‘Uzak Dağlar ve Hatıralar’, Orhan Pamuk’un günlük ve özel hayatını, rüyalarına kadar açıkyüreklilikle anlattığı, yazarlık sırlarını deşifre ettiği, duygularını, iç dünyasını paylaştığı, büyük bir yazarı tanımak için rehber niteliği olan özel bir eser.
#Orhan PamukCihangir Susam Sokak’taki ‘Taray Apartmanı’ sakinleri bir süre önce binanın içinde yükselen hilti sesleriyle uyanır. Bir anlam veremezler önce. Dairelerden birinde tadilat yapılıyor herhalde diye düşünürler. Sorup soruşturunca anlarlar ki özel bir hukuk bürosunun başvurusuyla binanın depreme dayanıklı olup olmadığını incelemek için delikler açılmıştır. Nereden çıktı şimdi bu, binada çatlak falan da görmedik derken incelemenin sonucu belediyenin tebligatıyla ulaşır ellerine. Büyük bir şok yaşarlar.
#Orhan PamukNobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un gece yürüyüşlerinde çektiği fotoğrafları bir araya getiren ‘Turuncu’, İstanbul’un merkezinde ama gözden ırak mahallelerinin görüntülerini romancı bakışıyla kayda geçirilmesinin yanında romanlarında yansıttığı İstanbul’un görsel hali olarak da değerlendirilebilecek kıymetli bir çalışma.
#Orhan PamukYazar Orhan Pamuk'un İstanbul'daki evinin balkonundan çektiği fotoğraflardan oluşan sergisi sanatseverlerle buluştu. Küratörlüğünü Alman yayıncı Gerhard Steidl'ın üstlendiği ‘Orhan Pamuk - Balkon Fotoğraflar’ sergisi Yapı Kredi Kültür Sanat binasında açıldı.
#İstanbulOrhan Pamuk’un evinin balkonundan Aralık 2012-Nisan 2013 tarihleri arasında çektiği fotoğraflar, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ta sergilenecek. Küratörlüğünü, bu fotoğraflardan yola çıkarak geçen yıl İngilizce bir kitap (‘Orhan Pamuk: Balkon’) yayımlayan Alman Gerhard Steidl’ın yaptığı sergi, 6 Şubat’ta açılıyor. Pamuk, bu fotoğrafları çekme ve sergiye dönüştürme çabasına ilişkin düşüncelerini, söz konusu kitapta kaleme aldığı yazıda belirtmişti. Bu metnin kısaltılmış versiyonunu Türkçede ilk kez Hürriyet Pazar okurları için paylaşıyoruz....
#Orhan PamukCSU-Chef Seehofer sagt Nein zu mehr Zuzug aus der Türkei und löst so eine Welle der Kritik aus. In Hannover haben türkische Eltern ein eigenes Gymnasium gegründet, um ihre Kinder besser zu integrieren. Eine Regel: Es wird deutsch gesprochen - auch auf dem Pausenhof.
Hollywood ünlülerinin vazgeçilmez fotoğrafçısı Brigitte Lacombe, en iyi 192 fotoğrafını derlediği bir kitap çıkardı. Kitaptan kareler Türkiye’de ilk kez Tempo dergisinde yayınlandı. ? 17 yaşında okulu bırakıp siyah beyaz fotoğraf asistanı olarak Elle dergisinde staj yapmaya başlayan, 1975’te gittiği Cannes Film Festivali sayesinde de tüm hayatı değişen Lacombe, verdiği röportajda her önüne gelenin fotoğrafçı olarak anılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi: “Benim tüm hayatım fotoğraf. Ama günümüzde herkes fotoğrafçı oldu!”
Uluslararası Reklamcılık Derneği’nin (IAA) düzenlediği ’Fırtınalı Denizde Kaptanlık’ konferansında konuşan Mindshare Avustralya’nın İş Planlama ortağı Peter Steidl, Türk şirketlerine krizden çıkış reçetesi verdi. Steidl, "Müşterileri sadece ürünün iyi olduğuna inandırmak yetmez. Ülkenin geleceğinin iyi olduğuna da inandırmak gerek" dedi.