su muhallebisi haberleri sayfasında su muhallebisi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 167 su muhallebisi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çocukken en sevdiğim tatlıların başında gelir muhallebi. Canım annem sütçüden aldığı süt ile neredeyse her hafta yapardı. Şuan düşündüğümde anılarımda canlanıyor her bir aşaması. Farklı kaselere koyup, tepsilere dizerdi hepsini, bazen kakaoda eklerdi muhallebilere. Ben sıcak sıcak yemeyi severdim. Sizlere biraz canım annemden bahsedeyim. Müthiş bir el lezzeti ve bereketli bir eli vardı. Kendi yaptığı incir reçellerinden kocaman kabaran kekler yapardı. Ya da cam kaselerde üzerine ceviz veya fındık koyduğu top kekler. Herkesin tarifini istediği, pastane ustalarını utandıracak lezzette yaptığı poğaçaları vardı. Ablalarımda hep anlatır, her alanda olduğu gibi mutfakta da inanılmaz bir vizyonu vardı. Ben el lezzetimi annemden almışım, ablalarımda öyle. 2015’ te hastalığına yenilip, savaşmayı bıraktığından bu yana çocukluğuma dair yaptığı ne varsa ara ara yapıyorum ama hiçbir zaman annemin ki kadar lezzetli olmuyor. Eminim siz de onun elinden bir lezzet tatmış olsaydınız benim ne demek istediğimi anlardınız. Ben çok şanslı bir çocuktum. Bu yazımı okuyorsanız şuan benim yerime de annenize kocaman sarılın ve öpün olur mu? Ben de size su muhallebisinin tarifini yazayım..
#Su MuhallebisiSu muhallebisi tarifi, sütlü tatlı sevenlerin favori tercihlerinden. Yapımı oldukça pratik olan su muhallebisi evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor. Adını piştikten sonra üzerine gezdirilen sudan olan su muhallebisi, sütlü tatlıların en hafif ve zahmetsizlerinden biri. Peki, su muhallebisi nasıl ve hangi malzemelerle yapılır? Aniden bastıran tatlı krizlerini düşük kalorili bir lezzetle geçirmek isteyenler için su muhallebisinin tarifini derledik.
#Su MuhallebisiHadi gelin öncelikle bir tanışalım... 47 yaşında eski profesyonel beyaz yakalı, yeni şef Gökhan Akalın’ı takdim edeyim sizlere. Bir yeme içme sevdalısıyım diyebiliriz. İyi yemek nerede ben orada… Bu çocukluğumdan beri böyle geldi böyle de gidecek sanırım. Duyularımı harekete geçiren tüm tabaklar, benim için sanat eseri cinsinden kabulüm oldu şimdiye kadar. Temiz, mevsiminde ve taze malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş enfes tabaklar yaptım eşime, aileme, dostlarıma ve bana bu yeni yolculuğumda eşlik eden misafirlerime.
#Gökhan AkalınEvde kolay malzemelerle yapabileceğiniz tatlılardan biri olan etimek tatlısı, özellikle Ramazan’da hem tadı hem pratikliğiyle en çok aranan tatlılar arasında yer alıyor. Peki etimek tatlısı nasıl yapılır? diye merak ediyorsanız, detaylar haberimizde…
#Etimek Tatlısı TarifiKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan Menüsü2 bin yıllık bir ören yerinde yatsanız, gece uyuyabilir misiniz? Hatay’da “dünyada görülmesi gereken 52 yerden biri” ilan edilen The Museum Hotel Antakya’da bir gece geçirdim. Odanızdan baktığınızda eski caddeleri, tarihi evleri, mozaikleri görüyorsunuz. Hayal gücünü fazla çalıştırıp odasında lahit gördüğünü iddia eden bile var.
#Savaş ÖzbeyZafer Algöz yeni kitabı “Ken Taç Dis”in imza gününde Feyyaz Yiğit’in dizisi “Gibi” için sosyal medyada yaptığı ‘nişastalı su muhallebisi’ yorumunun yanlış anlaşıldığını söyledi: “Feyyaz ile aynı dergiye yazıyoruz. Bu espriyi Feyyaz’ın da olduğu bir masada yapsaydım, Feyyaz da gülerdi buna.”
#Zafer AlgözÇocukken en sevdiğim tatlıların başında gelir muhallebi. Canım annem sütçüden aldığı süt ile neredeyse her hafta yapardı. Şuan düşündüğümde anılarımda canlanıyor her bir aşaması. Farklı kaselere koyup, tepsilere dizerdi hepsini, bazen kakaoda eklerdi muhallebilere. Ben sıcak sıcak yemeyi severdim. Sizlere biraz canım annemden bahsedeyim. Müthiş bir el lezzeti ve bereketli bir eli vardı. Kendi yaptığı incir reçellerinden kocaman kabaran kekler yapardı. Ya da cam kaselerde üzerine ceviz veya fındık koyduğu top kekler. Herkesin tarifini istediği, pastane ustalarını utandıracak lezzette yaptığı poğaçaları vardı. Ablalarımda hep anlatır, her alanda olduğu gibi mutfakta da inanılmaz bir vizyonu vardı. Ben el lezzetimi annemden almışım, ablalarımda öyle. 2015’ te hastalığına yenilip, savaşmayı bıraktığından bu yana çocukluğuma dair yaptığı ne varsa ara ara yapıyorum ama hiçbir zaman annemin ki kadar lezzetli olmuyor. Eminim siz de onun elinden bir lezzet tatmış olsaydınız benim ne demek istediğimi anlardınız. Ben çok şanslı bir çocuktum. Bu yazımı okuyorsanız şuan benim yerime de annenize kocaman sarılın ve öpün olur mu? Ben de size su muhallebisinin tarifini yazayım..
#Su MuhallebisiMasterChef kazanan takım, son bölümde oynanan ödül oyunuyla belli oldu. MasterChef'in 28 Ağustos'ta ekranlara gelen 39. bölümünde düello heyecanı yaşandı. Şeflerin karşısında hünerlerini gösteren yarışmacılar, en iyi sütlü tatlıyı çıkarıp, 10 bin TL değerindeki hediye çekini almak için mutfakta zamanla yarıştı. Tanya'nın tatlısını yapamamasına rağmen gülmesine kızan Mehmet Şef'in söyledikleri son bölüme damga vurdu. Peki, MasterChef'te kim kazandı? İşte, MasterChef ikili düelloyu kazanan takım.
#Masterchef Kim KazandıSu muhallebisi tarifi, sütlü tatlı sevenlerin favori tercihlerinden. Yapımı oldukça pratik olan su muhallebisi evde bulunan malzemelerle hazırlanıyor. Adını piştikten sonra üzerine gezdirilen sudan olan su muhallebisi, sütlü tatlıların en hafif ve zahmetsizlerinden biri. Peki, su muhallebisi nasıl ve hangi malzemelerle yapılır? Aniden bastıran tatlı krizlerini düşük kalorili bir lezzetle geçirmek isteyenler için su muhallebisinin tarifini derledik.
#Su MuhallebisiTatlılar sofralarımızın vazgeçilmezleri. Baklavayı, şekerpareyi sevmeyen yoktur ancak iyi bir sütlü tatlıya da hayır demek mümkün olmaz. Hele ki sıcak yaz günlerinde buz gibi bir sütlü tatlının yerini hiçbir şey tutamaz. Sizin için nefis sütlü tatlılarımızdan güzel bir derleme yapalım dedik. Keşkül, su muhallebisi, kadayıflı muhallebi... Tüm bu vazgeçilmez tatlıların tarifleri burada bir arada...
#Tatlı TarifleriHadi gelin öncelikle bir tanışalım... 47 yaşında eski profesyonel beyaz yakalı, yeni şef Gökhan Akalın’ı takdim edeyim sizlere. Bir yeme içme sevdalısıyım diyebiliriz. İyi yemek nerede ben orada… Bu çocukluğumdan beri böyle geldi böyle de gidecek sanırım. Duyularımı harekete geçiren tüm tabaklar, benim için sanat eseri cinsinden kabulüm oldu şimdiye kadar. Temiz, mevsiminde ve taze malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş enfes tabaklar yaptım eşime, aileme, dostlarıma ve bana bu yeni yolculuğumda eşlik eden misafirlerime.
#Gökhan AkalınHavalar soğudukça tatlı ihtiyacımız da arttı tabii... Çünkü vücudumuzun kendini sıcak tutabilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Bu enerjiyi alabilmenin en kolay yolu ise tabii ki birbirinden lezzetli tatlılar. Yoksa canımız çektiğinden değil yanlış anlaşılmasın. Maksat ısınmak… İşte bu talebe en iyi şekilde cevap verebilecek İstanbul’un meşhur tatlı durakları…
#Kan Yapıcak Tatlılarıyla Meşhur TatlıcılarHavalar soğudukça tatlı ihtiyacımız da arttı tabii... Çünkü vücudumuzun kendini sıcak tutabilmesi için enerjiye ihtiyacı var. Bu enerjiyi alabilmenin en kolay yolu ise tabii ki birbirinden lezzetli tatlılar. Yoksa canımız çektiğinden değil yanlış anlaşılmasın. Maksat ısınmak… İşte bu talebe en iyi şekilde cevap verebilecek İstanbul’un meşhur tatlı durakları…
#Tatlıİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder. Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#SeyahatTÜRKİYE Su Enstitüsü’nün (SUEN) web sayfasına göz atıyor ve özetle paylaşıyoruz ki, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı kamu ve tüzel kişiliğini haiz, özel bütçeli bir kurum olan SUEN, “...sürdürülebilir su yönetimi, su politikalarının geliştirilmesi, sürdürülebilir enerji ile yerel ve küresel su sorunlarının çözümü için kapasite geliştirme gibi konularda ulusal ve uluslararası kurumlarla yakın işbirliği içinde çalışmaktadır...”
#İzmirİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder.Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#Mehmet Yaşin