Tişrin ya da Teşrin Barajı, Suriye toprakları içerisinde önemli bir konuma sahip olan lokasyonlardan birisidir. Halep şehrinin su temininin sağlanması, enerji ihtiyacının karşılanması için kullanılan Tişrin Barajı, bu noktada stratejik bir önem arz etmektedir. Peki, Tişrin Barajı nerede? İşte, Teşrin Barajı'nın harita üstündeki konumu ve önemi
#TişrinTürkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon Haziran'da yıllık yüzde 71,60 oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise açıklanan bu veriler sonrası "Dezenflasyon süreci başladı" dedi.
#EnflasyonMuğla Bodrum’da, 9 günlük Kurban Bayramı tatili döneminde, barajlarda yüzde 4’lük düşüş meydana geldi. Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, “Bayram boyunca Bodrum’un nüfusu 250 binden 1 milyonun üzerine çıktı. Bu da su tüketiminin 4 katı artması demektir. 9 günde toplam 1 aylık suyumuz tükendi” dedi.
#MuğlaMuğla'nın Bodrum ilçesinde, 9 günlük Kurban Bayramı tatili döneminde, ilçeyi besleyen barajlardan biri olan ve yüzde 49,5 doluluğa sahip Geyik Barajı yüzde 45,7'ye geriledi. Mumcular Barajı'nda ise kente ve tarımsal sulamaya su akışı sağlanmadığından doluluk oranı yüzde 16'larda sabit kaldı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, "Kurban Bayramı boyunca Bodrum'un nüfusu 250 binden 1 milyonun üzerine çıktı. Bu ise su tüketiminin 4 katı artması demektir. Yarımada genelinde patlaklar ve su kesintileri devam ettiği için bayram boyunca toplam 1 aylık suyumuz tükendi" diye konuştu.
#MuğlaAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaAntalya'da son zamanlarda su seviyelerinde azalma hissedilir oldu. Her yıl kaçak sondaj kuyularından 45 milyon metreküp su çekiliyor. Kaçak sondaj kuyuları nedeniyle suya erişimin derinliği de arttı. 5 yıl önce 68 metrede çıkan su, 70 metreye kadar geriledi.
#AntalyaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Irak'a tarihi bir ziyaret düzenledi. Resmi temaslarda bulunan Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan 'Öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız' dedi. DEM Parti'li belediyelerdeki olaylara tepki gösteren Erdoğan, "Anayasa'nın hükümlerini kimler çiğnemeye kalkıyorsa bedelini de ödemeye hazır olmalıdır." ifadelerini kullandı. İsrail'in Filistin'deki katliamına bir kez daha sert tepki gösteren Erdoğan, "Şunu bilelim ki, zamanın Hitler'i Netanyahu ve suç ortakları hesap vermekten kaçamayacak." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanKocaeli'de düzenlenen "Su Verimliliği Seferberliği: Sanayi-Su Buluşması"na katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, büyüyen ekonomi ve artan üretimle birlikte sanayide suya olan ihtiyacın arttığına dikkat çekerek, "Temiz su kaynaklarımızı daha az tüketmek istiyoruz. En başta söyledim. Zannettiğimiz gibi sınırsız bir su kaynağımız yok. Su temini için harcanan maliyetleri azaltabiliriz. Enerji ihtiyacını azaltabiliriz" dedi.
#İbrahim YumaklıBeklenen büyük İstanbul depremi için Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği bir rehber hazırladı. Rehberde, “Tüm hastaneler ilaç, medikal malzeme ve gıda stokları yapmalı. Korunaklı nakit kasaları, telsiz, dron ve ATV’ler alınmalı” gibi çarpıcı hazırlık öneriler sıralandı.
#İlaçİsrail’in 16 yıldır abluka altında tutup 25 gündür de topyekün bir şekilde bombaladığı Gazze Şeridi’nde temiz suya erişim sıkıntısı her geçen gün artıyor. İnsani yardım kuruluşları, bölgede şu anda 52 bin hamile kadın ve altı aydan küçük 30 binden fazla bebeğin tuzlu su içtiğini ifade ediyor.
#İsrailBerlinli göç hukuku uzmanı avukatlardan Martin Manzel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terör eylemlerine verilen desteğin suç kapmasına girebileceğini ve bu tür destekte bulunanların oturum izinlerinin iptal edilmesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.
#AlmanyaMuğla'nın Bodrum ilçesini besleyen 2 barajdan 1'i olan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 8'e düşünce su alımına kapatıldı. Geyik Barajı'nda ise su seviyesi yüzde 13'e gerileyip kritik seviyeye kadar indi. Su kesintilerinin yaşanabileceğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, "Bizi zor günler bekliyor. Bu diğer uyarılardan farklı. Suyumuzun tamamen bittiği anlamını taşıyor" diye konuştu.
#MuğlaMuğla'nın Bodrum ilçesini besleyen 2 barajdan 1'i olan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 8'e düşünce su alımına kapatıldı. Geyik Barajı'nda ise su seviyesi yüzde 13'e gerileyip kritik seviyeye kadar indi. Su kesintilerinin yaşanabileceğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, "Bizi zor günler bekliyor. Bu diğer uyarılardan farklı. Suyumuzun tamamen bittiği anlamını taşıyor" diye konuştu.
#MuğlaDünya genelinde etkili olan aşırı sıcak hava kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’a su sağlayan barajlardaki doluluk oranları son 10 yılın en düşük seviyesinde; yüzde 28.65. Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki 15 gün İstanbul ve çevresi 8 ile 15 kg arası bir yağış alacak ama bu çok az. Bu da demek oluyor ki- asıl yağışlara kavuşana kadar- barajlar hızla boşalmaya devam edecek. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk’e göre acil önlem alınmaz ise eylül sonu ekim gibi musluktan su değil hava akmaya başlayacak.
#KuraklıkYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. Yaygın meslek dallarından İşletme bölümü de araştırılan alanlardan biri oldu. İşletme bölümü ülkemizde en yaygın olarak bulunan bölümler arasında yer almaktadır. İş olanaklarının geniş olması bu bölümü ayrıca tercih nedeni yapmaktadır. Özellikle iyi üniversitelerde işletme bölümü okumak isteyen kişiler bu bölüm ilgili detayları merak ediyor. İşletme mezunu ne iş yapar, nerede çalışabilir? İşletme Bölümü taban puanları 2023 ve başarı sıralaması
#İşletme BölümüBurdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde 2 bin yıl önce inşa edilip, 7'nci yüzyıla kadar kullanıldığı belirlenen çeşme, restore edilerek yeniden suya kavuştu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, "Günümüzde halen kullanılan orijinal antik kaynaktan su temini sağlanmıştır. Böylece bu görkemli çeşme yapısı, orijinal kaynağından getirilen suyun akıtılmasıyla 13 asır sonra gerçek işlevine kavuşmuştur" dedi.
#Kibyra Antik KentiBurdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nde 2 bin yıl önce inşa edilip, 7'nci yüzyıla kadar kullanıldığı belirlenen çeşme, restore edilerek yeniden suya kavuştu. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru, "Günümüzde halen kullanılan orijinal antik kaynaktan su temini sağlanmıştır. Böylece bu görkemli çeşme yapısı, orijinal kaynağından getirilen suyun akıtılmasıyla 13 asır sonra gerçek işlevine kavuşmuştur" dedi.
#Burdur