Sosis hayatımıza nispeten geç girmiş ancak kendisini çok sevdirmiş bir şarküteri ürünü. Kahvaltı sofralarından sandviçlere, makarnadan hamur işine birçok farklı tarifte kolayca kendisine yer bulabilen sosisin yapımında kızartmadan haşlamaya değişik teknikler kullanabilirsiniz. İşte “Sosis yapılır?” sorusuna yanıt olabilecek birkaç ipucu…
#Sosis TarifleriAyağından vuruldu ya Alen Markaryan, Beşiktaş’ın efsane tribün lideri... Haliyle kupa finaline gidemedi. E o zaman da ben ona gittim! Ne göreyim, elinde Alya için bir Beşiktaş forması. “Ağaç yaşken eğilir” dedi, kibarca uzattı. Bu hassas konu, sevgilimi aradım, “Ne yapayım?” diye sordum. “Biz Fenerbahçeliyiz, centilmeniz, Alen’i de severiz, teşekkür et ama formayı iade et” dedi, “Alya çoktan Fenerli zaten...”
Bu hafta hayırlı bir iş için New York’tayım. Kitabım, MoMa’nın en büyük ve meşhur modern sanat müzesinin Destination İstanbul projesi kapsamında seçildi. Ve iki ay boyunca hem sergilenecek hem de satılacak. Ekipten ayrıca güzel bir haber geldi ki, daimi olarak da kitap koleksiyonlarına alıp New York ve Tokyo’da da satacaklar
Ali Poyrazoğlu, kışları büyük davetlerin, geniş sofraların misafiri, yazları ise şeflerin şefi! Kendisini usta bir şef olarak tanımlayan sanatçı, mutfakta da en az mesleğindeki kadar renkli ve yaratıcı olmasını farklılıkları bir araya getirme arzusuna bağladı
Hafta sonu geldi. Bu, günlük yaşamın koşturmacasından uzaklaşıp biraz da olsa soluklanmak ve elbette aile ya da dostlarla birlikte daha uzun süre sofra keyfini paylaşmak demek. Hem hafta sonu kahvaltınıza biraz renk katmak hem de tatil gününüzde keyifle yemek yiyebileceğiniz bir kaç mekan önerisi sunmak istedik.