Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamaları ardından 1917 Ekim Devrimi ile iktidara gelen Vladimir Lenin önderliğindeki Bolşevikler tarafından 1922 yılında kurulan SSCB, Soğuk Savaş sürecinde Amerika Birleşik Devletleri'nin karşısında önemli bir güç konumunda idi. SSCB, Petrograd'daki geçici hükûmetin Vladimir Lenin önderliğindeki Bolşeviklerce 1917 Ekim Devrimi’yle devrilmesinden sonra 1922 yılında kurulan ve 1991 yılına dek varlığını korudu. Peki, SSCB ne demek, açılımı nedir? SSCB ne zaman dağıldı? İşte SSCB haritası ve tarihi
#SSCBİnsanların merak ettiği ve günlük yaşamda karşılaşılan bazı kısaltmalar vardır. Bunlardan bir kısmı bildik ve her yerde karşılaşılan kısaltmalardır. Örneğin; ATO ya da İTO veya ASKİ, İSKİ gibi bilindik kısaltmalardır. Fakat daha az biline bazı başka kısaltmalar ise merak konusu olmaktadır. İşte bu bağlamda SSCB ne demek, SSCB neyin kısaltması ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
İnsanlar kendileri için özel günlerin dünya için önemini de merak ederler. 19 Kasım günü de bu günlerden biridir. 19 Kasım hangi burçtur? 19 Kasım yükseleni nedir? 19 Kasımda yaşanan tarihi olaylar nelerdir? 19 Kasımda doğan ünlüler kimlerdir? 19 Kasımda doğan anime karakterler kimlerdir? 19 Kasım ne günüdür? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Akrep BurcuGeçen pazar günü Erivan’da eski cumhurbaşkanlarından Levon Ter-Petrosyan’ın liderliğini yaptığı Ermeni Ulusal Kongresi adlı partinin bir hayli mütevazı merkezinde, partinin başkan yardımcısı Levon Zurabyan ile görüşürken birden odanın kapısı açıldı ve içeri resmi giyimli, görmüş geçirmiş biri olduğu her halinden anlaşılan bir şahıs girdi. Odada bir hareketlenme oldu. Şahsın yüzü bana pek yabancı gelmedi.
#YazarYaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık duygusuna “dejavu” denir. Türkiye’nin son günlerdeki politik olaylarını daha önce yaşadığınız duygusuna kapılıyor musunuz? Örneğin Ergenekon gözaltılarını, tutuklamalarını? Ya da “Başbakan, Genelkurmay Başkanı’nı görevden alsın” sözlerini? Gelin yıllar öncesine gidip bir dejavu yaşayalım...
Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak Almanya’da lise ve mühendislik okuyan Abdülaziz Birsin, bariton sesiyle 8 dilde, operadan Türk halk müziğine kadar geniş bir yelpazede şarkı söyleyebilmenin avantajını iyi kullanarak sanayici ve turizmci olmayı başardı.