İstanbul'da Belgrad ormanında kaybolduktan 4 gün sonra bulunan ancak hastanede hayatını kaybeden mimar Ece Gürel'in son konuştuğu arkadaşı Özge A.Ö.'nün ifadesi ortaya çıktı. Gürel ile sık sık dertleştiklerini söyleyen Özge A.Ö., Ece Gürel'in iş yeri ilgli yaşadığı sorunları da anlattı. Öte yandan Ece Gürel'e 'cadılık eğitimi' verdiği iddiasıyla gözaltına alınan Hale Nur Özen'in ifadesini ise CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz aktardı.
#Ece GürelÇığlık atmalı, ağlamalı, titremeli, portal açmalı, enerji seanslarından biyokimya ile kuantum düşünceye, bilinçaltı temizliğinden üçüncü gözü açmaya kadar “New Age” adı verilen yeni çağın spiritüal arayışları, özellikle seküler gruplar arasında sektör haline gelmiş durumda ve hızla da yayılmakta. Spiritüal bu eğilimler, kaybolduğu ormanda geçirdiği 4 günün sonunda, hastanede hayatını kaybeden Ece Gürel ile yeniden gündemde. Dün “şifacılar” ile konuşmuştum, bu kez söz bilim insanlarında. Ortak kanı şu: “Dinsel kavramlardan çok dünyevi problemlere odaklanması, kuantum, enerji gibi bilimsel terimler kullanması, sürekli sevgiden bahsetmesi sebebiyle bu akımlar, alternatif bir inanç doğurdu. Oysa bu psikiyatrik bir hastalık belirtisi olabilir.”
#Ece GürelSıradan ailelerde dünyaya gelip evlilik yoluyla kraliyet ailelerine katılan ve 'prenses', 'düşes' hatta 'kraliçe' olan birçok genç kadın var. Bu durum genel anlamda 'peri masalı' olarak nitelendiriliyor. Bunun en çarpıcı örnekleri arasında İngiliz kraliyet ailesinin göz önündeki gelinleri Kate Middleton ile Meghan Markle yer alıyor. Hiçbir soyluluk unvanı bulunmayan ama "Hollywood'un prensesi" olarak anılan Grace Kelly'nin Monako Prensesi olması, sonra tek oğlu Albert ile evlenen Zimbabwe'li olimpik yüzücü Charlene Wittstock'un da 'prenses tahtına' oturması bunun örneklerinden.
#Prenses Martha LouiseÜnlülerin düğünlerine meraklı mısınız? Sadece gösteri dünyasının ünlüleri değil burada söz konusu olan... Kimi zaman tıpkı birer magazin figürü olarak algılanan kraliyet ailesi üyelerinin düğünlerini de buna ekliyoruz. Eğer bu tür etkinliklere uzaktan da olsa tanık olmayı seviyorsanız size iyi bir haber...
#Prenses Martha LouiseAstral seyahat, bilincin beden dışında, genellikle ruhsal veya astral düzlemlerde serbestçe hareket etmesini ifade eden bir terimdir. Astral düzlem, mistik ve metafizik inanç sistemlerinde, fiziksel bedenin ötesinde bir düşünce ve bilinç alanı olduğuna inanılan bir boyuttur. Peki, astral seyahat nedir, gerçek mi? İşte astral seyahat hakkında detaylı bilgiler
#Astral SeyahatSon zamanlarda oldukça popüler olan astral seyahatin ne anlama geldiği ve nasıl yapıldığı bu terimi ilk kez duyanlar tarafından merak konusu oldu. Astral seyahat kavramı spiritüalizm, okültizm ve teozofi konularıyla ilgili olanlara yabancı bir terim değil. Astral seyahat yapabilmek için öncelikle ‘Astral Beden’i oluşturmuş olmak gerekiyor. Bunun için uzun ve ciddi çalışmalar gerekiyor. Peki, astral seyahat nedir?
#Astral SeyahatModern teknolojinin insanlar ve dünya hakkındaki temel anlayışlarımızı nasıl değiştirdiğini pek çok bağlamda inceleyen Meghan O’Gieblyn’in ‘Tanrı, İnsan, Hayvan, Makine’si, zekâ, bilinç, gelecek, teknoloji ve insana dair, felsefeden teolojiye, sibernetikten transhümanizme ilham veren bir çalışma.
#Meghan O’GieblynSıradan ailelerde dünyaya gelip evlilik yoluyla kraliyet ailelerine katılan ve 'prenses', 'düşes' hatta 'kraliçe' olan birçok genç kadın var. Bu durum genel anlamda 'peri masalı' olarak nitelendiriliyor. Bunun en çarpıcı örnekleri arasında İngiliz kraliyet ailesinin göz önündeki gelinleri Kate Middleton ile Meghan Markle yer alıyor. Hiçbir soyluluk unvanı bulunmayan ama "Hollywood'un prensesi" olarak anılan Grace Kelly'nin Monako Prensesi olması, sonra tek oğlu Albert ile evlenen Zimbabwe'li olimpik yüzücü Charlene Wittstock'un da 'prenses tahtına' oturması bunun örneklerinden.
#Norveç Prensesi Martha Louise‘Toprağı Kurtar’ (Save Soil) mesajıyla dünya çapında farkındalık yaratmak için çalışan Hint aktivist Sadhguru geçen hafta Türkiye’deydi. Sadhguru: “Topraktaki organik içeriğin minimum yüzde 3 ila 6 oranına yükseltilmesi gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak, gelecek 20-30 yılda toprak son derece bereketsiz bir materyal haline gelecek.”
#SadhguruSosyal medya videolarıyla bir gecede ünlü olanları bu aralar çok duyuyoruz ama bu genç kadın hepsinden farklı. Bir arkadaşının yönlendirmesiyle çektiği videolar sayesinde bir yıl içinde kendi işinin sahibi olan Kat Norton'ı siz de tanımalısınız...
#Sosyal MedyaKlinik Psikoloji Bilim Uzmanı İlkgün Demir, pandemiyle gelen ölüm korkusunun kaygı bozukluğuna neden olduğunu ve kişilerin özellikle bu dönemde hurafelere yöneliminin arttığını söyledi. Batıl inançların kısa süreli ve anlık rahatlama sağladığını vurgulayan Demir, “Hurafeler, sorunlara çözüm olmaz, kişilerin psikolog veya psikiyatristten destek alması gerekir” dedi.
#Klinik Psikoloji Bilim UzmanıÜlkemizde vakaların görülmeye başlamasıyla Kovid-19 salgını toplumun her kesiminden bireylerin hayatını etkilemeye başladı. Okullar kapandı, sokağa çıkma yasakları başladı maske ve dezenfektan kullanımı günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Marketlerin yağmalanması, belirli ürünlerin tükenmesi ve sokağa çıkma yasakları öncesi oluşan izdihamlar toplum genelinde insanların ne kadar büyük bir panik duygusu içinde olduğunun göstergesi oldu. Bu toplumsal değişimlerden etkilenen bir diğer grup ise öğrenciler.
#SınavSpiritüalizm, ruh göçü (reenkarnasyon), cennet, cehennem ve Tanrı gibi metafizik kavramları detaylı bir şekilde inceleyen felsefe dalıdır. Materyalizm ve Determinizm gibi maddeci felsefelere tepki olarak doğmuştur. Felsefede spiritüalizm akımının özelliklerini ve temsilcilerini sizin için derledik.
#Spiritüalizm Nedir?Tüm dünyada etkili olan koronavirüs nedeniyle riski en aza indirmek için küresel çapta karantina uygulamalarına geçildi. Birçok ülkede ise sosyal mesafeyi korumak adına uzaktan eğitim uygulaması başlatıldı. Bu süreçte hem öğrenciler hem veliler olarak bizler koronavirüsün yaratmış olduğu kaygıyla başa çıkmaya çalışırken bir yandan da getirdiği değişimlere ayak uydurmaya çabalıyoruz. Özellikle LGS’ye girecek öğrenciler bu kaygının beraberinde sınav kaygısıyla da yüzleşiyor.
#LgsHalk arasında ruhun bedenden ayrılması olarak nitelendirilen Astral seyahat oldukça merak edilen konular arasında. Bu nedenle 'astral seyahat nedir ve nasıl yapılır? 'Astral Seyahat zararlı mı?' sorularının cevapları araştırılıyor. İşte astral seyahat yapanlar ve astral seyahat teknikleri hakkında detaylı bilgiler..
#Astral SeyahatAile, öğretmen, arkadaş ve sosyal çevre tarafından öğrenilmiş çaresizliğe itilen öğrenciler, bir şeyi yapamadığına, yapamayacağına veya yeteneğinin olmadığına dair yüklemelerden sıyrılmalı. Tekrar denemeye cesaret etmeli ve çaba göstermeye devam etmeliler.
#ÖĞRENCİGeçen hafta mücevher dünyasına yeni bir marka katıldı: De Sharon. Papatya motifini Tivoli koleksiyonunda yeniden yorumlayan De Sharon’un yaratıcısı ve tasarımcısı Marva Eyub, markasını anlattı. Sadece annelerin değil, küçük kızlarının da takabileceği koleksiyonla tanışın.
#De Sharon. PapatyaÜniversiteye geçiş sınavı öncesi öğrencilerle aileleri bu döneme özgü psikolojik bir yapı içinde olabiliyor. Hem sınava giren öğrenci hem de ailedeki diğer bireylerin yaşamları hem sosyal hem de psikolojik açıdan etkileniyor. Pek çok ailenin düzeni, sınava hazırlanan öğrencinin düzenine endeksli bir biçimde değişiyor. Bu sınava girecek öğrenciler, küçük yaşlardan itibaren sınav sisteminin etkin olduğu bir eğitim atmosferinde olmalarına karşın sınavın yaşamlarındaki önemli bir dönüm noktası olması dolayısıyla kaygılarında artış görülebiliyor.
#SınavGeçtiğimiz yaz uluslararası ve lokal elektronik müzik sahnesinden 100 DJ ve prodüktörü Suma Beach’te ağırlayan Big Burn İstanbul’un 2018 çılgınlığı için geri sayım başladı. 20-21-22 Temmuz’da 3 gün, 3 gece ve tam 5 sahnede gerçekleşecek Türkiye’nin en büyük kamplı elektronik müzik festivali için biz oldukça heyecanlıyız. Ee, o zaman elektronik müzik dünyasına bir parantez de 92. sayımızın 101 sayfasından biz açalım.
#Elektronik MüzikBu yıl sınavla öğrenci alacak okullara girişte uygulanacak Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) yaklaşık bir ay kaldı. İlk defa uygulanacak sistemle ilgili birçok belirsizliğin olması öğrencilerde kaygı ve stresin artmasına neden oluyor. “Neye, nasıl çalışsam; hangi liseye kaç puanla girsem” diye düşünen öğrenciler için bu dönemde stresle başa çıkma yolları arasında, “konuyu öğrenmek, ders çalışma süresini kısaltmamak, hedefleri hatırlamak ve aile desteği” sayabiliriz.
#Eğitimİstanbul’un kültürel haritasındaki en önemli noktalardan biri olan film festivali, 37’nci kez huzurlarımızda. Dün başlayan ve 17 Nisan’a kadar sürecek olan maratonda tam 198 uzun metrajlı film gösterilecek. Festival programında yer alan yapımlardan oluşan ‘En İyi 10 Film’lik bir seçkiyi iki hafta önce sizlerle paylaşmıştık. Bu hafta da organizasyon dahilinde öne çıkan 10 etkinliğe dikkatinizi çekelim dedik.
#İstanbul Arabesque