stres azaltma yöntemleri haberleri sayfasında stres azaltma yöntemleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 25 stres azaltma yöntemleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İş hayatının zorlukları, ekonomik sorunlar, trafik çilesi derken bir yılı aşkın bir süredir yaşadığımız pandemi süreci hepimizin yoğun bir stres altına girmesine sebep oluyor. Bu stresle baş etmek için birçoğumuz kendimizce yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Ya da çevremizden öğrendiğimiz yöntemlerle stres sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Hatta ilaçlara başvuruyoruz. Peki geleneksel tıp yöntemleri bu konuda ilaçsız bir çözüm sunuyor mu?
#AkupunkturKoronavirüs hayatın her alanında olumsuz etkiler yarattığı gibi ruh sağlığımızı da etkiledi. Zor ve öngörülmeyen bir sürece girdik, yaşadığımız stres arttı. Peki, bu stresi nasıl dizginleyeceğiz? İşte ruhumuza iyi gelecek 5 basit ama etkili değişiklik…
#StresHayat artık çoğumuz için stres dolu bir yer. Ağır çalışma koşulları ve şehrin kalabalığı bu durumla başa çıkmamızı zorlaştırıyor. Üzerine bir de hayatın hızı eklendiğinde neyi ne için yaptığımız konusunda kafamız karışıyor ve bu da bizi gün geçtikçe daha mutsuz bireyler haline getiriyor. Bu mutsuzluk ise beynimizin işleyişini bozuyor ve mutluluk için gerekli hormonları daha az üretmeye başlıyoruz. Bir döngüye giriyoruz. Ancak neyse ki beslenmenize ekleyeceğiniz birkaç takviye ve düzenle bu stresli durumların üstesinden gelmek kolay.
#StresKarşımızdaki insana ‘hayır’ diyememek toplum olarak bizim en büyük problemlerimizden biri. Oysa çok basit bir kelime ile hayatlarımızı çok daha yaşanılır kılmak ve birçok dramadan kurtulmak mümkün. ‘Hayır’ı bir kabalık gibi algılamadan doğru yerlerde kullanmanın bize neler kazandırabileceğine gelin birlikte bakalım.
#Hayır Diyebilmekİş hayatının zorlukları, ekonomik sorunlar, trafik çilesi derken bir yılı aşkın bir süredir yaşadığımız pandemi süreci hepimizin yoğun bir stres altına girmesine sebep oluyor. Bu stresle baş etmek için birçoğumuz kendimizce yöntemler geliştirmeye çalışıyoruz. Ya da çevremizden öğrendiğimiz yöntemlerle stres sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. Hatta ilaçlara başvuruyoruz. Peki geleneksel tıp yöntemleri bu konuda ilaçsız bir çözüm sunuyor mu?
#AkupunkturBazen ne yerseniz yiyin doymuyor, yemeklerden sonra tatlı krizlerine mi giriyorsunuz? Masadan kalkalı henüz bir – iki saat olmasına rağmen kendinizi yine buzdolabının önünde mi buluyorsunuz? Ani bastıran açlık nedeniyle tabağınızdaki yemekleri hızla tüketiyor musunuz?
#Açlık KriziKoronavirüs hayatın her alanında olumsuz etkiler yarattığı gibi ruh sağlığımızı da etkiledi. Zor ve öngörülmeyen bir sürece girdik, yaşadığımız stres arttı. Peki, bu stresi nasıl dizginleyeceğiz? İşte ruhumuza iyi gelecek 5 basit ama etkili değişiklik…
#StresBazen ne yerseniz yiyin doymuyor, yemeklerden sonra tatlı krizlerine mi giriyorsunuz? Masadan kalkalı henüz bir – iki saat olmasına rağmen kendinizi yine buzdolabının önünde mi buluyorsunuz? Ani bastıran açlık nedeniyle tabağınızdaki yemekleri hızla tüketiyor musunuz? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker açlık krizlerini önlemenin 10 etkili yolunu açıkladı.
#Açlık KrizleriHayat artık çoğumuz için stres dolu bir yer. Ağır çalışma koşulları ve şehrin kalabalığı bu durumla başa çıkmamızı zorlaştırıyor. Üzerine bir de hayatın hızı eklendiğinde neyi ne için yaptığımız konusunda kafamız karışıyor ve bu da bizi gün geçtikçe daha mutsuz bireyler haline getiriyor. Bu mutsuzluk ise beynimizin işleyişini bozuyor ve mutluluk için gerekli hormonları daha az üretmeye başlıyoruz. Bir döngüye giriyoruz. Ancak neyse ki beslenmenize ekleyeceğiniz birkaç takviye ve düzenle bu stresli durumların üstesinden gelmek kolay.
#StresKarşımızdaki insana ‘hayır’ diyememek toplum olarak bizim en büyük problemlerimizden biri. Oysa çok basit bir kelime ile hayatlarımızı çok daha yaşanılır kılmak ve birçok dramadan kurtulmak mümkün. ‘Hayır’ı bir kabalık gibi algılamadan doğru yerlerde kullanmanın bize neler kazandırabileceğine gelin birlikte bakalım.
#Hayır DiyebilmekÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk. Kime sorsanız uyku problemi yaşıyor. Çareyi melatonin takviyelerinde bulanlar de eşine dostuna kullandığı takviyeyi tavsiye ediyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.
#Sağlıklı UykuUyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen melatonin hormonu, vücudumuzda doğal yollardan üretiliyor. Salınımı karanlık olunca artıyor, aydınlıkla düşüyor ancak bunun yanında birçok etken melatonin seviyesini etkiliyor. Uyku bozukluğu yaşayan pek çok kişi eş dost tavsiyesiyle melatonin takviyesi alıyor fakat uzmanlar gelişigüzel kullanımının sakıncaları konusunda uyarıyor.
#MelatoninDüşük testosteron seviyesiyle ilgili olan andropoz, erkek menapozu olarak da bilinir. 50'li yaşlardan sonra erkeklerin yaşadığı doğal sorunlardan olan andropoz, günlük yaşantıyı da yakından ilgilendirir. Peki, andropoz nedir, belirtileri nelerdir? İşte, andropoz hakkında merak edilenler...
#Andropozİstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binasında 26 Mayıs 2021 tarihinde saat 18.00-19.00 saatleri arasında “Çocuk ve Ergenlerin Sınav Kaygısına Bakışları ve Baş Etme Yöntemleri” konulu halka açık çevrim içi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
#Sınav KaygısıHerkes kendi yeteneğine ve ilgi alanına göre bir mesleği seçebilir. Meslek seçiminde her bir detay göz önünde bulundurulmalıdır. Günümüzde özellikle klinik psikolog olmak isteyen çok sayıda genç bulunuyor. Klinik psikolog nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Klinik Psikolog Nedir?Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında diş gıcırdatma olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, ”Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir” dedi.
#DişKasvetli kış mevsiminin ardından baharın gelişiyle ortalık canlandı. Ağaçlar çiçek açmaya, çevremiz yavaş yavaş renklenmeye başladı, bahar geldi. Fakat bahar mevsimi, bazen insanlar üzerinde olumsuz etkiler de yaratabiliyor. ‘Bahar sendromu’ olarak adlandırılan durum özellikle sınava hazırlanan öğrencilerin performansını düşürebiliyor. Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın bu durumdaki öğrencilere, ailelere ve öğretmenlere önerileri var.
#Binnur Yeşilyaprak