖğretmenMemurların mevzuatında yapılan değişiklikle hem doğdukları şehire atanma imkanı getirildi hem de 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı’na giren memur adaylarına da bir kez daha atanma hakkı tanındı. İki düzenleme de Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi.
#Memurların MevzuatıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin rotasyonuna ilişkin 2014-2015 öğretim yılı için daha önce 12 yıl olarak belirlenen aynı eğitim kurumunda çalışma süresini 15 yıla çıkardı. Bu yıl 15 yılını dolduran öğretmenlere uygulanacak rotasyon, 2015-2016 öğretim yılında 14 yıl, 2016-2017 öğretim yılında 13 yıl görev yapan öğretmenler için uygulanacak.
#RotasyonMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Erciyes Kayak Merkezi'nde bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslak toplantısına telekonferansla bağlandı. Bakan Avcı, taslağın tamamen ucu açık bir şekilde eleştirilmesi, önerilerin değerlendirilmesini çok önemsediklerini söyledi.
- Milli Eğitim Bakanı Avcı, Kayseri'deki toplantıya telekonferans yöntemiyle bağlandı - Avcı: "Toplantının verimli hale gelebilmesi için katılımcılar hiç kimsenin etkisi altında kalmadan rahat rahat görüşlerini dile getirsinler. Bu taslakla alakalı her konuda görüşlerinizi hiç çekinmeden bize iletmenizi istiyoruz" - MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Aydoğdu: "MEBSİS üzerinde en çok rotasyon ve eş durumundan tayin istemeyle alakalı konular üzerinde durulduğunu gördük"
MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmelik, yönerge ve torba yasalarla yaptığı değişikliklerle bu yıl eğitimi sarstı. MEB, var olan yönetmeliklere ek ya da yeni maddelerle yaptığı sessiz sedasız değişikliklerle, anaokulundan ortaöğretim kurumlarına, özel okullardan yönetici hatta öğretmenlerin atanması ve rotasyonuna kadar radikal düzenlemeler getirdi. İşte anaokullarına mescit açılmasından ortaokul ve liselere başörtüsüne, müdürlerin atanmasından öğretmenlere rotasyona, yüksek puanlı okullarda 200 puan farkla ara sınıflara öğrenci alınmasından özel okullara teşvike, dershanelerin kaldırılmasına kadar veli, öğrenci, öğretmen ve müdürleri ilgilendiren 10 değişiklik:
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, görev yerleri değiştirilen il milli eğitim müdürleri hakkında, “Önceden planlanmış yer değiştirme niyetlerimiz vardı. Onların bir kısımını uygulamaya koyduk, daha da koyacaklarımız var. Bunları son günlerin aktüalitesiyle nitelendirerek değerlendirmek doğru olmaz” dedi. Avcı ayrıca, dershaneler taslağının da bir hafta, 10 gün içinde tamamlanıp, Bakanlar Kurulu’na sunulacağını söyledi.
#DershaneMEB görevde yükselme yönetmeliği yayımlandı. Buna göre, atanacaklar için yapılacak yazılı sınavda adaylara insan hakları ve demokrasi bilgisi sorulacak. Ayrıca, şube, tesis ve basımevi müdürü kadroları için adayların, Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, uzman, raportör, sivil savunma uzmanı veya sayman kadrolarında iki; okul müdürü görevinde iki; müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlerinde ayrı ayrı veya toplamda üç; şef kadrosunda dört veya öğretmen kadrosunda en az beş yıl görev yapmış olmaları gerekiyor. Bununla birlikte MEB Müsteşarı Yusuf Tekin ise, sınavın Kasım ayında yapılacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın “Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”nde yapılan değişiklikle, “Yönetici olarak atanmak istenilen eğitim kurumuna, Talim ve Terbiye Kurulu kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni” olmak şartı getirildi.Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.