Sahurda siparişler yüzde 24 arttı

Güncelleme Tarihi:

Sahurda siparişler yüzde 24 arttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 07:00

E-ticaret platformu Trendyol’un Yemek uygulaması ramazan ayındaki trendleri açıkladı. Trendyol Yemek verilerine göre tüm zamanlarda olduğu gibi iftar sofralarının da gözdesi lahmacun oldu.

Haberin Devamı

Profiterol ise güllaç ve baklavayı geçerek en çok tercih edilen tatlı oldu. Sahurda da siparişler yüzde 24 arttı.

MERCİMEK İLK TERCİH

Verilere göre ramazan ayında lahmacundan sonra en çok tercih edilen yemekler; hamburger, çiğ köfte, Adana dürüm ve tavuk döner olarak sıralandı. En çok tercih edilen tatlılar ise; profiterol, soğuk baklava, waffle, ekler ve kazandibi oldu. En çok tercih edilen çorba mercimek çorbası olurken, onu et suyu ve ezogelin takip etti. En çok tercih edilen içecek ise ayran oldu. Dünya mutfağından en çok köri soslu tavuk tercih edildi. En çok tercih edilen 5 kahve; latte, iced latte, filtre kahve, flat white ve americano olarak öne çıktı. Türkiye’nin iftar menüsü “mercimek çorbası, lahmacun, içli köfte, ayran ve profiterol”den oluştu. Sahur menüsünde ise “lahmacun, tavuk tantuni ve ayran” yer aldı. Ramazan ayında sahur vakti siparişleri ise yüzde 24 arttı. Ramazan ayında en çok tercih edilen yemek kategorileri döner, hamburger, pizza, tavuk ve tatlı olarak sıralandı. Sahurda en çok tercih edilen kategoriler ise pizza, çiğ köfte, sokak lezzetleri, döner ve hamburger oldu. En çok sipariş veren iller İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Bursa, Antalya ve Kocaeli oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!