MEB Taşra Yöneticileri Yönetmeliği yargıya taşındı

Güncelleme Tarihi:

MEB Taşra Yöneticileri Yönetmeliği yargıya taşındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 11:52

Türk Eğitim-Sen, MEB Taşra Yöneticileri Yönetmeliği’nin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptaline yönelik Danıştay’a dava açtı.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Taşra Yöneticileri Yönetmeliği’ni yargıya taşıdıklarını bildirdi. Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yöneticilerinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmaları Hakkında Yönetmeliği, hukuka, mevzuata ve hakkaniyete uygun görmedikleri maddelerini sendika olarak yargıya taşıdıklarını belirtti. Yönetmeliğin Kapsam başlıklı 2’nci  maddesinde “il milli eğitim müdürü” ibaresinin yer almaması yönünde tesis edilen eksik düzenleme ile Temel İlkeler başlıklı 5/c maddesinde yer alan, “Yer değiştirmelerde hizmet puanı, performans ve yeterliğin belirleyiciliği, ilkeleri esas alınır” ifadesini yargıya taşıdıklarını aktaran Koncuk, bu maddelerle birlikte Uygulama Esasları başlıklı, 8’inci maddesinde isteğe bağlı yer değişikliği hakkının tanınmaması yönündeki eksik düzenlemenin, 8/2’nci maddesindeki, “Yer değişikliği suretiyle atamalar, yöneticilerin tercihleri ve atamaya esas puan üstünlüğü esas alınarak gerçekleştirilir. Bu kapsamdaki yöneticilere, bulundukları hizmet bölgesindeki yerler için aynı ilde olmamak koşuluyla 20, bulundukları hizmet bölgesi dışındaki alt hizmet bölgelerinde veya bir üst hizmet bölgesindeki yerler için de 20 olmak üzere toplam 40 tercih hakkı verilir. Hizmet süresine bağlı olarak kendi hizmet bölgesine veya diğer hizmet bölgelerine yer değiştirme suretiyle ataması yapılan yöneticilerin bölge hizmeti süresi 7. maddenin birinci fıkrasına göre yeniden başlar. Tercihlerine göre ataması yapılamayan veya tercihte bulunmayan yöneticilerin atamaları elektronik ortamda Bakanlıkça gerçekleştirilecek kura sonucuna göre sırasıyla alt bölgelere re’sen yapılır” şeklindeki ifadelerinin yürütmesinin durdurulmasını istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Koncuk, yönetmeliğin 8/3. maddesindeki, “Bu Yönetmelik kapsamında, yer değiştirme suretiyle atamalarda il milli eğitim müdür yardımcıları ilçe milli eğitim müdürlüğüne; ilçe milli eğitim müdürleri de il milli eğitim müdür yardımcılıklarına atanmak için tercihte bulunabilir. İl milli eğitim şube müdürleri il milli eğitim şube müdürlüklerine; ilçe milli eğitim şube müdürleri ise ilçe milli eğitim şube müdürlüklerine atanmak için yer değişikliği tercihinde bulunabilir” şeklindeki düzenlemeyle, Yönetmeliğin Mazerete Bağlı Yer Değiştirmeler başlıklı 9/3. maddesinde yer alan, “Eş durumuna bağlı yer değiştirmeler” düzenlemesi ve Atama Yapılamayacak Yerler başlıklı 11. maddesi ile İlk Defa Yapılacak Yer Değişikliği başlıklı geçici 2. maddesinin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptaliyle ilgili dava açtıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!