Türkiye Vodafone Vakfı, 2021’de de “İyilik için teknoloji” vizyonuyla çalışmalarını sürdürdü. Vakıf, 14 yılda toplam 4,2 milyon kişinin hayatına dokunurken, reel değeri 104,3 milyon TL olan 16 projeye destek oldu. “Yarını Kodlayanlar” projesiyle 210 bini aşkın çocuğa kodlama eğitimi veren Vakıf, “Dijital Benim İşim” projesiyle de 5 bini aşkın kadının Dijital Okuryazarlık ve Dijital Pazarlama eğitimleri almasını sağladı.
#Türkiye Vodafone VakfıMANİSA Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) tarafından kurulan ve işletilen Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MOSTEM) öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. “İş arayan değil, İş’te aranan toplumda saygın insan” sloganıyla öğrencilere, bölgede yer alan sanayi kuruluşlarının mevcut ve gelecekteki işgücü ihtiyaç analizlerinin sonuçlarına göre belirlenmiş olan meslek dallarında eğitim-öğretim veriyor. Dijitalleşmeyi yakından takip eden okulda, sanayi ihtiyaçlarına paralel olarak eğitim yöntem ve teknikleri için değişen teknolojiye göre düzenleme yapılıyor. Türkiye’deki organize bölgeleri için örnek bir okul olan MOSTEM, öğrenciler için altın bilezik. Yılda ortalama 500 öğrenci mezun olurken, mezunlar sanayideki firmalarda işbaşı yapabiliyorlar.
#İzmirİstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan ve meslek hayatında 35 yılı geride bırakan, stajyer öğretmen olarak göreve başladığı kurumunda bugün Liseler Koordinatörü olarak görev yapan Sevtap Acır, “Başka bir yerde çalışmadım. Stajyer öğretmen olarak başladığım Bilfen’de halen çalışmaya devam ediyorum. Burası benim kurumum” diyor.
#BilfenTBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) bünyesinde kurulan Başta Kız Çocukları Olmak Üzere Gençlerin Bilim, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu Başkanı Derya Bakbak, gelecek 10 yıl içinde STEM (fen, teknoloji, mühendislik ve matematik) alanlarındaki mesleklerin diğerlerine göre yüzde 17 artacağının öngörüldüğünü belirtti. Bakbak, STEM konusunda Türkiye'nin yol haritasının oluşturulacağını söyledi.
#STEMYeni nesil mesleklerin en kritik konusu STEM yani Fen (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) dallarının öne çıkması olacak. Bu alanlarda eğitim alan gençler, hem daha kolay iş bulabilecek hem de ülkelerinin kurtarıcı yeteneklerine dönüşecekler.
#STEM