Gelinim Mutfakta haftanın ilk gününde rekabet ile başladı. Soslu tavuk tantuni yapan yarışmacılar, yeni katılan isimlerle mücadeleye devam ediyor. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? 3 Nisan 2023 Gelinim Mutfakta puan durumu...
#Gelinim MutfaktaÇoğu hayvansal ürünü hiç yemedim. Bunu duyanlar çok şaşırıyor. Ama tadını tarif etmelerini istediğimde gerçekten yemediğime ikna oluyorlar. Aldığım cevaplardan yola çıkarak mutfağa giriyorum. Bu sürecin olmazsa olmazı baharat çeşitleri... Köfte, kokoreç, tantuni gibi ürünlerde kimyon mucizeler yaratabilir örneğin.
#VeganDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel Lezzetleri1972 yılında iki arkadaş Sedat Sırrı Sezer ve İsmail Hakkı Yılmaz tarafından kurulan Has Tavuk, bugün Japonya’dan Irak’a kadar birçok ülkeye tavuk ihracatı yapıyor. Bursa, Balıkesir, Eskişehir ve Afyonkarahisar’da fabrikaları bulunan Hastavuk, 1700 çalışanıyla hizmet veriyor.
#Has TavukArtık tatil zamanı… İş koşuşturması biraz yavaşladı. Birçok kent boşaldı. Deniz kıyıları neşeli çığlıklarla çınlamaya başladı. Özellikle bu yaz bastıran bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak için çoğu tatilci denizin serin sularına sığındı.Bu hafta size en çok gidilen tatil noktalarındaki lezzet duraklarını tanıtmaya çalışacağım. Tatilinize lezzet katmaya çalışacağım. Ama şu uyarıyı da yapmadan edemiyorum: Sıcaklar rekor üstüne rekor kırıyorlar. Onun için güneş tepedeyken ağır yiyeceklerden uzak durun. Bol bol ayran, su içerek serinleyin. Açlığınızı, salata, meyve gibi hafif yiyeceklerle bastırın. Ama karanlık çöküp de hafif bir serinlik başlayınca keyifli bir sofranın da tadını çıkarmayı ihmal etmeyin.
#Tatil LezzetleriYola çıkmanın tam vakti. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmek. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklar da kurulur. İşte not defterimdeki sokaklara damgasını vuran lezzetler.
#Lezzet Durağıİstanbul’daki binlerce restoran arasında çok fazla masraf etmeden lezzetli bir yemek yiyerek iftar yapabileceklerinizi merak ediyorsanız, Zomato’nun hazırladığı bu liste tam da size göre. İşte karşınızda leziz ve hesaplı iftarların adresleri!
#RAMAZAN