Soğuk algınlığı, genellikle burun, boğaz ve sinüslerde hafif bir viral enfeksiyon olarak kendini gösteriyor. Enfeksiyon genellikle bir ila iki hafta içinde kendiliğinden geçse de boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük gibi belirtilerle rahatsızlık yaratabilir. İngiltere’de eczacı olan Lesley White, soğuk algınlığından kurtulmaya yardımcı olacak 6 ipucuna dikkat çekti.
#SağlıkKatar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nda mutlu sona ulaşan taraf Lionel Messi önderliğindeki Arjantin oldu. Kylian Mbappe'nin hat-trick yapmasına rağmen kupaya uzanamadığı geceye damga vuran iddia, İngiliz gazeteci Piers Morgan'dan geldi. Cristiano Ronaldo'ya yakınlığıyla bilinen ve maç öncesinde yaptığı tahminde Messi'nin geceyi ağlayarak noktalayacağını savunan dünyaca ünlü gazeteci, ortalığı karıştıran bir 'kasten zehirleme' iddiası ortaya attı.
#FransaFinal öncesi en çok konuşulan isim Messi ve onunla ilgili sosyal medyada dönen materyallerin haddi hesabı yok. Öte yanda final maçı öncesi Fransa Milli Takımı’nda Deve Virüsü alarmı verildi.
#Dünya KupasıAlmanya’da koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleştirilemeyen Oktoberfest, 2 yıl aradan sonra yine başladı. Dünyanın en büyük festivallerinden biri olarak bilinen Oktoberfest, 3 Ekim’e kadar devam edecek. Bu yıl 187’ncisi gerçekleştirilen festival, salgından önce ortalama 6 milyon insanı ağırlıyordu. Organizatörler bu yıl ilginin yine çok büyük olmasını bekliyor.
#OktoberfestSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19’un toplumsal tehdit olmaktan çıktığını belirterek, "Tehlike bizler için azaldı, normalleşti, sıradanlaştı ama 65 yaş üzeri için kronik hastalığı olanlar ve özellikle bağışıklığı baskılayan hastalığı olanlar için yine de risk yüksek" dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19’un toplumsal tehdit olmaktan çıktığını belirterek, "Tehlike bizler için azaldı, normalleşti, sıradanlaştı ama 65 yaş üzeri için kronik hastalığı olanlar ve özellikle bağışıklığı baskılayan hastalığı olanlar için yine de risk yüksek" dedi.
#KoronavirüsCovid-19 neredeyse iki yıldır hayatımızda ve bu süreçte "Ne zaman bitecek bu çile?" demediğimiz bir gün olmadı. ABD'de bilim insanları bilgisayar modellemeleri yoluyla bu sorunun yanıtını buldu. Yeni bir varyant çıkar da planları alt üst etmezse eğer, pandemiyi bitirmeye sayılı günler kaldı. Tabii öngörülere soru işaretiyle yaklaşan uzmanlar da yok değil. İşte tüm taraflarıyla "Bu iş nereye gidiyor?" tartışması...
#COVID-19Gribal enfeksiyon genellikle koronavirüs ve soğuk algınlığı ile karıştırılabilen belirtilere sahiptir. Ancak gribal enfeksiyonu diğerlerinden ayırt etmenizi sağlayacak birkaç önemli özelliği vardır. Peki, bunlar nelerdir, gribal enfeksiyon nasıl anlaşılır? İşte gribal enfeksiyon belirtileri ve evde ilk olarak yapılabilek tedavi yöntemleri...
#Gribal EnfeksiyonŞu anda Omicron varyantı küresel ölçekte olduğu gibi ülkemizde de baskın varyant haline geldi. Tüm dünyada hızla yayılan varyant nedeniyle hatırlatma dozlarını yaptırmış tam aşılar da dahil olmak üzere çok daha fazla insan covid pozitif çıkıyor. Omicron bir ayı aşkın süredir hayatımızda ama elde edilen veriler çok yeni ve hala net değil. Bu nedenle testi pozitif çıkanların kafalarında onlarca soru var. Biz de bu soruları uzmanlarımıza sorarak yanıtlarını aldık. İşte Omicron varyantı ile enfekte olanların en çok sorduğu sorular...
#OmicronCovid-19'un en yaygın belirtilerini şimdiye kadar şiddetli öksürük, yüksek ateş, tat/koku kaybı ve nefes darlığı olarak biliyorduk. Ancak yeni varyantlarla beraber yepyeni belirtiler de ortaya çıkıyor. Dominant varyant olma hızında ilerleyen Omicron'un semptomları ise deltadan daha farklı. Peki insanlar yeni semptomları ayırt edebiliyor mu ve en önemlisi bu semptom değişimi pandemi sürecini nasıl etkiliyor?
#KoronavirüsCovid-19 çeşitli varyantlarıyla birlikte tüm dünya üzerinde etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bunun yanında kış aylarının bir getirisi olarak soğuk algınlığı belirtileri de koronavirüs belirtileriyle karıştırılmaya başlandı. İki hastalıkta da benzer belirtilerin olması ise kafa karışıklığına neden oldu. Bu belirtilerden biri de hapşırma oldu. Peki, koronada hapşırma olur mu, hapşırmak koronavirüs belirtileri arasında mı? İşte merak edilenler...
#Koronada Hapşırma Olur MuGazeteci Erkan Tan yaşadığı sağlık sorunuyla gündeme geldi. A Haber'de Sabah Ajansı programını sunan Erkan Tan, korona virüse yakalandığını açıkladı. Aşılarının tam olduğunu belirten Erkan Tan, "Sonunda hastalık bizi de tuttu. Koronavirüs testi sonucu pozitif çıktı…Aşılarım tam, genel durumum Elhamdüllillah iyidir.” İfadelerini kullandı. Peki, Erkan Tan kimdir?
#Erkan TanÇocuklarda sık görülen ve ‘kırmızı yanak’ hastalığı olarak bilinen beşinci hastalık hakkında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın uyarılarda bulunarak, “Bulaşıcı olan bu hastalığı çocukların birçoğu hafif geçirip tedaviyle sağlıklarına kavuşurlar. Fakat bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda ciddi sorunlara yol açabilir’ dedi. Alınması gereken önlemlerin başında bol sıvı tüketiminin olduğunu belirten Taşkın, 'İki yanağında da parlak, kırmızı renkli, sıcak ve kabartılı lekeler varsa, beşinci hastalığa yakalanmış olabilir.' dedi.
#HaberSoğuk algınlığı, üst solunum yollarında ortaya çıkan viral bir enfeksiyon. Genellikle kış aylarında ortaya çıkan soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı, halsizlik, öksürük gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Bazı kişilerde hafif C, E vitamini içeren meyveler ve kalsiyum destekli bazı takviye besinler hastalığı olumlu yönde etkiliyor. Bu nedenle soğuk algınlığına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyecekler sayesinde doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki soğuk algınlığı nasıl geçer? Evde soğuk algınlığına ne iyi gelir? İşte evde soğuk algınlığını doğal ve bitkisel yollar...
#Soğuk Algınlığı Nasıl GeçerMevsim değişikliklerinin yaşandığı günlerde grip ve soğuk algınlığı belirtileri ile koronavirüs belirtilerinin aynı olup, olmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikle nezle ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerin koronavirüs belirtileri arasında olması kuşkuya düşüren sebepler arasında. Peki Koronavirüs ve grip arasındaki farklar nedir? Belirtiler benzerlik gösteriyor mu? İşte detaylar..
#KoronavirüsBebeklerde diş çıkarma süreci biraz sancılı geçebiliyor. Bu da zaman zaman ebeveynleri zorlayabiliyor. Sağlıkı bir bebekte diş çıkarma dönemi ortalama 6. veya 7. ayda başlıyor. Tabii bu süreç bebekten bebeğe değişebiliyor. Peki bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir? Diş çıkarma sürecinde dikkat edilmesi gerekenler...
#Bebeklerde Diş ÇıkarmaÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Adnan Sarı, yenidoğan ve prematüre bebekler için ölümcül olabilen RSV (Respiratuar Sinsitral Virüs) virüsünün, çocuklarda çok yaygın şekilde görüldüğünü söyleyerek, "2 yaş altındaki çocukların büyük bir bölümünü etkiliyor. Vücutta ciddi belirtilerle seyredebilen bir enfeksiyon hastalığına yol açan RSV virüsünden bebek ve çocukları korumak için önlem almak gerekiyor" dedi.
#Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları UzmanıÇin’den başlayarak kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan ve yüzbinlerce kişiyi etkileyen koronavirüs, solunum yoluyla bulaşan bir hastalık olmasına rağmen vücudun pek çok sistemini vurabiliyor. Kalp, karaciğer, böbrek gibi organlarda yan etkilere neden olabildiği belirtilen koronavirüs nörolojik problemlere de yol açabiliyor. Nöroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, koronavirüsün nörolojik etkileri hakkında bilgi verdi.
#Covid-19Artan koronavirüs vakaları yüzünden devlet 21 Eylül’de okulları açabilmek için seferber olmuşken en basit ‘maske-mesafe’ kuralına bile tam olarak uyulmaması yeniden alarm zillerini çaldırdı. Uzmanlar koronavirüsten uzak tutacak 5 altın kuralı bir kez daha hatırlattı.
#GazetehaberleriA tipi influenza virüsü olarak da bilinen H1N1 virüsünün sebep olduğu bir grip türü olan domuz gribi, sıklıkla kış aylarında görülen ve mevsimsel grip hastalığı ile aynı belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Domuz gribi şeklinde adlandırılmasının nedeni virüsün domuzlarda görülen grip hastalığına neden olan virüsler ile büyük benzerlik göstermesidir. Kuş, domuz ve insan griplerine neden olan virüslerin bir karışımı olan H1N1 virüsü, insanlarda yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, üşüme ve titreme gibi tipik soğuk algınlığı belirtileri ile kendisini gösterir. Virüsün hızlı bir şekilde yapısal değişikliğe uğrayabilmesi nedeniyle domuz gribi başlangıçta çok tehlikeli olmayan ve hafif seyreden bir hastalık iken zamanla daha tehlikeli bir hastalık haline gelmiştir.
#G4Normalleşme sürecinde vaka sayılarının artması üzerine maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Ancak sürekli maske takmak herkes için kolay değil. KOAH ve astım gibi solunum rahatsızlığı olanlara maskenin zararı var mı? COVID-19’u fiziksel olarak atlatan ama ruhsal olarak henüz iyileşemeyenler ne yapmalı? Üç aydan fazla süren karantina döneminde kaybolan uyku düzeninizi nasıl geri getirebilirsiniz? İşte yanıtlar...
#Gazetehaberleri