Yılın ilk birkaç ayında çok kazandıran kripto paralar, Mayıs'tan itibaren büyük kayıplara yol açtı. Kripto borsalarında yaşanan donmalar da yatırımcıların kayıplarının katmerlenmesine neden oldu. Bugün dünya genelinde yüzlerce hatta binlerce Binance kullanıcısı 19 Mayıs'ı "kara gün" olarak hatırlıyor ve kaybettiklerini geri almak için uğraşıyor. Peki ya Türkiye'deki Binance mağdurları? Konuyu en uzman isimlerden biriyle masaya yatırdık...
#BinanceModern zamanlar ve gelişen teknoloji hayatlarımıza öyle bir damga vurdu ki artık çoğu insan gönül ilişkilerinde aradığı şeyler için bile gerçeğine bakmak yerine “sanal” dünyaya yöneliyor. İlişkiler birbirlerinin gözüne değil de resimlerine bakan insanlar arasında kuruluyor. Birbirini hiç tanımadan, bir kez bile karşılaşmadan aşk yaşayan insanlar çoğumuzun etrafında mevcut.
#Yapay ZekaCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sadece kanserli hücreyi yakalayan ve sadece o kanserli hücreyi yok edecek bir ilaç teknolojisi şu anda hamdolsun faz 1 aşamasını bitirmek üzere bu Türkiye açısından da, çalışan arkadaşlarımız açısından da gurur duyulacak bir çalışma" dedi.
#Cumhurbaşkanı YardımcısıCumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Sadece kanserli hücreyi yakalayan ve sadece o kanserli hücreyi yok edecek bir ilaç teknolojisi şu anda hamdolsun faz 1 aşamasını bitirmek üzere bu Türkiye açısından da, çalışan arkadaşlarımız açısından da gurur duyulacak bir çalışma" dedi.
#Fuat OktayEğitici oyunların, çocuklar üzerinde olumlu etkilerde bulunduğunu belirten Kleinstein Games Kurucusu Musa Çavuş, “Çocuklar için, eğitici ve eğlendirici metaverse oyunları geliştiriyoruz. İş dünyası için geliştirdiğimiz VR Meet uygulaması ile sanal dünyada kullanıcıların farklı bir deneyim yaşamalarını sağlıyoruz. VR Meet Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da beğenildi.” sözleriyle yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
#Sponsorlu İçerikGüney Koreli popüler dizi Squid Game Netflix'in en çok izlenen yapımı oldu ancak birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Siber saldırı ve dolandırıcılıklar için en çok kullanılan yol haline gelen dizi çocuklar dahil herkesi tehdit ediyor. Konuyla ilgili uzmanlar da uyarılarda bulundu...
#Squid GameOkulların açılmasıyla da çocukların televizyon ve dijital ekranlar karşısında geçirdiği zamanın süresi ve kalitesi büyük önem taşırken, uzmanlar uyarıyor: “Aile bireyleri arasındaki iletişimin olumsuz yönde etkilenmemesi için ekranlar karşısında geçirilen sürenin, birlikte geçirilen “ekransız zamanlar”la dengesinin kurulması gerekiyor.”
#EğitimŞirketler oldukça uzun bir süredir video konferans yazılımlarını kullanıyorlar ve Koronavirüs nedeniyle evden çalışmaların arttığı şu günlerde sürece doğru adapte olabiliyorlar. Ancak siber güvenlik uzmanlarına göre birçok çalışan, video konferans uygulamalarını sık bir şekilde kullanmadığı için video konferans sırasında uygulanması gereken güvenlik ipuçlarını göz ardı edebiliyor.
#Görüntülü GörüşmeAdnan Oktar organize suç örgütüne yönelik soruşturma sonucunda haklarında dava açılan ve örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmaları alındı. Duruşmada tutuklu sanıklardan 1998 yılında hayatını kaybeden eski milletvekili Tevfik Ertüzün'ün oğlu, profesör Cevat Babuna'nın torunu Saim Erdem Ertüzün'ün savunması alındı. Ertüzün dosyanın müştekilerinden anneannesi Semin Babuna ve abisi Emre Ertüzün için 'kandırmışlar' ifadelerini kullandı.
#BabunaBAZEN bir iş yaparken, o işten o kadar keyif alırız ki zaman su gibi akıp gider. Acaba bu durumlar ne zaman olur? Bu soruyu merak eden Prof. Mihaly Csikszentmihalyi birçok insanla görüşme yapıyor. Sonra keşfediyor ki, bu anların aslında kişilerle ilgisi yok. Yaptıkları işlerle ilgisi var.
#YazarlarDijitalleşen dünyanın en büyük tetikleyicilerinden biri yapay zekâ oldu. Sürücüsüz otomobillerden, sanal asistanlara kadar birçok farklı alanda kullanılan yapay zekâ yazılımları, kullanıcıların yerine kararlar veriyor. Başka bir deyişle artık son söz yapay zekânın oluyor.
#Yapay ZekaSosyal medya platformları, forumlar, sohbet odaları, anındamesajlaşma yazılımları, görüntülü sohbet uygulamaları derken internetteiletişim seçenekleri bir hayli arttı. Bu ortamlar genelde işe faydalı görünsede, çocuklar söz konusu olduğunda büyüklerin dikkatli olmasını gerektiren kimisakıncalar da taşımıyor değil. Almanız gereken tedbirler bu bölümümüzde.
#ÇocuklarınızıAraştırma raporları gösteriyor ki ülkemizde her 100 kullanıcıdan 34’ü siber saldırılara maruz kalıyor. Bu kullanıcıların büyük bir kısmı, saldırıya uğradığının ve hatta bilgilerinin ele geçirildiğinin farkında değil. Siz de onlardan biri olabilirsiniz. Hiç tanımadığınız veya sizi tanıyan birileri bilgisayarınızı düzenli olarak gözetliyor, yazışmalarınızı okuyor, kayıtlı verilerinizi inceliyor, internette yaptığınız her şeyi adım adıyor olabilir. Veri kayıpları da bu tehlikelerden biri. Bilgisayarınız saldırıya uğradığında verileriniz artık kullanılamaz hale gelebilir. Bu paranoyanın önüne geçmenin yolu, belli başlı güvenlik tedbirlerini almaktan geçiyor. İnternette daha güvenli bir yaşam için bu adımları atarak işe başlayabilirsiniz:
İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, internet kullanıcılarının saldırılardan korunmak için antivirüs yazılımlarını kullanabileceğini belirterek, "Saldırılardan korunmak için ayrıca bilinmeyen e-postaları açmayın, bilinmeyen web sayfalarına girmeyin, sosyal medyada her bilgiyi paylaşmayın, kişisel verilerin istenildiği banka linklerine tıklayarak bankaların sitesine girmeyin ve internet wireless modemini şifreyle kullanın" dedi.