İstanbul merkezli 14 şehirde, egzotik ve yaban hayvanların kaçakçılığını yaptıkları belirlenen şüpheliler arasında 2 veteriner hekim de olduğu öğrenildi. Şüphelilerin hayvanları 10 ile 50 bin TL arasında değişen fiyatlara satmaya çalıştığı belirtildi.
#İstanbulGezi yazıları denince tarihin en eski eserlerinden biri olan Marco Polo'nun Geziler Kitabı akla gelir. Çeyrek asırdan fazla zaman boyunca Ortadoğu ve Asya'yı dolaşan Venedikli tüccar Marco Polo'nun gördüğü yerlere dair anlattıkları, bugün bile kafaları kurcalıyor. Polo'nun anlattığı o gizemli hikâyelerin ne kadarı gerçek? İşte cevabı...
#Marco PoloTabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilen ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nden (ÖÇKB) haberdar mısınız? Bu alanlar; denizlerden ormanlara, yaylalardan göllere kadar çeşitli doğal ekosistem ve oluşumları barındırıyor. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Özel Çevre Koruma Bölgeleri’nde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. İşte 19 bölgeden keşfedilecek değerler…
#RotaDÜNYADA sınırlı bölgelerde yaşayan, Türkiye'de ise Doğu Karadeniz Bölgesi'nde görülen, Uluslararası Bern Sözleşmesi’nce türü koruma altındaki Kafkas semenderi, Kafkas şeritli semenderi ve Kafkas kurbağasının neslinin, yaylalarda kirlenen sulak alanlar nedeniyle tehlike altında olduğu belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Bülbül, “Yapılaşmalar, atıklarla çevrenin ve su ortamlarının kirletilmesi hayvanları azalma stresine sokuyor ve üreme başarılarını olumsuz etkiliyor” dedi.
#KaradenizDÜNYADA sınırlı bölgelerde yaşayan, Türkiye'de ise Doğu Karadeniz Bölgesi'nde görülen, Uluslararası Bern Sözleşmesi’nce türü koruma altındaki Kafkas semenderi, Kafkas şeritli semenderi ve Kafkas kurbağasının neslinin, yaylalarda kirlenen sulak alanlar nedeniyle tehlike altında olduğu belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Bülbül, “Yapılaşmalar, atıklarla çevrenin ve su ortamlarının kirletilmesi hayvanları azalma stresine sokuyor ve üreme başarılarını olumsuz etkiliyor” dedi.
#TRABZONTrabzon'un Çaykara ve Köprübaşı ilçe sınırları içindeki Barma Yaylası Turbalığı'nda bilim insanlarına ve doğaseverlere hizmet verecek 3 milyon lira maliyetli Barma Yaylası Doğa Müzesi ve Doğa Eğitimi Merkezi ile iki seyir terası oluşturulacak.
#TrabzonAdıyaman’ın Gölbaşı İlçesinde Türk Semenderi veya Lekeli Semenderi diye adlandırılan Salamandra infraimmaculata görüldü.Ülkemizin Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Türk Semenderi, Gölbaşı - Malatya kara yolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde gören vatandaşlarda merak uyandırdı.
#AdıyamanI. François’nın tahta çıkışının 500’üncü yılında Fransa’nın Cognac şehrindeydik. Burada her yıl depolanan konyağın yüzde ikisi buharlaşıyormuş. Halkın deyişiyle ‘meleklerin payı’ bu. Cognac’ta günler duvarları ‘islenen’ yapıların arasında gezinerek ve mükemmel bir şatoda konyak yudumlayarak geçti. Müzik ve şiir eşliğinde...
#FransaAntalya'nın Kemer İlçesi’nde, Beydağları Sahil Milli Parkı’nda yer alan Kesme Boğazı’nda yapımı planlanan HES projesine bakanlıktan onay çıktı. ÇED dosyası için 24 Temmuz’da halk katılım toplantısı yapılacak olan HES’in yapımı halinde, bölgede Kemer orkidesi ve safranı gibi nadir bulunan 32’si endemik (çok ender bulunan bitki türü) 111 bitki türünün yok olacağı uyarısında bulunuluyor.
Türkiye, 1992’deki BM iklim görüşmelerinde, ‘zengin ülkeler’ sınıflamasına girmişti. O zaman müzakerecilerimiz bunu sevinçle karşıladıysa da bu sınıflandırmanın Türkiye’ye, gelişmekte olan ülkelere yardım yükü getirdiği sonradan fark edildi. Türkiye ‘Gelişmiş değil, gelişmekte olan ülkeyiz’ itirazında bulundu ve bu yıl Meksika Cancun’da düzenlenen toplantıda bunu kısmen kabul ettirebildi